Få mer glede inn i livet

Livet går i opp og ned takt, som et musikkstykke i takt og tone. Noen toner er lette og lyse andre igjen er tunge og deprimerende. Livet er et fargespill av toner, farger og former. Noen er lyse andre er mørke. For å få den rette balansen i livet trenger vi alt. Når man har kjent på skyggesiden og den mørke dalen, vet man hvor godt det er når lyset og gleden igjen finner veien tilbake. Da ser man på livet med andre øyne.  Men veien dit kan være lang. For å få mer glede inn i livet må man gjøre en innsats for seg selv.

Det motsatte av glede er depresjon – som er et langt sprang og selve ytterpunktet. Når man først er der nede i mørket kan gleden virke som et sted langt langt vekk i det fjerne. Det hadde vært fint å finne en snarvei opp igjen, en snarvei som vi ofte tar andre ganger i livet, men akkurat denne snarveien tror jeg er vanskelig å finne, for det er en læring på veien som er viktig å få med seg.

Vær tålmodig med deg selv

Hvordan vi kommer oss opp til overflaten igjen er forskjellig, noen kommer seg fortere enn andre. Opp til et eksistens nivå og føler seg bedre, men langt fra tipp topp. Tålmodighet er vel stikkordet her. Miljøet rundt deg har nok også mye å si for hvor raskt du kommer deg tilbake. Og hva som i utgangspunktet var årsaken til at du ble utbrent. Var det selve jobben, arbeidsmiljøet, Lange dager, familieforhold og relasjoner. Det er ofte mer komplekst og en helhet. 

Da jeg møtte veggen og ble utbrent var det nettopp gleden jeg jaktet på, for det føltes sånn. Jeg brukte lang tid på å finne meg selv. Men jeg fant hun til slutt. Jeg måtte vende innover. (Dette forteller jeg om i boken min  – Når sjelen banker på, fem trinn til å bli kjent med deg selv, skape balanse og få indre ro. ) Boka kan du få kjøpt her.

Hvordan kan vi få mer glede inn i livet vårt når det virker som tristest?

Glede kommer i mange former som i livet ellers og oppleves forskjellig fra person til person. Glede er en følelse som skapes inni oss. Følelsen skapes av tanker, ord, bilder, lyder og smak i minner. Følelser vi har inni kroppen kan endres.

Når vi tenker på noe som tidligere ga oss glede vil minnene og følelsen av dette komme tilbake. Dette har vi muligheten til å forsterke ved å spinne denne følelsen sterkere inni oss, på den måten kan den feste seg igjen.

Når vi har fått tak på følelsen inni oss kan vi også beskrive denne. En følelse av glede er som regel fargen av noe lyst og en form som føles lett.  Mørke farger er gjerne det motsatte og formen virker tyngre. Så sett deg på en rolig plass og hent frem igjen gode minner som ga deg glede og kjenn at den gode følelsen sprer seg i kroppen din. 

Som jeg skrev i forrige blogginnlegg så handler det om å bli bevisst på sin egen kommunikasjon, tanker og følelser. Du finner innlegget her.

Det er naturlig å kjenne på opp og nedturer i livet, men vi kan ikke bli værende i en skyggedal, det er uhelse. Vi må selv ta ansvar for å heve energien vår igjen ved å endre på følelsene inni oss. 

Når man først har kommet til overflaten selv er det viktig å se på hva og hvem man har rundt seg i livet. Er det mennesker som trekker energien ut av deg, eller trekker deg ned, kan det være lurt å se på om du trenger å rydde i omgivelsene. For det er utfordrende å klare å holde på sin egen energi over tid om man stadig føler at andre trekker ut energien. 

Holde på egen energi

Bildet viser hvordan få mer glede gjennom kreativt arbeid som å male på lerret.

For å holde på min egen energi er det viktig for meg å holde avstand, lukke øra eller sette plexiglasset foran meg og visualisere at dette beskytter meg. Samtidig som jeg hver dag må fokusere på å gjøre ting som gir meg selv glede. Være i aktivitet på en eller annen måte. Bruke kreativiteten min gjennom malegleden. Rydde og holde orden skaper en tilfredstillelse og ro som igjen gir glede. Livet skal være en glede. Jeg elsker å le og ved å le mye skaper vi lykkehormoner i kroppen. Jeg er bevisst på at jeg skal holde meg unna den mørke tunge dalen. Dit skal jeg ikke tilbake. 

Glede er viktig for å bli frisk og holde seg frisk. Det er en grunn til at sykehusklovnene er oppfunnet.

Motiver deg selv daglig ved å minne deg på gleden og hva du kan gjøre for å skape mer av dette inn i livet ditt. Vær i bevegelse. Gå på vandring. Bevegelse er sundt for kropp og sjel.
I dette blogginnlegg finner du 5 tips til hvordan finne mer livsglede.

Å starte med å vende innover i seg selv er selve døråpneren til å få det bedre. Få kontakt med tanker og følelser og sette de i system. Jeg er her og hjelper deg på veien.

Har du spørsmål eller ønsker å bestille time, kommer du i kontakt med meg her

Anett-Kristin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen