Den ukjente mannen

Jeg så han langt der borte, den unge mannen. Han sto og pratet med et menneske et stykke unna meg. Jeg var litt tidlig ute til en avtale, og hadde retningen mot en sittegruppe midt på området, da jeg så den unge mannen komme i retningen mot meg. Jeg skjønte han hadde peilet meg inn. Han gikk med sakte tunge skritt mot meg. Han hadde en sort hettejakke på seg. Hetten var godt dekket over hodet. Han møtte blikket mitt. Det var noe tomt, slitent, sårt over blikket hans.

«har du mulighet til å hjelpe meg med penger til en togbillett?» Jeg stoppet opp så på ham. «Hvor mye trenger du da»
«130,- kr» svarte han
«Jeg har ikke så mye penger selv jeg» hørte jeg meg selv si. Tusen ting skjedde inni hodet mitt, samtidig som jeg så bildet for mitt indre og visste at jo, jeg hadde jo penger i lommeboka.
«har du noen mynter jeg kan få da» Han fortalte meg hvor han skulle, og jeg lurte på hvorfor han skulle dit. «jeg har familie der» svarte han
Jeg tok opp lommeboka og tok ut en 200 lapp og rakte hånden min frem. «Værsegod» sa jeg, og møtte blikket hans.  Han sto stille, så på meg. Han hadde snille øyne. Jeg merket at han vegret seg for å ta imot – «skal jeg få hele den» svarte han. «Ja, værsegod». Jeg så hvordan øynene hans lyste opp i det slitne ansiktet, og smilet kom, og hvordan kroppsholdningen hans endret seg. «Nå kan jeg kjøpe meg litt frokost også, tusen takk» «Da får du reise til familien din da» sa jeg idet jeg la ned lommeboken igjen. «Det skal jeg»

Det spredde seg en indre god følelse i meg og jeg smilte for meg selv.
Jeg vet ikke hvorfor jeg denne dagen stoppet og pratet med denne mannen. De fleste gangene går jeg rett forbi. Men en ting er sikkert han gjordet inntrykk på meg, og ga meg gleden av å kunne gjøre noe godt for andre. En god start på en lang og deilig dag  <3

Finfin dag til dere alle

Varm hilsen fra Anett-Kristin

Anett-kristin

 

 

 

Dette innlegget ble skrevet i Diverse og merket , , , av Anett-Kristin. Bokmerk permalenken.
Anett-Kristin

Om Anett-Kristin

Jeg hjelper deg i din utvikling som høysensitiv. Balanse i hverdagen er viktig for oss høysensitive. Det å få innsikt og lære seg selv å kjenne er superviktig. Vår selvfølelse bør være som en stabil grunnmur. Er den god står du også mer stabil til å takle utfordringer og er trygg i deg selv.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Follow Me

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.