Feng shui

Feng shui betyr “vind og vann” – og er en gammel kinesisk metode for å skape god helse, harmoni og velstand i hjemmet ditt og på arbeidsplassen.

God feng shui i ett hus handler mindre om moter og trender, og mer om grunnleggende form og energi. Hvert hus er unikt og det går derfor ikke å beskrive på en enkel måte hvordan du skal gjøre om ditt hus på feng shui vis.

Feng shui konsulenten er som en doktor som tar pulsen på huset for å bedømme dens tilstand. Når man bedømmer et hus feng shui messig handler 80% om hvordan det ser ut på utsiden. Hvordan landskapet ser ut både på og utenfor din egen tomt.

Energien følger formen og mennesken følger energien. Energien påvirkes altså av formen i vårt miljø, hvordan det ser ut rundt der vi bor. Dette påvirker energien i området og derigjennom også menneskene.

For at et hus skal ha god feng shui er det viktig at chi lett kan ta seg inn i huset. En av de viktigste tingene vi ser på er hvordan energien kommer inn til din bolig. Den skal komme inn, sirkulere, og så ut igjen. Andre viktige ting er formskolen, yin og yang, de fem elementene og fargenes betydning.

De fem himmelske dyrene

De fem himmelske dyrene

De fem himmelske dyrene

 

De fem himmelske dyrene er ett sentralt begrep i feng shui, og de forteller sannheter om formmessig god feng shui.

Skilpadden er preget av et sterk, støttende skall, som gir den beskyttelse mot sine fiender. Den formidler en følelse av støtte og trygghet. Menneskets største behov for støtte og trygghet er på baksiden, derav begrepet ryggrad. I feng shui, representerer skilpadde det som er bak oss. Når du vurderer plassering av senger og skrivebord, er det ideelt å ha en solid vegg bak. Den solide veggen representerer vår skilpadde. I det ytre miljø, vurderer vi skilpadde av huset ved å se på baksiden av huset. Ideelt sett ønsker vi å se høyere bakke/skråning, høye trær eller bygninger på baksiden.

Dragen til venstre representerer mannlige energi og kvaliteter knyttet til den venstre hjernehalvdel – logikk, materialisme, organisering, økonomi etc.

Tigeren til høyre representerer kvinnelig energi. – kvaliteter som intuisjon, fantasi og kreativitet. Den høyre side representerer også vår evne til å ta grep – take action.

slangen i midten sørger for god helse og god energi/chi

Fugl phonix
Bildet av phoenix er av en rød fugl som flyr opp og videre inn i himmelen. Det er representert ved åpen plass foran oss. Når vi har plass foran oss hvor vi sitter, hjelper det vår evne til visjon og gjør oss i stand til å se fremover i avstand og tid. Det hjelper oss  med langsiktig planlegging. Det representerer vår fremtid.

Dette prinsippet benyttes på landområder, byer, eiendommer, hus, leiligheter, rom, skrivebord, nettsider, visittkort etc.

En balansert bolig – ekstra viktig for høysensitive

For høysensitive er det ekstra viktig å skape god feng shui rundt seg. Vi blir sterkere påvirket av våre omgivelser og hvordan vi har det rundt oss. Vår bolig er derfor ekstra viktig å balansere på en best mulig måte. Både utvendig og innvendig. Mange høysensitive sliter med å finne roen i hverdagen. Derfor er det svært viktig å Skape ro og balanse, struktur og orden i hjemmet ditt slik at det blir et godt sted å være hvor du kan lade batteriene.

For å skape endring i oss selv og hvordan vi har det. hjelper det ofte å  begynne med det ytre rom, huset ditt. skape balanse, orden og struktur det vil gi deg bedre flyt og en lettere hverdag.

Vi omgir oss med veldig mye ting og tang. Det stjeler vår energi. Alt for mange ting, og det er tingene som eier deg. Hvordan har du det hjemme hos deg, har du mye ting og tang? Kanskje du trenger å starte med en rydde prosess.

Fengshui handler om å ta «akupunktur» på hus og arbeidsplasser for å skape god helse, bedre flyt, harmoni og velstand.

Ønsker du en balansert bolig tilpasset deg som høysensitiv, ta kontakt

Gleder meg til å jobbe med deg 

 

Chue style feng shui konsulent

Anett-Kristin Andersen
Chue style feng shui konsulent
chue style logo

FØLG MEG GJERNE PÅ FACEBOOK OG INSTAGRAM ELLER SNAP; HJERTEROMSGALLERIET.NO
HJERTEROMSGALLERIET – ET BEDRE LIV som høysensitiv – FRA HJERTE TIL HJERTE
COACHING – HEALING OG BERØRINGSTERAPI –  terapeutisk velvære massasje – FENG SHUI – ENEBAKK