Øyeblikkene og det vakre som er rundt oss

– Så flotte blomstene dine er, sier hun og titter seg rundt. Omkring oss på terrassen står det store og små krukker med fargerike blomster i. Humlene suser og koser seg. Flyr fra plante til plante. Jeg nyter disse øyeblikkene og tar inn med alle sansene. Tusen takk så hyggelig, Sier jeg. 

I år er jeg virkelig fornøyd med alt jeg har plantet rundt meg. Det har vært så koselig og følge med på blomstene gjennom sommeren. Sett de vokse å gro. Fra små planter da jeg kjøpte de inn til nå hvor de virkelig har vokst seg store og flotte. Lykken er de små ting

Tilstedeværelse og tid

Det kommer ikke av seg selv. Plantene må pleies som alt annet for at de skal trives. Vokse seg store og sterke slik at de blomstrer, igjen og igjen. I år har jeg hatt tid, eller tatt meg tid. Vannet de jevnlig, snakket litt med de, plukket og tatt av det som visnet bort. De har fått store nok potter. De trives og får stell og næring. Jeg har plantet en og en blomst i hver sin potte slik at de har all plassen selv. Og det har vært magisk å se hvordan de vokser seg store og fine og rommer potten helt alene. Uten andre. Kun dem selv, har de tatt plassen og fylt den ut. Det gir meg glede å følge med på utviklingen og alle de vakre fargene de gir fra seg.

Det vakre omkring oss

Det har ikke alltid vært slik. Blomstene har kommet litt i annen rekke. Jeg har ikke vært tilstede for de på sammen måte. Det er utfordrende å ta vare på blomstene når jeg er litt her og der. Noe hjemme, noe på hytta. Nå i år har jeg vært mye på hytta, da jeg skriver bok. Og det er her ute jeg har sett blomstene vokse å gro rundt meg. Jeg er mer til stede og i øyeblikket. med naturen rett utenfor døra med fuglesang, harer og rådyr. Takknemlig og til stede for det vakre som er rundt meg. Pusler og steller litt med de hver eneste dag.

Det samme er det med deg og meg. For at vi skal trives må vi sette av tiden til det som skal dyrkes for at det skal vokse seg stort og sterkt. Dyrke deg selv. Ta vare på deg selv. Sette av tid til egenpleie. Sette seg selv først. Det er deg det kommer an på som jeg skrev i et annet blogginnlegg. Sette fokuset der det trengs å pleies. Vanne og gjødsle slik at det blir gode vekstvilkår. Hva trenger du akkurat nå for å ha det godt?

Øyeblikkene

Det er sommer det er varmt om natten. Det er herlig sommerdager som nytes.

Her forleden en vakker sommerkveld. På svaberget. Koste vi oss med reker og hvitvin. Vi satt der til sola gikk ned. Med venner. Magisk. 

– Så herlig, så fantastisk dette er, sa vi og minnet hverandre på hvor heldige vi er som kan oppleve alt dette. Tøffe ut på sjøen over på den andre siden slik at vi får med oss solnedgangen. Svaberget som er varmt og godt. 

Det er disse øyeblikkene som skaper minner. Sommerminner. Vi har så mye å være takknemlig for. Alle disse små øyeblikkene. Se magien i alt vi har rundt oss. Alt som vokser og gror og som vi kan være takknemlig for. Se de små tingen.

Øyeblikkene nytes

Jeg håper du nyter sommerdagene  og kan se alt det vakre du har rundt deg. Se de små tingene du også kan være takknemlig for. 

Ta vare på deg selv. Sett av tid til egenpleie og nyt øyeblikkene.

Anett-Kristin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen