De sterke følelsene banket på

Har du kjent på de sterke følelsene i kroppen eller hjertebanken som plutselig oppstår uten at du forstår hvorfor?

Erfaringer livet gir oss gjør at mange stenger av de sterke følelsene og «lukker» hjertet sitt for å kalle det det. Tidligere opplevelser gjør at man stenger av og ikke slipper gud og hver mann inn på seg. Det er gjerne slik det er, brent barn skyr ilden. Har man blitt såret eller avvist flere ganger og gått videre uten å bearbeide dem lagres det i kropp og sjel. Det er for vondt å gå inn i. Da er det lettere å sette på seg et skall slik at man beskytter seg selv for å bli såret eller avvist igjen. Skallet blir tykkere og tykkere.

Men når alt dette hindrer deg i å komme videre i livet eller hemmer livskvaliteten er det lurt å ta tak i det. For som vi vet emosjoner setter seg i energisystemet vårt som blokkeringer og hindrer flyten.

Det er vondt å erfare å bli såret eller avvist, men følelser er endel av livet som vi alle må lære oss til å håndtere. 

Når det er for vondt å kjenne på de sterke følelsene blir det et hinder slik at du ikke går inn i noe som du av erfaring vet kan såre deg. Å være stengt av fra omgivelsene er ingen god følelse. Man trekker seg innover i seg selv, setter på seg skallet sitt og tør ikke være seg selv fullt ut fordi en er redd for å bli såret eller avvist igjen.

Men på et eller annet tidspunkt vil disse innestengte følelsene komme til overflaten. De Sterke følelsene vil banke på. Hos meg skjedde dette da jeg møtte veggen og ble utbrent.

Hva var det som banket så hardt på?

Det var mange sterke følelser som dukket opp i kroppen min som jeg ikke hadde kontroll over. Hjertebank var det mye av. Og de kom i ulike situasjoner. De kunne slå meg helt ut. Og når hjertebanken kom plutselig og jeg ikke forsto hvorfor, snek frykten seg inn og følelsen eskalerte. Den var til å miste pusten av. Så sterk kunne den være til tider. Men det var noe som hadde trigget det. En setting jeg var i, og noe i den utløste det hele. 

Her er en av opplevelsene:
Vi satt sammen i en hestesko. Denne dagen startet vi undervisning med en stille stund med meditasjon etterfulgt av tapping. Forsiktig banking på punkter i ansiktet og skulderparti. Forsiktig banking i et system vi ble vist. Det tok ikke lang tid før jeg begynte å kjenne på en urolig følelse i kroppen. Hjertet begynte å slå fortere og fortere og jeg begynte å føle meg uvel … tårene presset på, jeg måtte gå fra plassen min. En assistent kom ilende til for å hjelpe meg, hun fortsatte forsiktig med bankingen for å roe ned kroppen, samtidig som hun snakket beroligende til meg. Det var sterke følelser som kom til overflaten, jeg følte meg utmattet. Sliten. Og tårene bare rant og rant. 
Det var mange sterke reaksjoner kroppen ga meg under NLP coach studiet. Det var som om gamle følelser hadde vært i dvale og nå sakte, men sikkert begynte å komme til overflaten. Men det forsto jeg ikke da… 

Reisen innover

NLP studiet var starten på en reise innover i meg selv. Det var som om kroppen vekket opp gamle sår. Ville ha frem det som lå under overflaten.

De sterke følelsene som kan oppstå i kroppen uten at man forstår hvorfor

Og slik er det gjerne. Vi må innover og bakover for å rense opp i det som har vært for å frigjøre kroppen. Det er gjerne sånn at når vi blir utbrente/møter veggen så er vi på bånn og da kommer gjerne den ene følelsen etter den andre opp til overflaten. Kanskje kjenner du på følelser som ikke har vært der før, eller gamle følelser som kommer tilbake. Mange kjenner på skam, sorg, mislykkethet over å ikke få til livet, dårlig selvfølelse, depresjon og angst kan også melde seg. Ta det som et signal på at følelsene har kommet for at du skal få de opp til overflaten, bearbeide dem, for så å gi slipp. Det er uhelse å gå med mye ubearbeidet inni seg. 

De sterke følelsene banket på

Det var mange episoder som oppsto i min oppvåkning under dette studiet som jeg forteller om i boka min; Når sjelen banker på. For det var akkurat det som skjedde. Sjelen min viste vei. All hjertebanken og de kroppslige reaksjonene som oppsto var sjelen som banket på. Som ønsket å hjelpe meg til å finne friheten i meg selv. Rydde opp i fortiden og alt det som var ubearbeidet. Bankingen kom med et budskap. De sterke følelsene forløste jeg litt etter litt. (Du kan kjøpe boka her; Når sjelen banker på)

I dag har jeg god kontakt med meg selv og kroppen min. Får jeg en sterk reaksjon på noe i dag vet jeg at det beste for meg er å deale med det med en gang. jeg tar det som et budskap som kommer og noe jeg skal lære. Da vender jeg innover og får kontakt med hva følelsen handler om for deretter å heale det.

Kjenner du også at de sterke følelsene banker på?

De årene jeg skriver om i boka mi var min renselses prosess og frigjøring av gamle emosjoner, troer og overbevisninger. Det er godt å få skrelt av alle lagene og finne seg selv igjen.

Den viktigste reisen du kan ta i livet er reisen i deg selv. Forstå hvem du er slik at du kan skape indre ro, styrke og trygghet på å være deg selv.

Banker de sterke følelsene også på hos deg, er det noe du trenger å forløse eller rydde opp i er du velkommen til å ta kontakt med meg. Jeg hjelper deg til å finne friheten i deg selv. Du har mulighet for 30 minutter gratis introsamtale. Book den her.

Du kommer i kontakt med meg ved å trykke på knappen under.

Ønsker du å bli bedre kjent med deg selv? Da vil boka mi være et godt verktøy for deg.
I boka; Når sjelen banker på, får du fem trinn til å bli kjent med deg selv, skape balanse og få indre ro. Du får kjøpt den ved å trykke på knappen under

Boka; Når sjelen banker. Boka om å være høysensitiv og utbrent

Anett-Kristin

Velkommen inn i gratispruppa for høysensitive på Facebook

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen