Relasjoner til andre kan være utfordrende

Jeg forstår meg ikke på andre mennesker, sier hun og ser oppgitt på meg.  At noen kan være så ondskapsfulle. Både i oppførsel og hva de får seg til å si om og til andre mennesker. Slenge dritt eller kaste ut rykter om andre mennesker. Det er så skuffende. Jeg blir så lei meg… Ja relasjoner kan være utfordrende til tider.

Jeg har hørt mange lignende historier..og det er følelsene som oppstår i det hele som blir vanskelig å takle… skuffelse, oppgitthet, tristhet, sinne, sorg. Ja det er mange forskjellige følelser som kommer til overflaten når vi møter mennesker som opptrer ufint mot oss.

Som ekstra sensitive værer vi mye mer av energiene rundt oss og bearbeider opplevelser på et dypere plan enn de fleste. Det setter seg dypt i oss når andre mennesker opptrer på en ufin måte. Og vi kan bare ikke forstå at folk kan gjøre eller si ditt og datt. For oss er det ubegripelig.

Det oppleves i alle aldersgrupper. Ungdom og voksne. Vi blir skuffet gang på gang når vi møter på mennesker eller føler energier rundt oss som ikke er sunne. Jeg trodde ikke jeg skulle oppleve… osv. Men det skjer. Det kan være venner, familie, eller andre nære relasjoner. 

Jeg ønsker og har alltid trodd det beste om folk. Jeg vet at vi alle opplever verden ulikt og at vi har forskjellig bakgrunn. Derfor har jeg kanskje også unnskyldt mennesker for deres oppførsel fordi at jeg vet at det ligger så mye mer bak. Og det gjør det. Men det er ikke dermed sagt at vi behøver å finne oss i deres oppførsel for det. 

Forskjellige relasjoner

Vi kan alle velge hvilke mennesker vi ønsker å ha med oss videre i livet. Har vi mennesker i livet vårt som vi føler tapper oss for energi eller forsurer energien rundt oss. Trenger vi da å ta de med oss videre i livet? hvilke relasjoner ønsker vi å ha til andre mennesker

Relasjoner som disse "sjelevenner"

Jeg tror på at menneskene vi har i livet vårt er der for en grunn. Det er noe vi skal lære. Mennesker og relasjoner kommer og går. Noen er «hel ved» som vi gjerne vil beholde gjennom hele livet. Andre ikke. Noen mennesker har vi bare ikke match med og det kan være helt ned på sjeleplan. Det er noe du bare føler. Vi må inn og rydde. Hvem vil vi ha med oss videre i livet og hvem kan vi holde litt mer avstand til.

Se på det hele som om du rydder i blomsterbedet ditt. Du skal inn å rydde bort torner og kratt. Lage plass til de blomstene du liker og som du ønsker skal vokse samtidig som de kan gi næring til den i midten som er deg. Noen plasserer du nærme deg andre vil du igjen ha litt avstand til. 

Som du vet så kan vi ikke endre på andre mennesker, men vi kan endre på hvordan vi opplever/takler menneskene vi har rundt oss ved å ta et oppgjør med de i vårt indre. Det er flere måter å gjøre dette på, men her er en metode:

Hva kan du lære av relasjonen

La oss si du har et menneske i livet ditt som du føler et sterkt ubehag rundt. Se for deg dette menneske i ditt indre og kjenn på følelsen det gir deg. Se for deg at dere er forbundet med hverandre med et tau. I hver ende av tauet sitter det en sugekopp som er festet til din kropp og til den andres kropp. Begynne så å løsne sugekoppen du har festet til din kropp. Løs den opp litt etter litt. Så tenker du deg at du legger gull på såret etter sugekoppen. (for å heale) deretter gjør du det samme med sugekoppen som er festet til den andre personen. Løsner den og legger gull på. Deretter ser du for deg at tauet som dere tidligere var forbundet med løsner og forsvinner langt vekk ut og ned i moder jord. og sammen med den forsvinner også den sterke følelsen. 

Før du gjør øvelsen så kan du stille deg selv spørmålet. Hvorfor dette mennesket er i livet ditt og hva det er du skal lære. Det er ikke sikkert du forstår det med en gang. Men min opplevelse er at det er en grunn til at vedkommende er i livet ditt. Så hva skal du lære? 

Håper dette var en nyttig øvelse som du kan ta i bruk .

Har du behov for litt opprydding i dine relasjoner, tanker og følelser. Du kommer i kontakt med meg her

Anett-Kristin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen