Det er meg det kommer an på!

Det hender jeg hører på podcaster når jeg finner noen som er bra. Denne morgen våknet jeg tidlig og satt og lyttet til en podcast mens jeg spiste frokost. Så kom denne setningen opp. «Det er meg det kommer an på»

Ordene treffer meg, eller jeg er så enig. For det er meg det kommer an på. Hvordan jeg utvikler meg. Hvordan jeg oppfatter situasjonen. Hva jeg gjør ut av de tingene i livet som gjør noe med meg. Hvordan jeg handler og nå hvordan jeg skal komme inn i kjernen av meg selv igjen. Inn til kilden for å gjenoppta dansen. Lytte innover. Få opp ord, tanker, bilder gjennom tilstedeværelse og meditasjon.

Jeg sjonglerer mellom den indre og ytre verden som jeg kaller det. Mitt indre univers hvor jeg skaper ifra. Hvor ordene som blir skrevet ned kommer flytende som en elv i landskapet. Jeg har vært litt ute av rytmen og rutinen. Vært for mye i den ytre verden. Trengte litt tid for å komme innover igjen for å gjenoppta dansen.

Det er meg det kommer an på

Finne en passelig rytme

For det er tydelig at det er en dans når alt flyter lett og det er en rytme i det hele. Når det er en dans på eller av roser, men dette kan vi bestemme litt selv. Hvordan vi vil danse og hvilken rytme vi vil følge. Eller om du og jeg kanskje mangler den rytmen. Da stopper det opp litt og blir litt mer stakato. Kanskje er det en sang som ikke stemmer eller du og jeg ikke finner rytmen til. Men da må vi finne en annen melodi som blir lettere å følge rytmen til. Akkurat nå – idag. En annen dag kan det være en annen melodi. Kanskje en med mere fart i eller en som går litt saktere. Alt i alt så er det du som bestemmer hvilken rytme du ønsker å følge der ute. Det er deg det kommer an på.

Vi kan endre på så mye og vi kan bli fortalt av så mange hva som er lurt og ikke – men det er hele tiden deg/meg det kommer an på. Hvordan og hva vi velger å gjøre i de forskjellige situasjoner. Vi har hele tiden valg. Valg over hva og hvordan vi utfører, tenker og handler i gitte situasjoner. For om vi føler oss ille til mote, har vanskelige eller dårlige tanker og følelser om oss selv. Er deprimert, sliter med frykter og vonde følelser. Så er det fullt mulig å gjøre noe med vår egen situasjon. Det er meg/deg det kommer an på. Søker vi hjelp eller ikke? Øver vi på det vi har lært for å få det bedre, eller ikke?

Det er meg det kommer an på

Hadde det ikke vært fordi jeg selv tok tak den gang jeg møtte veggen og kjente på en helt annen side av verden – så hadde jeg ikke vært der jeg er idag. Det var meg det kom an på. Hvordan jeg håndterte det som skjedde. Hvordan jeg kom meg videre og hva jeg lærte på veien. For det meste kan vi finne læring i. Stille spørsmål til oss selv. Hva skal jeg lære av dette. Jeg måtte bytte ut offerrollen hvor jeg synes synd på meg selv. Jeg huget etter noe annet. Ingen andre forsto meg og hvordan jeg hadde det på innsiden. Det var mitt indre univers. Jeg måtte selv forstå. Jeg måtte selv lære meg å takle.

De rundt meg kunne ikke gjøre noe med min situasjon – jeg måtte ta styringen selv. -Det var meg det kom an på. Ville jeg fortsette å være deprimert og nede, eller ville jeg noe annet?

Jeg tok egne grep for å få det bedre. Ingen andre enn meg selv hadde det ansvaret. Det var meg det kom an på. Jeg begynte på en vandring og en reise som jeg ikke visste da hvor ville gå, men jeg begynte på vandring. Et skritt av gangen. Fremover.

Finne igjen rytmen

Jeg har gått i lære i det ene og det andre og det var hele tiden meg det kom an på om jeg tok til meg den læringen eller ikke. Hvor mye jeg øvde osv. Vi må løfte blikket. Lære. Forstå. Stille spørsmål innover. Få større innsikt slik at vi lærer og blir en bedre utgave av oss selv. Da kan vi danse og finne rytmen til den melodien som passer oss best. Justere oss selv for å finne den rette rytmen til enhver tid. 

Hva tenker du om dette utsagnet?
Podcasten jeg har begynt å lytte til nå er Bertrands Univers – med Erik Bertrand Larssen. Jeg liker dypere samtaler mellom mennesker om livet, tanker og følelser.

Har du en podcast å anbefale? Hører gjerne fra deg. Legg gjerne igjen en kommentar eller send meg en melding her

Anett-Kristin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen