I can see clearly now

I can see clearly now the rain is gone
I can see all obstacles in my way
Gone are the dark clouds that had me blind
It’s gonna be a bright (bright)
Bright (bright) sunshiny day
It’s gonna be a bright (bright)
Bright (bright) sunshiny day

Tonene kommer stadig tilbake til meg fra TV- reklamen som surrer og går inni mellom nå…… og jeg synger med. Kjenner den så godt ifra oppveksten min på 70-tallet. Det var en av mine favoritter med Johnny Nash. Digget rytmen og den klare enkle melodien. Teksten lærte jeg fordi jeg hørte den om og om igjen. Platespilleren ble flittig brukt. Nesten daglig. Satte den på når jeg kom hjem fra skolen og sang og danset med. Kjente meg fri og levende. Tenkte ikke så mye over teksten den gang. Det var heller rytmen og bevegelsen som gjorde noe med meg. Ga meg glede.

I can see clearly now the rain has gone

En ny betydning

Men nå når jeg hører den på nytt får ordene og klangen en helt annen betydning. 
I can see clearly now the rain has gone.
I can see all obstacles in my way
Gone are the dark clouds that had me blind………

For det er akkurat dette, denne følelsen som kommer med innsikten vi får når vi jobber dypere innover i oss selv. Når vi ser ting klarere og fra et annet point of view. Når vi stadig får nye innsikter. Når vi forstår hvor alle disse hindringene kommer ifra. Når vi forstår alle skyene som har dekket for som vi faktisk ikke har sett. Hva som ligger bakenfor og hvorfor er alle disse skyene der. Det kan være for at vi skal lære og forstå litt etter litt. 

I can see clearly now

Når de mørke skyene er borte og vi ser oss tilbake. Da har vi fått et klarere syn på hva og hvorfor. Når jeg fikk ryddet vekk mine mørke skyer eller skyggene fra fortiden. Når jeg forsto at jeg ville bort fra depresjon og tristhet. Jeg ønsket meg gleden igjen. Men jeg måtte rydde vekk de mørke skyene først. Alt det som holdt meg nede og tilbake. Først da så jeg lyset og en lysere tid. Når jeg nå har større innsikt i meg selv forstår jeg også om det dukker opp hindringer i veien videre på min reise. Da rydder jeg de vekk fordi jeg ser ting klarere nå. Jeg har en annen bevissthet. 

Tekster av betydning skaper anker

I can see clearly now the rain has gone……… Jeg tar meg I å nynne på den, igjen og igjen. Herlige strofer. Ofte er det melodier eller tekster som vi har som ankre eller som får større betydning for oss på vår reise gjennom livet.

Oh, yes I can make it now the pain is gone
All of the bad feelings have disappeared
Here is that rainbow I’ve been praying for
It’s gonna be a bright (bright)
Bright (bright) sunshiny day

Look all around, there’s nothing but blue skies
Look straight ahead, there’s nothing but blue skies

I can see clearly now the rain is gone
I can see all obstacles in my way
Here is that rainbow I’ve been praying for
It’s gonna be a bright (bright)
Bright (bright) sunshiny day

Forrige dagen fant jeg løsningen på et puslespill av tekster jeg holdt på med. Og hva dukket opp i hodet? Jo nettopp denne strofen. “I can see clearly now the rain has gone”….. en herlig følelsen spredde seg rundt I kroppen, endelig hadde det klarnet opp ennå mer.

Har du en melodi du er glad i som har betydning for deg nå, eller hadde? Del gjerne med meg i kommentarfeltet, eller send meg en melding her
Kanskje du skal finne frem noen melodier du liker og synge og danse litt. Kjenne på gleden og friheten?

Ønsker du også å klarne opp i tanker og følelser? Du kommer i kontakt med meg her. Coaching gir innsikt og klarhet.

Anett-Kristin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen