Kvinnen på perrongen

Mannen var på vei hjem fra jobb, det skulle bli godt med noen fridager nå, tenkte han. Han følte seg tung i kroppen. Hodet var fullt av tanker og bekymringer. – ville det gå bra?
Han hadde den senere tid begynt å kjenne spenninger i kroppen – han visste det var stress og mas. «Det er ikke så lett å gjøre noe med det», «det er ikke så enkelt som du tror». Han gikk i egne tanker mens han gikk bortover på perrongen der han hadde gått av toget. Han så henne i øyekroken, hun satt der, på bakken med koppen foran seg, da han strenet forbi oppslukt av seg og sitt.

Han vet ikke hva som skjedde, men plutselig stoppet han, og tok seg selv i at han gikk tilbake til kvinnen på perrongen, som satt der på bakken. Han satte seg ned på huk ved siden av henne. Han kunne se at hun var ung. Blikket hennes var blast, litt trist og manglet gnist.

«Hei» hørte han seg selv si, kvinnen så opp og møtte blikket hans. Han kunne skimte et lite smil. «hei» svarte hun. Han innledet en liten samtale med henne, hvor hun fortalte litt om seg selv og hvor gammel hun var. Hun hadde vært rusavhengig i flere år allerede.

Mannen stakk til henne en femtilapp og noen mynter han hadde i lomma. «hadet godt da» og «pass på deg selv» sa han idet han reiste seg for å gå videre.

Samtalen med den unge jenta hadde gjort inntrykk på ham, og han følte seg med ett litt skamfull – hva var det han egentlig bekymret seg over? Han hadde det da utrolig bra, tross alt. Kroppen føltes lettere og han fikk med ett helt andre tanker om sin egen situasjon.
Det var faktisk andre mennesker som hadde det mye verre enn ham selv. Denne unge jenta hadde gjort inntrykk.

Kopi av IMG_2816

 

Hvordan har vi det egentlig, har vi tid til å stoppe opp i hverdagen. Tenke over egen situasjon. Hvordan kan vi gjøre ting annerledes. Er det alltid slik at vi er låst i ett mønster, eller er det andre måter å gjøre ting på?

En liten historie til ettertanke <3

varm hilsen Anett-Kristin

IMG_2814

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Follow Me

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.