Hva er det som holder oss tilbake fra drømmene våre?

Hva er det som holder oss tilbake fra drømmene våre? Setningen datt ned som lyn fra klar himmel. Jeg hadde akkurat gått inn i en theta tilstand og spurt om hva jeg kunne skrive om i ukas blogginnlegg. Og det er jo et interessant tema, eller hva tenker du?

Selv har jeg opplevd å få mange av mine drømmer og mål oppfylt, så jeg kan litt om den tematikken. Hvordan oppnå våre drømmer og mål og også om hva som kan holde oss tilbake, eller hindre oss i å nå målene eller i det hele tatt gå for dem.

I boka mi; Når sjelen banker på, forteller jeg om da jeg turte å satse på min strikkebedrift tilbake i tid. Da satt jeg i en jobb som ikke ga meg noe lenger, jeg ønsket meg vekk og drømte om noe annet, satse på strikk og design som jeg allerede hadde startet litt med.

Jeg satset og levde ut mange av drømmene mine. Strikk og design var min lidenskap. Og være i dette fantastiske skaperuniverset var herlig. Det var også en stor selvutviklingsreise for meg som var en introvert person. Det var mange nye situasjoner og opplevelser ut av komfortsonen den gang. Og det er når vi går utenfor denne trygghetsboksen av en komfortsone utviklingen og veksten kommer.

Jeg hadde mulighet til å gå for drømmen. Så da sjansen oppsto grep jeg den. 

Holder liv i drømmen – men er det riktig?

Da jeg levde i strikkedrømmen var det perioder med stress og press. Jeg hadde en indre uro i meg så å si hele tiden. En hjulvisp som spant inni meg. Jeg var vandt til å få ting gjort. Være flittig. Stresset jeg var under var endel av meg og jeg forsto ikke da hvordan dette hadde påvirket livet mitt, for den flinkisen med å jobbe hadde startet mange år før det. Når du lever på autopilot og stress i mange år – blir det endel av deg og livet ditt. Tempoet likte jeg og trivdes, men drev rovdrift på meg selv.

Jeg drømte ikke om å møte veggen å bli utbrent, men det var universets måte å kontakte meg på, slik at jeg skulle våkne. For så å lede meg i riktig retning. En ny vei slik at jeg kunne finne balansen og bli kjent med meg selv. Jeg forstår det nå – men ikke da.

Den gang jeg var ytrestyrt og overhørte hva kroppen eller sjelen formidlet. Når min sjel banket på våknet jeg opp. Jeg ble en annen og fikk denne dypere kontakten innover. Ble kjent med meg selv. En oppvåkning som jeg ønsker for alle. For det er en magisk opplevelse når man vender innover og blir kjent med den en er.

Hva er det som holder deg tilbake fra drømmene dine?

Så hva er det som holder oss tilbake fra drømmene våre?

Det er selvfølgelig mange grunner som påvirker og medvirker til at vi holder oss tilbake fra drømmene våre. Vi er produkter av tidligere erfaringer og opplevelser. Kanskje har du «prøvd» før og «feilet» og dermed ikke tør satse igjen. Men har du prøvd, og feilet har du bare fått med deg en ny erfaring og læring og neste gang kan det bare bli enda bedre.

Det kan være egne troer og overbevisninger om at jeg ikke får til eller kan klare. Tanker som at andre kan, men ikke jeg. Tør ikke drømme, frykter som blokkerer. Frykt kommer i mange former og kan være den største blokkeringen. Hva handler frykten om og hvorfor lar du den ta så stor plass, er spørsmål å stille seg.

Tryggheten der du er og usikkerheten på alt utenfor – gir det mening? 
Kanskje tenker du at det ikke er så lett for meg. Eller. Det er tryggest å være her. Jeg hadde en drøm, men…

Drømmer er så mangt, stort og smått. 

Kanskje ønsker du å utvikle deg kreativt, men tør ikke melde deg på det kurset eller den skolen.  Kanskje har du et ønske om å bli bedre kjent med deg selv, løse opp i blokkeringene som holder deg tilbake fra å være en fri sjel. Eller kanskje du er introvert, sjenert og holder mye inni deg og ønsker å utvikle deg, tørre mer. – Men det er noe i deg som stopper opp til å ta skrittet. En frykt for det ukjente kanskje? Har du tenkt over hva det er som holder deg tilbake fra å gå for drømmene?

Det er drepen å sitte i en jobb hvor man ikke trives lenger – energien er brukt opp og du har ikke lenger mer å gi. Kanskje har du et ønske om å flytte på deg, starte på nytt eller finne deg en ny jobb som er ment for deg. En jobb du trives i og som gir deg glede hver gang du våkner om morgenen.

Jeg satt også i en jobb som ikke ga meg noe mer. Jeg trappet ned i stillingsbrøk og begynte med strikk og design. Så ble det nedbemanning. Men hva om vi hadde kontrollen selv først. Trenger vi å møte kriser, eller bli utbrent før vi gjør justeringer i livet? Som regel er det oss selv som står i veien for egen utvikling. Vi har blokkeringer som hindrer oss. 
Hva om du begynte nå. Roet ned og fikk større kontakt innover. Fikk tak på det som ligger som en liten spire inni deg.

Ha tillit å bli guidet fremover

Har du en drøm som du virkelig ønsker deg vil universet åpne opp for å hjelpe deg. Legge til rette slik at du går i retning av det du drømmer om eller den veien du er ment å gå.
Det vil dukke opp flere ledetråder på din vei, men du må være til stede slik at du oppdager disse signalene.
Jeg tror på at vi blir guidet på vår vei gjennom livet som jeg har sagt så mange ganger før. Sender du ut ditt ønske eller en drøm – vil det åpnes en mulighet.

Følelsene mine for det som var (strikkebedriften) er todelt. Jeg likte det – men ikke stresset som jeg hadde i kroppen. Forsto det ikke da – men i dag hvor alt dette stresset er borte og kroppen og sjelen har en helt annen tilnærming og ro, kunne jeg aldri tenkt meg tilbake. Jeg tror at det er når vi først har kommet vekk i fra noe vi forstår hvor ille det var. 

Drømmer og mål har jeg fortsatt – men jeg jobber i et helt annet tempo enn før. Nye mål og drømmer settes opp – men med en helt annen tilnærming. Jeg har kontakt innover og finner svarene i meg selv. Kjenner jeg på at det er noe som holder meg tilbake for å gå for drømmene, går jeg bakenfor å finner det som ligger å blokkerer.

Stress og press skaper blokkeringer

Det er vanskelig for meg å beskrive hvordan stresset påvirket kroppen min. Kanskje vet du hva jeg snakker om og har kjent på mye av det selv. Eller kanskje du står i det nå – alt stresset. Vit at det er en vei ut. Det er ikke bra for oss. En kropp i helspenn, indre uro. Vondter som setter seg her og der. Nakke/skuldre, hodepine, magevondt, Alle tanker om hva du skulle ha gjort. Ja listen er lang. 

For å unngå utbrenthet må du roe ned. Finne innover til hun der inne. Stress og press kan hindre oss i å «se og lytte» Og det skapes blokkeringer. som er med på og holder deg tilbake fra å gå for drømmene

Hvordan jeg kan hjelpe deg!

En av mine drømmer er å hjelpe mennesker til å finne friheten i seg selv. For det er vondt å gå med innestengte tanker og følelser som hindrer en i å være i flyt. Det er så viktig å lære seg å leve mer i balanse, finne innover i seg selv og fri seg fra stress og press som gjør oss syke. Når blokkeringer er løst opp blir det lettere å gå for det en drømmer om.

Derfor ble det også viktig for meg å skrive boka; Når sjelen banker på – fem trinn til å bli kjent med deg selv, skape balanse og få indre ro. For at du skal kunne lære av min historie. Hvordan livet snudde da jeg møtte veggen, hva jeg gjorde for å finne meg selv og våkne. Balansen jeg skapte i meg selv og mine omgivelser.

Boka kan du bestille her; Når sjelen banker på – eller komme innom meg i Aremark.

Ønsker du å finne ut av hva det er som ligger bak og blokkerer og som holder deg tilbake fra å gå for drømmene dine?
Du kommer i kontakt med meg ved å trykke på knappen under.

Anett-Kristin

Boka; Når sjelen banker. Boka om å være høysensitiv og utbrent

Bli gjerne med i gruppa for høysensitive på FB her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen