Overload i hodet, hva da?

Det kan være utfordrende til tider å være høysensitiv. Det at vi bearbeider alt på et dypere plan. Ofte er det utfordringer vi står i. Tanker og følelser som gjør at vi blir «slitne» og tappet for energi. Det kan være mye som skjer på arbeidsplassen, det kan være utfordringer med barn, syke eller gamle foreldre som trenger deg samtidig som du kanskje har barnebarn du ønsker å tilbringe tid med. Ja livet skjer rundt oss og det kan til tider bli mye selv om vi gjør det vi kan for å leve mest mulig i balanse. Noen ganger kommer det mye på en gang som en skal håndtere. Da kan det ofte gå i overload i hodet.

Når hodet går i overload trenger vi å sortere

Jeg får ikke helt ro i meg selv før jeg får sortert og arkivert og lagt det i skuffer, renset eller brent det opp. Se det hele forsvinne ut i intet. Ofte er det ting vi ikke får gjort noe med og da kan det være greit å slippe taket før det påvirker deg helt og drar deg ned. Hva er ditt ansvar og hva er andres? Det handler om å forløse og gi slipp.

Som den introverte personen jeg var, har jeg alltid vært «en tenker» og gått med veldig mye inni meg. Det er vondt og aldri få ventilert det en har på innsiden. Det skjønner jeg veldig godt idag når jeg ser tilbake på hvordan jeg hadde det. Derfor vet jeg også hvor viktig det er å sette ord på tanker og følelser, rense opp, arkivere og slette. Det er helt unødvendig å bruke så mye energi på tankevirksomhet og vonde følelser. Samtidig som det er slitsomt når hodet går i overload.

Det verste en kan gjøre er å sitte og kværne rundt på de samme tankene uten å få ventilert de og få de ut av systemet.

Selv om jeg vet hvordan jeg skal ta vare på meg selv i dag, hender det at også mitt hodet går i overload når jeg tar inn mer enn jeg har godt av. Derfor er jeg så takknemlig for at jeg har mine verktøy slik at jeg kan bearbeide og løse det før det setter seg som blokkeringer i kroppen. 

Når hodet går i overload er det godt å ha sitt fristed ved staffeliet

4 ting jeg praktiserer når hodet går i overload

4 ting jeg praktiserer for å løse opp i den indre tankevirksomheten og følelser når hodet går i overload i dag er: skriving, thetahealing og eller meditasjon, maling, bevegelse i form av turgåing, trening og yoga. Disse teknikkene har jeg brukt i åresvis når jeg trenger å løse opp i tankespinnet som foregår i hodet. Håper du finner disse nyttige.

1.     Skriving. 

Skriving er noe jeg har holdt på med siden jeg møtte veggen og ble utbrent, så det er noen år. Jeg skriver stort sett daglig. Jeg skriver ned det som kommer til meg og ofte er det på morgenen. Det kan være at jeg er i kreative prosesser og trenger å skrive ned det som kommer opp på netthinnen. Har det vært mye rundt meg og jeg merker at jeg begynner å ha en indre dialog med meg selv, skriver jeg det gjerne opp og ut. For å få det ut av systemet. Jeg trenger ikke bruke det til noe, men jeg blir mer bevisst på hva som forgår. Så blir jeg ofte ferdig med det der og da. 

2.     Meditasjon og Thetahealing

Jeg mediterere og eller gjør thetahealing daglig. Er det noe som har kommet opp i skribleriene mine tar jeg det gjerne med meg inn i thetahealingen og meditasjonen og stiller spørsmål til hva dette handler om. Kanskje kan det være en følelse jeg har fått opp. Da kommer gjerne svarene til meg og jeg får løst opp i dette.

3.     Maling og kreative prosesser

Mitt deilige fristed er ved staffeliet hvor jeg kan leke med farger og former. Når jeg maler er jeg i flyt. Det er som om tankene er borte. Jeg tenker ikke, bare gjør. Er i ett med det jeg holder på med. Og her kan jeg være i timesvis og glemme tiden. Når jeg maler har jeg ingen tanke om hva jeg skal male. Jeg maler intuitivt så maleriet blir til i prosessen. Noen ganger blir det bare å leke med farger og da er det akkurat det jeg trenger den dagen, andre ganger kan jeg stå å flikke på et mindre parti. Skuldrene er senket og det er ingen prestasjon. Jeg kan også komme i denne meditative tilstand ved en oppussing når jeg maler vegger eller tak.

4.     Være i bevegelse

Å være i bevegelse i en eller annen form vil også løse opp i flokene. Om det er turgåing, trening eller yoga. Da er du til stede i nuet og tankene avtar. Kanskje kommer det også en løsning på en utfordring til deg. I min tilfriskning etter utbrenthet gikk jeg mye på tur alene i skogen. Det var som om jeg fikk renset opp i tankene og følelsen jeg hadde da. Da lærte jeg meg å være tilstede i nuet og tok inn skogen med alle sansene.

Føler du ofte det blir overload i hodet håper jeg du finner noen av mine teknikker nyttige. Dette er teknikker alle kan få til. Om du ikke maler kan det være at du har andre kreative prosjekter du kan starte med som er ditt domene. Hensikten er å bare være tilstede å gi slipp. Sortere og rense opp i hodet og få større klarhet.

I boka mi; Når sjelen banker på, finner du ennå flere verktøy til en bedre hverdag. Du kan bestille den ved å trykke på knappen nedenfor

Sitter du fast i dine tanker og følelser og ikke klarer å løse opp i det selv, er det lurt å få hjelp til å sortere. Jeg hjelper deg med å løse opp i flokene.

Anett-Kristin

Velkommen inn i gratisgruppa for høysensitive på Facebook.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen