Drøm – jeg hadde også en

Ja ikke en sånn drøm som drømmes om natten. Men en drøm i form av at jeg ønsket meg noe.
        – Nei det har vi ikke råd til, sa mannen min når jeg nevnte det for han ……..det koster alt for mye, men jeg kunne ikke helt slippe tanken.

Vi hadde campet noen år. Vi hadde fått vårt første barn sammen og vi koste oss i vår nye «gamle» campingvogn som vi hadde kjøpt billig. Kr. 25.000,- tror jeg vi ga for den. Rundt oss var det mange fine vogner. Og den flotteste av dem alle den gang synes vi, var Hobby landhus. Den var lekker. Og med et stort flott fortelt så den ut som en liten hytte. Vi drømte begge to. En dag vi var ute og kjørte var vi innom et sted som solgte campingvogner. Vi fikk en titt inni dem og vi drømte, tenk om…….. Prisen derimot lå på rundt 100.000,- Det var litt i meste laget sa økonomisjefen (les mannen min) for en campingvogn. Og jeg var nok litt enig.

Min drøm ville ikke slippe

Jeg derimot kunne ikke helt slippe min drøm som spant rundt i meg. Drømmen om en egen hytte………. Jeg begynte å titte i avisannonser. Sa ingenting om dette selvfølgelig. For noen egen hytte det hadde vi jo ikke råd til, hadde økonomisjefen sagt……

Så en dag var det noe som fanget min oppmerksomhet. En bitteliten notis i Aftenposten.
Hytte til salgs i Aremark. 
Prisantydning; 125.000,- 
og et tlf.nr. 
tre små linjer i en liten annonse i en stor avis.
Jeg ropte på Geir, (mannen min) se her. Hytte til salgs i Aremark. Der er det fint, jeg har vært der før, hørte jeg meg selv si. Den står til 125.000,- det kan jo ikke være så mye for en hytte. Nå har vi jo sett på campingvogner til rundt 100.000,- , sier jeg og ser bedende på ham, kan vi ikke dra å se på den?

Jeg fikk han med meg og sammen med Pappa (vi ville ha noen kyndige til å se på hytta) dro vi for å se på hytta i Aremark. Det var en liten brun hytte med grønne vindskyer som lå midt inne i skogen. En overbygd veranda på den ene siden av hytta og på motsatt siden var det en grønn terrasse vendt mot en stor høy tett skog. Her lå inngangsdøra. Ikke akkurat noen utsikt, men det brydde vi oss ikke om. 

Vi så bakenfor

Hytta besto av en liten entre, bad, 2 soverom og stue….. og en stor kjeller. Hytta bare preg av uferdige løsninger. På badet hang vasken oppe med noen lette enkle sponplater som var satt sammen som en hylle nærmest. Det var orange og brunt vinyl og våtromsbelegg på gulv og vegger. Skikkelig 70. talls….. 

Kjøkkenet var langt og smalt med 2 dører inn til hvert sitt soverom. I enden av kjøkkenet sto det et stort bord med 4 stoler rundt. Over bordet hang en stor orange taklampe. For å komme inn til det andre soverommet måtte du snirkle deg bak stolene og det store bordet som sto i enden av kjøkkenet. Trangt ja. Og overmøblert. Det ene soverommet var innredet med 2 sett med køyesenger og skap i hver sin ende av sengene. Det var brunt linoliumsgulv og postmann Pat tapet på noen av veggene. Det så ut som om oppussingen hadde stoppet opp. Det andre soverommet hadde hjemmesnekret dobbeltseng, hvit og blomstrete tapet på veggen og noen falmete rosa gardiner. 

Stuen var romslig, men overmøblert. Det var brun «fattigmannspanel» på veggene og sofagruppe i hver sin ende av stua. På gulvet var det lagt et fint solid tregulv

Vår drøm

Vi tittet oss rundt med store øyne. Inne og ute.  Det vi var mest opptatt av var om hytta var hel og uten skader eller råte av noe slag. Hytta trengte sårt litt omsorg og hadde nok ikke vært beiset på noen år. 

Det viste seg at hytta hadde stått til salgs tidligere for Kr. 195.000,-  nå var den satt ned til 125.000,- 

Vi ble gira. La inn bud på 90.000,- og håpet. Så dumpet det inn et annet bud. Hva var oddsen for det liksom. Hytta hadde stått ledig lenge og nå plutselig var det flere som var interessert…. det ble en liten budrunde……. men vi vant og hytta ble vår for Kr. 122.000,-  med alt av innbo og løsøre. 

Et nytt utseende

Dette er nå 25 år siden. Hytta har blitt dobbelt så stor og tomta rundt har også fått et helt annet utseende. Den tette skogen foran hytta ble hogd noen år etterpå og hele hytta endret form med en nydelig utsikt over en liten kolle. Plutselig sto hytta på en ny tomt. Min drøm om hytte gikk i oppfyllelse. 

Min drøm var en hytte
Hyttedrøm

Vi drømmer og manifisterer hele tiden. Kanskje uten å tenke over det så oppnår vi mye av det vi ønsker oss. Når vi tenker etter. 

Drømmer og mål blir satt. Jeg lekte med tanken og overhørte økonomisjefens uttalelser om at hytte, det hadde vi ikke råd til. Jeg holdt på min drøm.

Når vi først fant hytta så vi mulighetene bakenfor det øye så der og da. Muligheter til å forandre å gjøre om. Skape noe nytt.

Drømmer blir til når vi fokuserer på det vi ønsker oss. Holder oss til tanken. Overhører hva andre tenker, men lytter til oss selv og våre ønsker. Ser på mulighetene og ikke begrensningene. 

En drøm kan være så mye. Små og store. Hva som er viktig for hver og en av oss er forskjellig. Da jeg var ung ønsket jeg å reise langt bort og komme tilbake som en annen. Sikkert fordi jeg ikke helt forsto meg selv og ønsket å bli tøffere og sterkere eller bli trygg i den jeg var. Det tok noen år.. ..Jeg fant meg selv gjennom en indre reise i voksen alder.

Hold på din drøm. Om du drømmer om personlig utvikling eller noe håndfast. Mulighetene er der om du setter søkelys på det du ønsker deg. 

Anett-Kristin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen