Rydding i det indre og ytre rom

Rydding har vært en stor del av livet mitt. Helt siden jeg var liten har jeg ryddet. Likt å ha orden rundt meg. Når barna etterhvert kom til ble det gjerne endel leker og små duppeditter. De var samlere begge 2. Jeg lagde systemer og holdt orden i skuffer og skap. Av og til hadde jeg skikkelig opprydning på rommene deres og kastet mye. De merket ikke at det ble borte engang. Så mange småting hadde de. Så gikk det en stund så var det nye runder med opprydning til de en dag var store nok til å holde orden selv.

Da jeg hadde strikkeverkstedet kunne alt flyte utover når jeg var i en kreativ prosess og produksjon, da var det alltid deilig å rydde å få orden igjen etterpå. Alt tilbake på sin plass. En deilig følelse når alt igjen var ryddig. Det er godt å rydde å få en oversikt.

Vi blir alle påvirket av våre omgivelser. Hvordan vi har det rundt oss. Er det struktur og orden er du roligere og mindre stresset. Alle tingene har sin plass. Du har oversikt. Som sensitiv er du mer følsom for dette. Bevisst eller ubevisst påvirker det deg om det er mye rot rundt deg. Rot i omgivelsen skaper blokkeringer i energiflyten.

Rydding i det ytre og indre rom som terapi

Rydding i seg selv er terapi. Du får vært alene med tankene dine og du kommer inn i en meditativ tilstand. Da jeg møtte veggen for noen år siden var rydding endel av min terapi. Jeg trengte tid for meg selv og da var det godt å kunne rydde ut av skuffer og skap og begynne å sortere å kaste. Lage plass å få energien til å flyte igjen. Flere av mine kunder gjør det samme. Mange har allerede begynt å rydde før de kommer til meg, eller så forstår de at de også trenger å gå hjem å rydde. Når vi rydder frigjør vi plass i huset og i oss selv. Vi får plass til nye tanker og løsninger.

Når vi står i utfordringer eller har møtt veggen trenger vi å forstå. Vi trenger å forstå oss selv og hva som faktisk skjedde. Da er det lurt å begynne å rydde innvendig, i det indre rom. Sortere tanker og følelser. Og det er mange følelser som kommer til overflaten. Ofte er dette gamle følelser som nå kommer opp igjen. Du kan kjenne på dårlig selvfølelse, mislykkethet, angst, depresjon og tristhet. Mange av følelsene ligger tilbake i tid. Helt fra barndommen av. For det er ofte der vi må begynne å rydde. Få opp følelsene til det bevisste plan. Forstå de og hvor de kommer ifra.

Rydding i det indre og ytre rom

Rydding i det indre opphever blokkeringer

Når vi møter veggen skjer det noe i kroppen som skaper blokkering i oss. En blokkering av energiflyten. Det er mange forskjellige følelser som hopper rundt i kroppen og alt føles som kaos. For å balansere det hele trenger du å sortere alt dette og sette det i system. Frigjøre blokkeringene slik at du får igjen balansen i kroppen og kan bli kjent med deg selv og hvem du egentlig er. Etter møte med veggen må du begynne å leve annerledes. Finne flyten og din egen rytme. Det gjør du ved å bli kjent med deg selv gjennom følelsene dine tanker og verdier.

Har du ubearbeidet følelser eller fastlåste tankemønstre kan det også sette seg som blokkeringer i kroppen. Som igjen kan slå ut som vondter i kroppen. Alt henger sammen med alt.

Slik kan du begynne å rydde i hjemmet: det ytre rom

 • Start med å rydde et rom av gangen
 • Ta alt ut av skuffer og skap for å få en oversikt
 • Sorter det i 3 hauger; tas vare på, gi bort, kaste
 • Sorter det som skal tilbake og lag deg system slik at du finner det igjen
 • Legg klærne etter farger feks.

Slik kan du bli bedre kjent med følelsene dine: det indre rom


Sett deg på et stille sted og ta noen dype pust og spør deg selv:

 • Hvor i kroppen sitter følelsen?
 • Hvor stor plass tar den?
 • Hvilken farge og form har den?
 • Hva vil den fortelle deg?
 • Minner den deg om noe?
 • Hvor kommer den fra?
 • Hva betyr dette for deg?

Nå når du får den opp til det bevisste plan har du mulighet til å gjøre noe med den. Er det en følelse du vil kvitte deg med kan du gjøre det ved å visualisere at den forsvinner ned i en sjakt og ned i jordens kjerne. Eller putt den ned i do og dra ned og se den forsvinne.

For at vi skal bli hele som mennesker og finne inn til kjernen i oss selv trenger vi å rydde med jevne mellomrom. Rydding i det indre rom gjør at vi kommer i balanse og forstår oss selv, våre tanker og følelser

Trenger du min hjelp tar du kontakt med meg her

Anett-Kristin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen