Er du flink nok til å stole på deg selv?

Råd og veiledning tips og triks.

Har du ofte hørt på andres råd. Hva som er lurt og ikke? Ofte så stoler vi på lærere og mentorer som ønsker å hjelpe oss videre med læring og utvikling. Følg disse rådene så kommer du i mål. Det er mange «eksperter» der ute som har sin mening om ting. Følger du han oppnår du det, og gjør du som hun sier vil du få til det. Det er mange forskjellige velmenende råd der ute, kostråd, treningstips og triks. Evige slankekurer, eller spis dette så blir du slank osv. Det er lett å prøve å følge andres råd og veiledning. Kanskje blir du forvirret for hva som er riktig. Kanskje har du også opplevd at jeg får det ikke til allikevel eller dette funker ikke for meg. Hvordan kan du stole mer på deg selv og det som er riktig for deg?

Åpen for læring

Det er alltid flott å lære av andre med kunnskap og den rette kunnskapen for det du ska lære. Når du lærer et fag følger du gjerne teorien og kunnskapen du skal igjennom. Kanskje tar vi imot råd og veiledning på forskjellige måter etter hvordan vi har det akkurat da. Jeg husker tilbake til da jeg selv var langt nede etter at jeg møtte veggen. Dengang søkte jeg etter svar på hva som hadde skjedd og hvorfor. Jeg sugde til meg all læring (lærte da feng shui faget) og gjordet alt jeg kunne for å få en bedre feng shui rundt meg og i meg selv. Nettopp for å få det bedre. Jeg fulgte alle stegene, alle knepene for å bevege meg fremover. Så råd og veiledning er gull verdt. 

Men er det sånn at vi skal følge alle rådene til punkt og prikke? Hva om du kjenner på at dette blir feil for deg. Du føler det er noe som skurrer. Kanskje har du ikke fått til alt fordi du ikke fulgte alle rådene. Hvordan reagerer du da?

Finnes det bare en oppskrift?

Er det virkelig sånn at det finnes kun en oppskrift, eller kan du plukke litt herfra og derfra og sette det sammen slik at det blir riktig for deg?

Som mennesker er vi forskjellige. Vi har forskjellige bagasje og verdier som igjen fører til at vi reagerer forskjellig. Jeg har ofte fulgt andres råd og veiledning. Gjort som jeg har blitt fortalt. Men det er jo ikke alltid det har vært helt meg. Får du det ikke helt til når du følger andres råd så kan det være lett å skylde på andre. «Ja men du sa at jeg skulle gjøre det sånn/eller slik. Så oppstår det kanskje en mindre enn god følelse i deg fordi du ikke fikk det til og du lyttet til andre. Kanskje du trenger å begynne å stole på deg selv?

Hvordan stole på deg selv?

Det er der derfor jeg synes at coaching er så genialt. Der leter vi etter dine svar. Hva som er riktig for deg. Du vil finne svarene i deg, som føles bra og riktig for deg. For det er gjerne sånn at svarene vet vi innerst inne. Vi finner svarene som passer til deg selv, dine verdier og hvem du er. Du vil finne det som er riktig for deg og ikke alle andre.

Hvordan kan du stole på deg selv

Det var under egen reise gjennom coaching studiet jeg ble kjent med dette. Jeg måtte lære meg til å stole på meg selv og mine svar. Finne mine verdier og hva som er riktig for meg. Gjennom coaching får du ny innsikt i deg selv og kommer dypere innover i deg selv og forstår hvem du er og hva som er viktig for deg. Etterhvert vil du stole på deg selv og dine svar.

Så igjen tilbake til kurs/opplæring/råd tips og triks. «Ta med deg det du har bruk for, og la det andre være» som en av mine lærermestere sa. Jeg kurser meg stadig vekk på nye ting. Jeg elsker å lære og det er mange gode å lære av, men det blir også viktigere og viktigere å stole på meg selv og gjøre ting som blir riktig for meg. Når vi lærer oss selv bedre å kjenne vil vi etterhvert også forstå hva vi skal ta med oss og ikke. Følge magefølelsen som mange ville sagt eller intuisjonen som jeg sier. Lytt til deg selv. Hva er riktig for deg? Hvordan kan du lære deg til å stole på deg selv?

Det er ikke «one size fits all» på alt

Anett-Kristin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen