selvfølelse og selvtillit

 

Når vi snakker om sevlbildet/selvfølelsen vår, menes summen av de inntrykk og tanker enkeltmenneske har om seg selv. Det kan være bra, eller mindre bra. Selvfølelsen henger tett sammen med selvbildet vårt, og handler om hvem vi føler at vi er . Den som har en god selvfølelse, er gjerne bevisst sin egen identitet og egen verdi. En med lavere selvfølelse er mer splittet på disse områdene. Men det er godt å vite at det er mulig å øke selvfølelsen. Man bør da finne ut hvem man vil være, hvilke verdier og kvaliteter som er viktig å ha og gå inn for det. Det handler mye om å ta ansvar for eget liv. En god hjelp kan være å sette seg noen mål. Selvfølelsen har ikke noe med inntelligens å gjøre, men det kan være en fordel å bli kjent med sine sterke og svake sider. Kjenner vi oss selv kan vi ta i bruk våre ressurser og ta hensyn til våre svakhter. Selvtillit handler om troen på det vi gjør og kan, og henger sammen med å mestre. Selvtilliten vår kan være forskjellig i ulike situasjoner. Man kan ha høy selvtillit i privatlivet fordi man er trygg og dyktig der, mens selvtillit i jobben kan være dårlig fordi arbeidet er ukjent og nytt.
(kilde. ukebladet Familien)

Mange voksne mennesker går rundt med  dårlig eller lav selvfølelse. Noe av årsaken til dette kan være tilbake i tid fra barndom og oppvekst. Ting som ble sagt og gjort, mangel på omsorg og kjærlighet for å nevne noe.

Å gå rundt med dårlig selvfølelse hindrer mennesker i å leve det livet de ønsker seg. Det kan hemme dem i å utfolde seg å komme ut med hvem de virkelig er. Det er ødeleggende både privat og på jobb. De går rundt med en følelse av at de er annerledes, ikke bra nok, de føler seg svak, ser på andre som bedre enn seg selv, dette igjen medfører at de snakker seg selv ned, og bruker sine ressurser feil.

legg igjen din mailadresse her og få mine beste tips til en bedre selvfølelse

Ved at du blir tryggere på hvem du er  og hva som er viktig for deg og snakker til deg selv på en positiv måte, gjør at du blir gladere og utstråler en positiv energi som smitter over på dine omgivelser.

En coaching prosess er effektfullt og  går over tid. Det gjør at du får tid til å reflektere, det gir innsikt og forståelse og åpner opp fra et låst tankemønster.

Gjennom en coachingprosess hjelper jeg deg til å belyse ditt indre landskap slik at du får klarhet og innsikt. Vi jobber med dine verdier, drømmer og mål, slik at du blir tryggere på hvem du er og hva du vil.

«mennesker har alle de ressurser de trenger for å nå sine mål»

Ta kontakt, ønsker deg velkommen til meg

Varm hilsen fra Anett-Kristin

Anett-Kristin Andersen

 

1 tanke om “selvfølelse og selvtillit

  1. Tilbaketråkk: Selvfølelse din grunnmur - HjerteromsgallerietHjerteromsgalleriet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Follow Me

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.