Grunnarbeidet er gjerne det viktigste.

Jeg holdt på å gi opp! Ja, helt sant. Gi opp. Prosjektet jeg hadde startet på virket helt uoverkommelig, og jeg kjente på en overveldende følelse. Var det virkelig nødvendig med alt grunnarbeidet?

Det hele startet da vi hadde tatt over huset vi hadde kjøpt. Jeg hadde bestemt meg for at det første jeg skulle gjøre var å pusse opp stua. Det å få gjort dette mens huset ennå var tomt ville være så mye enklere. Dessuten ville jeg ha stua ferdig pusset opp til vi skulle få inn de nye møblene vi hadde bestilt.

Så jeg gikk i gang med godt mot. Tak og vegger skulle få ny farge, men først var det kvist og sperregrunn som måtte til. Det var et stoort tak. (Det største taket jeg har gitt meg ut på noen gang. Stua var på 50 kvadratmeter) Etter første strøk med kvist og sperregrunn følte jeg meg utslitt. Nakke, skuldre og høyre armen verket. Var det et for stort prosjekt for meg allikevel?

Var grunnarbeidet så viktig eller fantes det en snarvei?

Mens jeg holdt på med første strøket, kom det noen stygge gloser og jeg kjente at jeg var irritert og lei. – og jeg som vanligvis likte å male. Men var det virkelig nødvendig med to strøk kvist og sperregrunn, det var jo malt her fra før? (men kvisten var kommet igjennom) Jeg kjente at jeg begynte å lete etter en snarvei…

Vi ringte en malevenn… og han rådet oss til å ta to strøk. Legge grunnlaget riktig. Han minnet oss på hvor grundige vi hadde vært med grunnarbeidet i vår første leilighet vi pusset opp sammen, da var han virkelig imponert… Jo det arbeidet husket jeg godt og fikk opp et minne fra den gangen hvor vi løsnet lag for lag med tapet ned til betongen for så å bygge det opp igjen.  Grunnarbeidet var viktig. Jeg kjente at motivasjonen min dalte og mange dårlige tanker kom opp i hodet mitt. «Jeg orker ikke dette her jeg… vi må få noen andre til å ta taket… det blir for stort for meg» ymtet jeg frempå.

Det er viktig og gjøre grunnarbeidet først

Fantes det en annen løsning

Kunne det være mulig å få litt hjelp utenfra kanskje, men hvor sannsynlig ville det vært å få noen på dagen? Jeg hadde jo et tidskjema å forholde meg til. Etter litt ekstra syting for å få ut litt gruff, bestemte jeg meg. Jeg tar det selv. Dette må jeg da klare!

Dagen etter gikk jeg på igjen med godt mot. To strøk med kvist og sperregrunn skulle det bli på tak og vegger. Kroppen føltes bedre, og jeg måtte rense meg mentalt og få inn nye positive tanker. 

Jeg måtte gjøre en endring

Møblene skulle komme onsdagen uka etter så jeg hadde noen dager på meg. Etter første dagen fikk jeg en oversikt over hvor lang tid jeg brukte på tak og vegger, og la opp løypa etter det. Jeg lagde meg delmål og la inn nok pauser slik at det føltes overkommelig. Søndagskvelden var jeg ferdig, noen dager før målet. Jeg hadde klart det og med kroppen i behold. Det var med stolthet og glede jeg nå kunne se meg rundt i rommet og være fornøyd med egen innsats. 

Grunnarbeidet er viktig for et flott resultat

Det gjelder å finne den rette teknikken og de gode tankene. Det mentale er så viktig i en slik prosess. Det er selve grunnarbeidet som kan være kjedelig – men det er en nødvendighet for at resultatet skal bli bra. Når fargen først kommer på veggen, er det gøy å male. Da ser man så fort resultatet, og det var dette som hele tiden motiverte meg. Jeg så for meg hvor fint det ble når jeg var ferdig. (visualiserte)

Det kan være vanskelig å motiver seg selv til «kjedelige» oppgaver. Da er det viktig å lage seg mål og delmål. Dele opp den store oppgaven i mindre deler å ta en bit av gangen. Endre sin mentale tilstand, se for seg det ferdige resultatet og glede seg over hvor bra det blir å bli ferdig.

Det viktige grunnarbeidet for å bli kjent med seg selv

Du kan sammenligne det litt med en coachingprosess. Man er gjerne på et sted man ønsker seg bort i fra. Det settes et mål og for at du skal komme til ønsket mål, må du gå skritt for skritt. Selv om det kan komme opp ubehagelige følelser og gamle episoder, så er det dette som må ryddes opp i på veien og blir den grunnleggende jobben som må gjøres for å få det bedre. Noen gir opp underveis, for det kan føles tungt å jobbe med seg selv. Selvutvikling er læring og man blir kjent med nye sider av seg selv og får en større forståelse av gammelt gruff.

For å bygge grunnmuren stødig – må vi gjøre et godt grunnarbeid.

Nå er jeg også nyutdannet thetahealer og bruker dette intuitivt i coachingen som et nytt verktøy for å løse opp i vonde og vanskelige følelser.

Har du spørsmål eller ønsker å bestille time, kommer du i kontakt med meg her

Anett-Kristin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen