Bygge selvfølelse – er det mulig?

Det er tidlig morgen og jeg står foran klesskapet, kjenner meg varm og stresset.
Har allerede prøvd et par antrekk. Føler meg usikker. 
Hva skal jeg ha på meg på kontoret i dag.
Hva føles bra og hvordan ser jeg ut! 
Den indre dialogen jeg har med meg selv er mindre enn bra.
Stresset og den indre uroen øker i takt med varmen som brer seg i meg. Jeg må komme meg ut av døra snart. Klokka går…

Det er med skrekk og gru ser jeg meg tilbake til hvordan dagene ofte startet for meg. Det var ubehagelig å starte dagen sånn. Være så usikker på meg selv og kjenne den indre uroen bre seg i kroppen.
Jeg var usikker og utrygg på så mye, samtidig som jeg ofte brukte ordene; jeg vet ikke, kanskje, tror det. Ord som ikke akkurat støttet meg…
Kanskje er denne usikkerheten også noe du selv har kjent på fra tid til annen?

Så tilbake til spørsmålet; Kan vi bygge selvfølelse?

Svaret er selvfølgelig, ja – det kan du – men du må gjøre en innsats for deg selv. 
Vil du føle deg tryggere, sterkere og ha en indre ro på at du er bra nok, må du gjøre en innsats. Du må bli bevisst på dine tanker og følelser rundt dette tema. For hva sier du egentlig til deg selv daglig? Snakker du deg selv opp eller ned? Tanker skaper følelser. Følelser er energi som tar og gir. Har du gjort deg opp noen tanker om hvordan det påvirker deg? 

Selv har jeg fra å føle meg helt på bånn og mistet troen på meg selv og hvem jeg var, bygd meg opp igjen eller min grunnmur sten for sten. For det er dette fundamentet som må på plass først. Du bygger ikke opp huset ditt på en vaklende grunnmur.

Å bygge selvfølelse er ingen quick fiks du må gjøre en innsats for deg selv. Det gjør du ved å snu på tankesettet å rydde opp i gamle troer og overbevisninger du har om deg selv. Flytte fokuset og rydde opp i trosmønstre. Og det er denne ryddejobben innvendig som er spennende. Det å frigjøre seg fra gamle følelser en har om seg selv er noe av det største grepet. Det er tanker og følelser som har satt seg fast som en sannhet for deg.
En tanke kan snus. En følelse kan forandres. Alt handler om bevisstgjøring og finne tilbake til rotårsaken til den dårlige selvfølelsen. Så er det viktig å finne frem og bli kjent med sine egne verdier og hvorfor de er viktige for akkurat deg.

Usikker og utrygg

I mine ungdomsår og videre inn i voksenlivet har jeg vært usikker på meg selv og hvem jeg var. Pga min høysensitivitet har jeg tatt inn mye fra omverden. Stemninger rundt meg og andres troer og overbevisninger. Det gjorde meg usikker på meg selv. Denne usikkerheten fulgte meg lenge. Da jeg begynte for meg selv med strikk og design, styrket jeg troen på meg selv litt etter litt samtidig som jeg utviklet bedriften min. Det var en flott tid både i selvutvikling og læring i å bygge business.

Da alt raknet og jeg møtte veggen fikk jeg en stor knekk i selvfølelsen. Fra å føle meg på topp raste hele min verden og det jeg hadde bygget opp rundt meg og i meg selv. Fra topp til bånn kan det gå fort, det har jeg erfart. 

I min oppbyggingsfase for å finne meg selv igjen – eller en bedre utgave av meg selv gikk jeg grundig til verks. Sten for sten begynte jeg å bygge opp igjen den vaklede grunnmuren jeg sto på. Kan vel si at jeg rev ned den gamle og fant noen nye mer solide stener og bygde den opp på nytt. Jeg begynte en innvendig ryddejobb. Jeg ryddet i usikkerheten min, mine frykter – tanker om meg selv osv. Litt etter litt forsto jeg mer av meg selv og hvem jeg var. 

Ja det er mulig å bygge selvfølelse, få indre ro og trygghet på å være seg selv.

Bygge selvfølelse sten for sten

Denne usikre jenta fant seg selv sent i livet, men hun kom godt. Hun måtte bare rydde opp litt innvendig først. Bli tryggere, sterkere. Forstå mer av den hun var og er. Min indre uro og usikkerhet forsvant som dugg for solen. Det er en annen utgave nå som er tryggere og står stødig i den jeg er.

I dag har jeg et helt annet forhold til klesskapet mitt. Vi er blitt venner. Borte er stress og usikkerhet. Ofte kommer det intuitivt til meg på forhånd hva jeg skal ha på meg. (som et bilde) og jeg finner det frem i klesskapet og tar det på meg og er fornøyd med valget. Det skaper en god følelse og trygghet. 

Selvfølelse har blitt en av mine hjertesaker. Det å føle på en indre styrke og trygghet på å være seg selv. Kjenne den gode følelsen det er å ha denne tryggheten. Jeg vet at det er mulig å bygge ny selvfølelse eller styrke den man allerede har. Men det krever en innsats. Du bygger ikke opp et nytt hus på en dag.

Ja, det er fullt mulig å bygge selvfølelse.

For å bygge selvfølelse må vi rydde. Rydde innvendig i ditt indre rom. Rydde, rense og vaske ut for så å flytte inn indre ro, styrke og trygghet. Da får du på plass grunnmuren. Din selvfølelse.

Jeg skriver mye om alt dette i boka mi. Hvordan du kan bygge deg opp igjen eller styrke selvfølelsen. Du kan lese mer og kjøpe boka; Når sjelen banker på, ved å trykke på knappen under.

8 tips for å styrke selvfølelsen kan du også få. Trykk på knappen under

Trenger du min hjelp og ønsker å gjøre en innsats for deg selv, hører jeg fra deg. Ta kontakt med meg ved å trykke på knappen under.

Anett-Kristin

Velkommen inn i min gratis gruppe for høysensitive på Facebook.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen