Skriveprosjektet om utbrenthet og finne seg selv

Nå er manuset og skriveprosjektet mitt om utbrenthet og finne seg selv kommet over i siste fase. Alle redaktørgjennomganger er tilbakelagt og jeg har fått sortert og ryddet i manuset. Det har vært et flott samarbeid med redaktøren som har hjulpet meg med å løfte manuset gjennom hennes tilbakemeldinger på komposisjon, oppbygging, språk og stil. Det har vært lærerikt og gøy.

Nå er det språkvasker som står for tur. En språkvasker tar for seg formuleringer på setningsnivå, ser på konsekvent språk og flyt, slik at den helhetlige leseopplevelsen blir god.

Det er så godt å kjenne på at jeg har kommet så langt. At jeg igjen har kommet meg igjennom tunnelen og står nå på utsiden i lyset igjen. For det har vært mange utfordringer på veien. Manuset har tatt tid og har hatt mye frustrasjon, følelser og tårer med seg. 

Starten på skriveprosjektet om utbrenthet og finne seg selv

Prosjektet startet høsten 2019, da hadde lysten på å skrive bok om min reise og læring ligget der en stund. Jeg hadde tatt utdanningen «bli magasinjournalist» hos Vivian Songe året før og var godt i gang med andre skriveoppdrag. Jeg var og snakket med en coach som fikk meg til å tro på prosjektet mitt. Fra den høsten startet skriveprosjektet om utbrenthet og finne seg selv. Da jeg først hadde bestemt meg, «fant» jeg også min mentor i skriveprosjektet, forfattercoach Tina Holt. Januar 2020 ble jeg med i hennes forfatter og mastermindgruppe. Nå skulle endelig boka skrives ned. Min reise og transformasjon som jeg ønsket å dele med verden.

Det hele startet med en fellessamling i jan/febr. 2020, før Norge stengte ned i mars 2020. Det ble tungt den første tiden. Alt jeg trodde skulle flyte lett og ned på papiret ble utfordrende og tungt. Tina forklarte at mange som skriver om noe personlig kan risikere å bli re traumatisert som hun kalte det. 

Skriveprosjektet ble utfordrende

Det var nok det som skjedde med meg. Det ble tøft å gå inn i detaljene igjen og skrive de ned og ut. Mange gamle følelser og tårer kom til overflaten. Det gjorde virkelig noe med meg. Tiden med henne og forfattergruppa varte et års tid. På slutten av året 2020 var planen at jeg skulle sende manuset inn til et forlag. Men noe i meg visste at jeg ikke var klar. Jeg var ikke fornøyd med førsteutkastet og hadde ikke fått ryddet nok. skrivegløden ble borte og jeg klarte ikke å glede meg over manuset og det som skulle bli en bok. Så det ble liggende i en mappe i skuffen. Jeg kjente at jeg hadde noen blokkeringer i meg, men klarte ikke helt å finne ut av dette selv.

Så åpnet det seg plutselig opp en ny mulighet. En ting jeg har lært her i livet er at vi blir guidet. Finner retningen om vi er våkne nok til å se oss omkring. Jeg satt å skrev på et blogginnlegg om overflod og «loven om tiltrekning» og googlet litt på dette temaet. Da kom jeg over en dame ved navn Anett Powell Wang og hennes webside. Jeg ble nysgjerrig og leste meg rundt på nettsiden hennes. En video dukket opp hvor jeg fikk se og høre henne i aksjon. Da bare visste jeg at hun kunne hjelpe meg med å forløse mine blokkeringer som jeg da ikke hadde funnet ut av selv. 

Et lys ble tent i skriveprosjektet om utbrenthet og finne seg selv

Jeg tok kontakt med henne og et par uker senere, i mars 2021 var vårt første møte på hennes kontor. Det var spennende. Jeg fortalte litt om min prosess og hva jeg hadde vært igjennom de siste årene. Jeg fortalte at jeg skriver bok, men føler at jeg sitter fast og kommer ikke videre. Hun kunne «lese» meg og energien min. Det var en sterk energi hun møtte på mitt bokprosjekt, men også blokkeringene jeg hadde rundt det. Det ble flere møter med Anett. Hun fikk løst opp i flokene litt etter litt slik at jeg igjen fikk gleden inn i prosjektet mitt. Jeg er så takknemlig for at jeg møtte henne slik at jeg kom igang med manuset igjen. 

I mellomtiden hadde jeg tatt skrivekurs hos Skriveakademiet, både «novellekurs» og «skriv om ditt og andres liv». Det var der jeg fikk ideen om hvordan jeg kunne rydde i det manuset jeg allerede hadde. For å skape en oversikt over innholdet i skriveprosjektet om utbrenthet og finne seg selv, kjøpte jeg inn en rull med gråpapir. Den rullet jeg ut som en tidslinje. På denne fikk jeg lagt inn alt innholdet jeg til da hadde skrevet. Jeg ryddet og sorterte i det gamle utkastet og satte det inn i riktig rekkefølge. På den måten fikk jeg en oversikt og noe jeg ble fornøyd med.

Bildet viser hvordan jeg ryddet i manuset ved å sortere det utover på gråpapir for å få oversikt, da jeg jobbet med Skriveprosjektet om utbrenthet og finne seg selv.

Klar for veien videre

Nå følte jeg meg klar for å ta steget videre for manusgjennomgang. Jeg kontaktet redaktør Kristin Delås, som er en av redaktørene gjennom Boldbooks. Sjelen viser vei. Denne boken ble viktig for meg å få ut, slik at jeg kan hjelpe andre i samme situasjon som jeg var i. Når det er en sterk energi på noe, vil den ikke helt gi slipp før prosjektet er gjennomført. 

Blokkeringer i deg og meg kan oppstå hele livet. Gjennom min reise som jeg skriver om i boken har jeg ryddet i mange frykter, gamle emosjoner og blokkeringer. Og har blitt rimelig godt kjent med meg selv. (noe jeg også ønsker for deg gjennom denne boken) Derfor kjenner jeg også fort om det er noe som skurrer, og som jeg ikke klarer å forløse på egenhånd. Etter at jeg fikk hjelp av Anett, er jeg nå godt igang med å kurse meg i Theta healing hos henne.
På samme reise oppdaget jeg at jeg var høysensitiv. Du kan lese mer om høysensitivitet her: Høysensitiv et personlighetstrekk

Kjenner du at du sitter inne med noe du ønsker å forløse er du velkommen til å ta kontakt med meg her: Kontakt Hjerteromsgalleriet

Ønsker du å lese boka; «Når sjelen banker på» får du kjøpt den her.

Når sjelen banker på - bok om å være høysensitiv og utbrent

Anett-Kristin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen