Rydde i det indre og ytre rom

Nytt år nye muligheter. Å tenke på at det ligger et helt nytt og ubrukt år foran oss synes jeg er magisk. Et helt år som fylles opp litt etter litt mens vi går skrittene fremover. Hvor vi kan sette oss nye mål og ønsker for det nye året. For meg er det nye året alltid en frisk ny start. Og all fornyelse starter med rydding i mine øyne. Rydde opp i det gamle som har vært. Da har du mulighet til å se deg tilbake til det gamle året som nettopp har ebbet ut. Hva var bra, hva kan gjøres annerledes. Hva ønsker jeg meg mer av i det nye året og hva vil jeg ha mindre av. Hvilke ønsker og hva drømmer jeg om i det nye året som kommer.

Med blanke ark

Når vi rydder, kan vi starte opp med blanke ark. Tenk så magisk å skulle fylle opp noe som er blankt. På samme måte som jeg har et nytt hvitt lerret foran meg som jeg skal fylle med farger og former som til slutt ender opp i et unikt kunstverk. Det samme blir dette nye året. Helt unikt, som vi setter formen og farger på med vår egen energi.

Ved å rydde blir det en lysere hverdag og mer balanse slik dette maleriet viser. Maleriet; Følg lyset, satt inn i interiør

Jeg liker å rydde, og å hjelpe andre med å rydde slik at de får oversikt, løst opp i blokkeringer og bedre flyt i livet. 

Vi rydder på mange forskjellige plan og nivåer i livet for å skape flyt og balanse. Rot er unødvendig energi som skaper blokkeringer og stagnasjon. Da jeg møtte veggen, tok min ryddeprosess i gang. Det startet med en storopprydning i huset. Deretter ble det boder og garage. Loftet fikk også en runde. Deretter begynte jeg å rydde i meg selv i mine tanker og følelser. Men også i relasjoner og hvem jeg ville bruke tid på og ikke. Hvem og hva som var bra for meg og ikke. Det skaper en større bevissthet og oversikt når vi rydder. Grovrydding og ned på detalj rydding. Rydding skaper bedre flyt og mer plass til deg selv. (I boka mi; Når sjelen banker på forteller jeg mer om alt dette.)

Rydde vekk – starten på noe nytt

I helga da jeg ryddet bort jula, gikk jeg samtidig over hele huset. Vasket og støvsugde. Jeg har vært syk i mange dager og jeg følte samtidig for å vaske ut sykdommen. Det har vært så kaldt ute så da tok jeg ut dyner og puter og lot de ligge ute i kuldegradene noen timer. Det var en deilig tilfredsstillende følelse å ha ryddet og fornyet huset litt. En frisk ny start.

Husvasken er for meg et helt annet scenario nå enn tidligere. Før var det et pes og noe som kom ekstra oppå alt annet jeg hadde å gjøre. (dette var før jeg møtte veggen) Etter at jeg ryddet og kvittet meg med mye i huset, gikk også husvasken som en lek. Mindsettet mitt var også et helt annet. Fordi jeg så på huset mitt med nye øye. Kanskje hadde jeg tatt tilbake kontrollen og ble mer bevisst på både hva huset og jeg trengte. Huset trengte å bli sett og pleiet. Nå høres det ut som vi bodde i en hel masse rot, det gjorde vi ikke. Men vi hadde mye ting.

Hvorfor rydde?

Når vi først har tatt en storopprydding setter vi ting i system og det blir lettere å holde orden i hverdagen og i livet. Alt henger sammen med alt. Det blir som å lage et arkivsystem som du hele tiden har oversikt over hva som skal hvor. Du legger ikke vinterlua sammen med sommerklærne. Derfor fint å kategorisere. Har du lagd et system i skapet ditt, vet du alltid hvor du skal legge det fra deg. Blir dette skapet fullt, må du selvfølgelig inn å rydde igjen slik at det blir luft.

Hvorfor gnåler jeg hele tiden om å rydde tenker du kanskje… Fordi jeg vet at ved å rydde skaper du bedre balanse i livet ditt. Og balanse er lurt å ha på alle nivåer i livet. I deg selv og omgivelsen rundt. Det gir en bedre energiflyt og du slipper blokkeringer og opphopninger som vil tappe deg for energi.

Rydde innvendig

Jeg bruker mine skriveverktøy daglig for å rydde i hodet. Jeg mediterer og gjør thetahealing også på daglig basis. Det er mye som kommer til meg intuitivt som jeg trenger å skrive ned. Det kan også være tanker og følelser som jeg trenger å ta tak i. På denne måten kan du si at jeg også rydder i hodet eller innvendig. Gjennom meditasjon det samme. Jeg forløser og gir slipp på slik at jeg ikke bruker unødig energi på noe som ikke gagner meg. 

Etter at min ryddeprosess startet for noen år siden er jeg stadig på jakt etter nye løsninger slik at jeg får ennå bedre systemer og oversikt.

Digital rydding

Rydding står på agendaen i januar. Nå Har jeg ryddet mye i mitt digitale hjem. Et digitalt arkivskap. Hvor jeg lager systemer for å finne lett frem igjen til det jeg leter etter. Det blir det samme som når vi lager systemer i skuffer og skap. Det er lettere å finne tilbake, og du slipper å lete for å finne igjen tingene. Du sparer tid og tid er gull verdt. Du bruker mindre tid på å lete etter tingene dine og på den måten unngår du stress. 
Jeg har ryddet i mailboksen, i bilder og dokumenter. Lagd flere mapper og undermapper, sortert og kastet. Alt for å skape en bedre oversikt slik at jeg lett finner frem når jeg trenger det. For det blir mye søppel og rot også på pc av nedlastninger, skriblerier og bilder. Det føles alltid godt å rydde, virkelig tilfredsstillende. En god start på året.

Hvordan jeg kan hjelpe.

Hva med deg, hva er ditt forhold til å rydde? Har du orden og alt på stell?
Trenger du mine Feng Shui ryddetips får du de ved å trykke på knappen under.

Ønsker du endringer i deg selv og livet ditt, må du rydde i det gamle. Kanskje dine omgivelser, tanker og følelser trenger en restart! For å få det bedre må du rydde. Ønsker du deg en frisk ny start på året og er klar for å gjøre en innsats for deg selv, hører jeg fra deg. Du kommer i kontakt med meg ved å trykke på knappen under.

Ved å trykke på knappen under kan du lese mer om coaching og mine pakkeløsninger. 

P.S – TIPS
Romrens: etter en oppryddingsfase er det fint å lufte ut og vaske for å fornye energien. En enkel måte å rense energien på er å sette opp vinduer og dører, la huset puste inn ny energi, sette på høy musikk og vaske deg gjennom huset. Bruk dufter eller røkelse for å friske opp og fornye energien i rommene. Ild er en god rensemetode, så tenn stearinlys iblant. Bruk planter eller friske avskårne blomster. Planter er levende og bringer med seg frisk energi.

Anett-Kristin

Var dette nyttig – Del gjerne blogginnlegget.

Høysensitiv? Velkommen inn i min gratis FB gruppe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen