Energiflyten i kropp og bolig

Så deilig å igjen lande på matta, (har du hørt det før…) ha en stille stund med yin yoga. Kjenne energiflyten i kroppen. Helt i mitt eget univers for å gjenopprette balansen. Ja noen ganger føles det sånn.
Kanskje kjenner du igjen følelsen når det har blitt for mye rundt deg og du gleder deg til å hente deg inn igjen. Ha tid med deg selv.

Jeg har vært bortreist noen dager og da er det ikke like naturlig å få til yin yoga eller meditasjon. Det har vært mange dager som har gått i ett med mye kontakt med omverden. Koselige dager med hyggelig mennesker rundt meg. Jeg som er vandt med mye stilletid merker det veldig godt når det blir mye aktivitet med folk og fe hvor det blir lite eller ingen tid for meg selv. Da er det så viktig å få hentet seg inn igjen når det passer seg sånn.

For å opprettholde og skape balanse i livet trenger vi både yin og yang. En nødvendighet for å kunne ha en god livskvalitet. For mye over til den ene eller andre siden blir ubalanse. For mye yang kan føre til sykdom, for mye yin kan før til passivitet. Det gjelder å finne den gylde middelvei, noe jeg føler at jeg har blitt flink til etter møte med veggen.

Nå når jeg ligger på matta eller i en meditasjon har jeg kontakt innover i meg selv og kroppen min, jeg kan kjenne på energiflyten og jeg har en indre ro. Slik har det ikke alltid vært. Jeg har blitt kjent med meg selv og kroppen min «step by step».

Blokkeringer hindrer energiflyten og skaper ubalanse

For bare noen år siden var alt kaos inni meg. Tanker og følelser hoppet og danset inni meg og jeg hadde null kontakt innover. Alt var ytrestyrt. Jeg visste ikke at jeg hadde et indre univers inni meg for jeg var ikke til stede i livet slik jeg er nå. Og energiflyt i kroppen hva var det for noe?

«Stings låt strømmet stadig fra høytaleren, og jeg prøvde å lytte, å være tilstede. Ofte tok følelsen i kroppen overhånd. Noe ble trigget uten at jeg forsto hva. Det var mye som skulle ut og opp. Alt jeg hadde lagret over tid kom nå sakte, men sikkert til overflaten. Noe var åpnet. En propp som var i ferd med å løsne, men lite visste jeg da hva jeg skulle være med på, eller hva jeg hadde begitt meg ut på» (Sitat fra boka; Når sjelen banker på)

For å skape harmoni og balanse må vi løse opp i blokkeringer. Det er blokkeringene som hindrer at chi flyter lett rundt i kroppen. Når blokkeringer hindrer energiflyten, oppstår det sykdom og stillstand i kroppen.
Selv hadde jeg så mange blokkeringer at det hindret chi i å bevege seg rundt i kroppen på en naturlig måte… da jeg møtte veggen og ble utbrent kom det så mange sterke følelser opp til overflaten. Mange gamle frykter og emosjoner… Alle ting jeg var redd for kom sterkere opp til overflaten.

All frykten som hindret energiflyten

«Som barn var jeg ofte engstelig og redd. Frykt og angst har fulgt meg opp gjennom årene. Sosial angst, redsel for autoriteter, telefonskrekk, mørkeredsel, husredsel, redsel for kjellere. Ja, listen har vært lang. Nå var det som om det meste kom opp igjen. Jeg følte hele tiden på uro, og følelsene kjentes sterkere enn på mange år. Var det fordi vi berørte overflaten. Var det masse mer som lå langt der inne som skulle opp til overflaten og lyset, slik at de kunne sprekke i sola som trollene i eventyret?» (Sitat fra boka; Når sjelen banker på)

Som barn hadde jeg mange blokkeringer (frykter) i kroppen som hindret energiflyten, det gjord noe med pustemønsteret mitt.
Her ser du Maleriet; Petronella satt inn i interiør

Pustemønster i ubalanse hindrer energiflyten

Når man går med angst og engstelse i kroppen gjør det noe med pustemønsteret vårt. Jeg for min del pustet ikke ordentlig og slik en egentlig skal. Min pust var overfladisk slik at jeg pustet oppe i brystet. Det var ubalanse.

Gjennom teknikker og øvelser jobbet jeg meg igjennom fryktene mine og når jeg samtidig begynte med å øve på riktig pust, løsnet det. Jeg fikk mer og mer kontakt med det indre universet. Jeg kom inn til kjernen av meg selv og kom mer i balanse. Den indre uroen ble borte. Det er mye vi kan kontrollere når vi først får på plass pusten. (alt dette forteller jeg om i boka; Når sjelen banker på)

Balanse i det indre og ytre rom

Det er så mange sammenhenger mellom energiflyten i kroppen vår og i boligen vår. Er det blokkeringer i huset hindrer vi at chi flyter fritt.

På samme måte som vi har blokkeringer i kroppen kan vi også ha blokkeringer i boligen vår. Får å få til bedre balanse må vi løse opp i blokkeringene i huset slik at energien flyter fritt. Blokkeringer kan være rot og støy, for mange møbler eller møbler som står i veien for energi flyten. Overmøblerte hjem er et eksempel på dette. Eller et inngangsparti som hindrer livsenergien i å komme inn. 

Balanse i det indre og ytre rom oppnår vi når vi rydder vekk blokkeringene. Rot og støy som hindrer energiflyten. Yin og yang er avhengig av hverandre for ha balanse.

Hvordan er det i ditt liv?
Har du blokkeringer som hindrer energiflyten i deg selv eller boligen din?
Er det for mye yang og du trenger å roe ned med mer yin aktivitet. Trenger du å skape mer balanse i livet ditt?

Ønsker du mine tips til en hverdag i balanse, trykker du på knappen under

Ønsker du å lære mer om hvordan du kan skape balanse i livet ditt og bli bedre kjent med deg selv? Da anbefaler jeg deg å lese boka mi; Når sjelen banker på. Du kan bestille den ved å trykke på knappen under.

Vil du lese mer om en bolig i balanse kan du finne flere innlegg om feng shui ved å trykke på knappen under

Anett-Kristin

Bli med i gratisgruppa på Facebook for høysensitive her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen