på tide å kaste masken?

Bildet; Masken ble til under Coronaperioden da vi alle var mer hjemme. Her er det en synlig maske som ble satt på. Ofte går vi mennesker rundt med en usynlig maske. Setter på seg en utvendig maske. En maske som forteller at de har det strålende, men på innsiden føles det ikke sånn. Kanskje er det på tide å kaste masken, å være den du er? Uten filter, bare deg? <3

Kanskje er det på tide å kaste masken, å være den du er?

Jeg opplever dette stadig vekk. Det er en slags overlevelsesstrategi. Den ytre maske settes på, mens det kan være kaos på innsiden

Forskjellige roller – ulike masker

Dette med masker kom opp som et tema under en coachingsamtale hvor vedkommende følte at hun til stadig måtte ta på seg en maske. Hun kjente på at hun ikke kunne være helt seg selv. Når hun var på jobb følte hun ofte at hun måtte ta på seg en maske, og mente hun ikke kunne være seg selv fullt ut. For var det riktig å ta på seg en maske, eller var det kanskje på tide å kaste masken?

Som mennesker har vi forskjellige roller. Vi er kone, kjæreste, kollega, datter, mor, leder, bestemor og selvfølgelig er vi, eller opptrer vi forskjellig i de ulike rollene som vi har. Det er naturlig. Du snakker ikke likt med et barn som en voksen for eksempel. Vi former oss etter de ulike grupperingene vi er i. Når vi fikk drodlet litt rundt dette forsto hun at hun var seg selv innerst inne, men at hun kunne pynte seg med de ulike «maskene» i de forskjellige settingen hun skulle være med på. Det kunne være en morsomhet og noe å krydre hverdagen med. Kanskje har du også mange ulike masker liggende i den usynlige skuffen på de ulike rollene som du har.

Det er annerledes når du setter på deg en ytre maske for å glatte over hvordan du har det på innsida. Den masken som alltid er glad og fornøyd og alt virker bra. På utsiden. Men når alt innvendig føles som kaos, hva da? Alle følelsene og usikkerheten som er på innsida. Det slår ut på et eller annet vis. innestengte følelser og tanker fører til blokkeringer som hindrer deg å komme ut med den du virkelig er. Kanskje er det på tide å kaste den masken og være mer av deg selv. Vise din sårbarhet ute i verden?

Kastet masken og turte å face verden igjen

Da jeg møtte veggen for mange år siden, var jeg så sårbar og følte meg mislykka. Jeg holdt meg mye inne for jeg turte ikke møte folk. Jeg var redd for å knekke sammen i gråt. Det tok tid før jeg turte å gå ut. En vakker dag turte jeg å bevege meg utenfor hjemmet og gikk på butikken. Jeg måtte face verden der ute før eller siden. Uten beskyttelse, ingen filter. Bare meg. Jeg turte å vise meg fra min mest sårbare side. Jeg måtte ut av komfortsonen. Og var det egentlig så farlig å vise seg fra sin mest sårbare side? Er vi ikke bare mennesker alle sammen?

Det var ubehagelig akkurat der og da, men jeg kom styrket ut av det. Jeg hadde vist min sårbarhet, samtidig som det var starten på noe helt annet. Tørre å møte frykten og finne meg selv igjen. Det var på tide å kaste masken å vise sårbarhet.

På tide å kaste masken din?

Ta et lite oppgjør med deg selv og masken din. Få hjelp til å sortere å rydde opp i alt du føler at du ikke mestrer på innsiden. Går du rundt og har kaos i følelsene dine? Hvem, hvor og hva er neste skritt?

Idag finnes det så mye hjelp og mange å snakke med. Det er så viktig å sette ord på tanker og følelser å få det opp til det bevisste plan slik at du har mulighet til å gjøre noe med det. Det er lettere når du får det opp i lyset, opp til overflaten. Snakke om det slik at du får sortert alle tanker og følelser. Du kan kvitte deg med grumset slik at du kan ta din naturlige maske på. Den som føles bra fra innsiden og ut.

Trenger du min hjelp, sender du meg en melding her.

Anett-Kristin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen