Feng Shui

Feng shui betyr “vind og vann” – og er en gammel kinesisk metode for å skape god helse, harmoni og velstand i hjemmet ditt og på arbeidsplassen. Min feng shui retning er Chue style feng shui med en mester fra Hong Kong, Grand master Chan og er den autentiske klassiske feng shui med lang historie tilbake i tid.

Feng shui handler om å ta «akupunktur» på hus og arbeidsplasser for å skape god helse, bedre flyt, harmoni og velstand.

God feng shui

God feng shui i ett hus handler mindre om moter og trender, og mer om grunnleggende form og energi. Hvert hus er unikt og det går derfor ikke å beskrive på en enkel måte hvordan du skal gjøre om ditt hus på feng shui vis.

Feng shui konsulenten er som en doktor som tar pulsen på huset for å bedømme dens tilstand. Når man bedømmer et hus feng shui messig handler 80% om hvordan det ser ut på utsiden. Hvordan landskapet ser ut både på og utenfor din egen tomt.

Energien følger formen og menneskene følger energien. Energien påvirkes altså av formen i vårt miljø og hvordan det ser ut rundt der vi bor. Dette påvirker energien i området og derigjennom også menneskene.

For at et hus skal ha god feng shui er det viktig at chi lett kan ta seg inn i huset. En av de viktigste tingene vi derfor ser på er hvordan energien kommer inn til din bolig. Vi ønsker oss at chi finner lett veien inn, sirkulerer inne i huset og så ut igjen. Andre viktige ting vi ser på er; formskolen, yin og yang, de fem elementene og fargenes betydning. Vårt viktigste instrument er Lo pan kompasset.

De fem himmelske dyrene i feng shui

De fem himmelske dyrene i feng shui

Et sentralt begrep i feng shui er «De fem himmelske dyrene». De forteller sannheter om formmessig god feng shui og noe vi ser på når vi tar en feng shui konsultasjon.

Skilpadden er preget av et sterk, støttende skall, som gir beskyttelse mot sine fiender. Den formidler en følelse av støtte og trygghet. Menneskets største behov for støtte og trygghet er på baksiden, derav begrepet ryggrad. I feng shui, representerer skilpadden det som er bak oss. Når du vurderer plassering av senger og skrivebord, er det ideelt å ha en solid vegg bak. Den solide veggen representerer vår skilpadde. I det ytre miljø, vurderer vi skilpadden av huset ved å se på baksiden av huset. Ideelt sett ønsker vi å se høyere bakke/skråning, høye trær eller bygninger på baksiden slik at det blir en støtte for huset og de som bor der.

Dragen til venstre representerer mannlige energi og kvaliteter knyttet til den venstre hjernehalvdel, som logikk, materialisme, organisering, økonomi etc.

Tigeren til høyre representerer kvinnelig energi og kvaliteter knyttet til høyre hjernehalvdel, som intuisjon, fantasi og kreativitet. Den høyre side representerer også vår evne til å ta grep – take action.

slangen i midten sørger for god helse og god energi/chi.

Fugl phonix
Bildet av phoenix er av en rød fugl som flyr opp og videre inn i himmelen. Det er representert ved åpen plass foran oss. Når vi har plass foran oss hvor vi sitter, hjelper det vår evne til visjon og gjør oss i stand til å se fremover i avstand og tid. Det hjelper oss med langsiktig planlegging. Det representerer vår fremtid.

Dette prinsippet benyttes på landområder, byer, eiendommer, hus, leiligheter, rom, skrivebord, nettsider, visittkort etc.

En balansert bolig – ekstra viktig for høysensitive

For høysensitive er det ekstra viktig å skape god feng shui rundt seg fordi vi blir sterkere påvirket av våre omgivelser og hvordan vi har det rundt oss. Vår bolig er derfor ekstra viktig å balansere på en best mulig måte. Både utvendig og innvendig. Som du kanskje forstår av tegningen over med de fem himmelske dyrene og formskolen så er det svært viktig hvordan boligen din er plassert i terrenget.

Har huset beskyttelse bak seg som skilpadden? Er det balanse mellom tiger og drage på huset? Dette gjør noe med menneskene som bor i huset. Kanskje er tiger siden svakere enn den bør være og dette igjen kan påvirke deg som høysensitiv kvinne. Kanskje har du mistet kreativiteten, føler deg svakere enn før, vanskeligere med å ta action osv. Da kan det hjelpe å styrke tiger siden på huset.

Er dragesiden på huset ditt dårlig kan det gå utover mannen i huset eller kanskje økonomien trenger å styrkes osv. Som du forstår, mye kan leses av på huset du bor i og det er dette som påvirker livene våre.

Mange høysensitive sliter med å finne roen i hverdagen. Derfor er det svært viktig å Skape ro og balanse, struktur og orden i hjemmet ditt slik at det blir et godt sted å være hvor du kan lade batteriene.
Du kan lese mer i dette blogginnlegget her.

Ønsker du en balansert bolig tilpasset deg som høysensitiv, kan du kontakte meg her 

Hvordan foregår en Feng Shui konsultasjon

feng shui konsultasjon
Lo pan – Feng Shui kompass

Jeg utfører feng shui på hus, leiligheter og businesslokaler: priser er avhengig av størrelse. Du får da en full rapport på hva som må gjøres slik at din bolig; hus/leilighet businesslokale får den beste feng shui og rette balanse.

Ved en feng shui konsultasjon trenger jeg en plantegning over hus/leilighet eller business lokaler + tomtetegning.  Klienten skaffer tilveie dette før selve konsultasjonen.
Konsultasjonen tar fra 1,5 – 2 timer på selve stedet. Jeg ser på uteområdet og hvordan huset ligger plassert i terrenget og på omgivelsene rundt. Om det er ytre påvirkninger, som påvirker boligen. Har huset balanse mellom tiger og drage, Er skilpadden representert og som vil støtte huset og de som bor der. Jeg ser også på hvordan energien kommer inn til boligen/lokalene slik at huset får nok næring og mye mer. Jeg tar de nødvendige målinger med min Lo-pan.

Inne i huset går jeg igjennom alle rom og noterer farger og former og alt som har en betydning for mitt videre arbeid. Med læren om feng shui kan vi utnytte de gode energiene og unngå de dårlige.

Diagnose på ditt hjem etter en feng shui konsultasjon

Tilbake på mitt kontor begynner jobbingen med kalkuleringer og utreginger før jeg kan stille en «diagnose» på hva som må gjøres for å skape god feng shui for å få bedre flyt, balanse og harmoni med omgivelsene som vil gi bedre helse og velstand.
Dere får etter en stund en rapport på min «diagnose» som bl.annet inneholder forslag til fargevalg, bruk av former, plassering av møbler og mye mer. Endringer ute og inne. Vi finner ut hvilket rom i huset som egner seg best til barnerom, foreldresoverom, hjemmekontor, bad, kjøkken osv.

Før og etter

Bedre energiflyt i hjemmet for å skape balanse og harmoni med omgivelsene?

God feng shui handler om å få til en bedre energiflyt for å skape balanse og harmoni. Vi kaller det gjerne å ta «akupunktur» på hus. Tenk på huset ditt som en kropp, hvor inngangen er munnen du næres gjennom. Hva kommer inn? Har huset nok tilførsel av frisk energi eller er det noe som hindrer energien i å komme inn til deg og boligen din?
Hvordan er selve inngangspartiet utenfor? Er det pent og presentabelt?  Finner folk frem til deg? Er det godt merket med husnr. ol.?
Vinduene er husets øyne, så hold de rene og pene.
Les mer i dette blogginnlegget her

Ta kontakt her om du ønsker deg en feng shui konsultasjon og en mer balansert bolig.

Skape endring i oss selv

For å skape endring i oss selv og hvordan vi har det, hjelper det ofte å  begynne med det ytre rom, huset ditt. Når du skaper balanse, orden og struktur det vil gi deg bedre flyt og en lettere hverdag.
Vi omgir oss med veldig mye ting og tang rundt oss som stjeler vår energi. Har vi for mange ting og det er tingene som eier deg. Hvordan har du det hjemme hos deg? Har du mye ting og tang, overfylte skuffer og skap, kan det være at du trenger å begynne med å rydde.
Lese mer, se her

Feng Shui ryddetips for en mer balansert bolig

Få mine beste ryddetips med feng shui

Legg inn navn og e-post og du får tilgang til ryddetipsene.

Drag to Reposition
Move Up or Down to Reposition
Move Left or Right to Reposition

De fem elementer er sentrale i feng shui

I feng shui er «de fem elementer» sentrale. Ved hjelp av de fem elementer, Yin og yang skaper vi balanse i hjemmet, på arbeidsplassen og ved personlig feng shui analyse.

Oversikt over de fem elementer

Tre elementet

Tre føder ild. Treet gir næring til ilden og er nødvendig for å holde ilden i live. Tre kontrollerer jorda (utarmer den og bryter den opp med røttene.) Treet kontrolleres (kuttes) av metallet. Treet er vannets barn.
Farger: alle nyanser av grønt
Form: høyt rektangel (høyhus)
Organer: lever, galleblære
Aktiviteter/yrker: stell av planter, hagearbeid,skogsturer, selvstendig næringsdrivende, gartner, urtemedisin, lærer, forlagsvirksomhet, oppfinner, kursvirksomhet, søm, møbler
Retning:øst
Årstid: våren

Ild elementet

Ild: føder jord. Av ild blir det aske som blir til jord. Ilden kontrollerer (smelter) metallet, mens ilden kontrolleres av vannet. Ilden er treets barn.
Farger: rosa, rødt, lilla, himmelblått
Form: trekant, pyramide
Organer: hjerte, tynntarm
Aktiviteter/yrker: dans, drama, matlaging, baker, kokk, blomsterbinding, data, astrologi, elektriker, mote, fotografering, fjernsyn, media, underholdningsbransjen
Retning: sør
Årstid: sommer

Jord elementet

Jord: føder metallet. Metaller dannes i jorda. Jord kontrollerer (demmer opp) vann. Jorda kontrolleres av treet. Jorda er ildens barn.
Farger: gult, orange, beige, brunt, grått
Form: lavt rektangel, kvadrat
Organer: mage, milt
Aktiviteter/yrker: egenpleie, jordingsøvelser, bakkekontakt, husbygging, eiendomsmegling, gårdsbruk, dyrehold, forhandler, arkitekt, helse og omsorg, sykepleier, lege
Retning: sentrum
Årstid: sensommer

Metall elementet

Metall: føder vann. På metall dannes dugg; en metallbeholder samler opp vann. Metall kontrollerer (kutter) tre. Metall kontrolleres (smeltes) av ilden. Metallet er jordas barn
Farger: kritthvitt, metalliske effekter, sølv og gull
Form: bue, sirkel
Organer: lunger, tykktarm
Aktiviteter/yrker: pusteøvelser, sang, rensekurer, prosjektarbeid, organisering, juss, akupunktur, tannlege, urmaker, musiker, smykkekunstner, gullsmed, bankvirksomhet, bilmekaniker, metall- og mineralvirksomhet.
Retning: vest
Årstid: høst

Vann elementet

Vann: føder tre. Alle vekster er avhengig av vann for å gro og overleve. Vann kontrollerer ild. Vannet kontrolleres av jord. Vannet er metallets barn.
Farger: turkis, marineblått, svart Form: bølgeform
Organer: nyrer, blære
Aktiviteter/yrker: bading, svømming, vannsport, skigåing, yrker knyttet til vann, reiseliv, regnskap/økonomi, finans, shipping, coaching, markedsføring, journalistikk, språk/oversetting, kommunikasjon, psykologi, terapi, sjåfør
Retning: nord
Årstid: vinter

Her kan du lese litt mer om hvordan du kan balansere boligen din. Les blogginnlegget her.

De fem elementer i feng shui

Ta kontakt med meg her og be om tilbud på feng shui konsultasjon

Lære mer om feng shui?

Skrevet bok: Når sjelen banker på

Det er sammenhenger med hvordan vi har det med oss selv og boligen vår. Den speiler ofte sine beboere. I boka mi; Når sjelen banker på forteller jeg min historie etter møte med veggen. Jeg tar deg med på min reise til å finne tilbake til meg selv. Boken forteller om sammenhenger i livet og hvor feng shui er sentralt. Boka er delt inn i 3 og i den første delen kan du lære mer om feng shui og hva jeg gjorde for å få det bedre gjennom feng shui prinsipper i boligen vår. Du kan lese mer og bestille boka ved å trykke på knappen under.

Anett-Kristin

Chue style feng shui konsulent

Anett-Kristin Andersen
Chue style feng shui konsulent

Handlekurv
Skroll til toppen