Under overflaten – hva skjuler seg der?

Under overflaten hvisket stemmen til meg idet jeg ferdigstilte dette maleriet. Under overflaten der kom det igjen og jeg visste at det var sant. Navnet på maleriet blir «under overflaten». Jeg hadde lenge holdt på med dette maleriet, eller når jeg startet med det så var det noe helt annet. Det sto der å lyste mot meg. Der på staffeliet. Hva følte jeg egentlig når jeg tittet bort på det? Maleriet jeg hadde startet på en natt jeg ikke fikk sove. Det gikk i blåtoner og store sirkler. Storm. Det var noe ufullstendig over det hele. Det ga meg ingenting. Hva var alt dette jeg nå hadde skapt?

Stemmen under overflaten

Det sto der noen dager og prøvde å snakke til meg, men det var noe som ikke stemte. En dag hodet var litt fullt og jeg trengte litt alenetid gikk jeg inn på malerommet. Inn i maleboblen. Og begynte å male over bildet. Det bildet som ikke ga meg en følelse. Jeg legger på lag på lag med maling og straks er det et helt annet resultat. Jeg snur og vender på det. Litt herfra og litt derfra. Til jeg blir fornøyd. Lysere og lettere farger sier stemmen til meg. Plutselig så ser jeg konturene av noe. Jeg jobber videre med det. Så dukket det opp et tydelig skille. Midt i maleriet. Noe over og noe under linjen. Deretter formet det seg noe under linjen. Under overflaten.

Hva skjuler seg under overflaten?

Det ubevisste

For meg ble det så naturlig. Det stemte. For det er under overflaten jeg jobber med mine coaching kunder eller om jeg har de på benk. Vi jobber med det som ligger på innsiden eller undersiden av isfjellet. Du vet isfjellet som du ser ligger i havoverflaten, men som du ikke vet omfanget av hvor stort det faktisk er på undersiden. Alt under overflaten der alle resursene våre ligger. Det du ikke alltid har kontakt med. Når du blir kjent med deg selv gjør du det ved å gå på innsiden og under. Du blir ikke kjent med deg selv på overflaten. Du må ta et dypdykk innover i deg selv.

Alle tanker og følelser ligger på innsiden av oss selv. På innsiden av oss selv har vi et indre univers. Hvor du har tilgang til alle dine ressurser. Hos mange kan tilgangen være blokkert av tanker og følelser som ligger i veien for å komme i kontakt med hvem de egentlig er.

Rydd i det grumsete vannet

Det er ikke bestandig vi vet hva som befinner seg på innsiden eller under overflaten. Se for deg vannet. Havet eller en innsjø. De er forskjellige i hvordan klarheten på vannet er. Saltvannet er som regel veldig klart og du kan se alt det vakre som ligger under vannskorpa. Noen steder kan du se helt ned til bunn. Det er vakkert og du får lyst til å dukke ned i det klare innbydende vannet. Så har du en innsjø med litt mer grumsete vann. Du ser ikke hva som befinner seg under vannskorpa. Da har du kanskje ikke så veldig lyst til å hoppe uti fordi du vet ikke hva som skjuler seg under.

Litt det samme blir det om du ikke har tatt reisen innover eller under overflaten i deg selv. Om du sliter med vanskelig følelser eller blokkeringer i deg kan det være at du ikke finner helt dine ressurser og hvem du er fordi vannet er så grumsete. Ved å bevege seg under overflaten å rense opp i det grumsete vannet blir det straks klarere og du får tilgang til dine ressurser og forstår mer av hvem du er. Jeg kaller det å rydde innvendig. Rydde sortere å kaste alt du ikke lenger har bruk for. For å komme på plass i deg selv trenger du å rense opp i det som ligger på innsiden og under overflaten.

Jeg maler intuitiv så det er alltid spennende å se hva som kommer frem i prosessen. Det er jo alt som er på innsiden av meg selv som kommer til overflaten. Jeg har kontakt med intuisjon og kanaliserer gjerne gjennom mine malerier.

Kanskje trenger du også å rydde i det grumsete vannet?

Du kommer i kontakt med meg her

Alt godt fra

Anett-Kristin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen