Stillhet – hva kan du oppnå med det?

Stillhet, Ordet kommer til meg igjen og igjen. Da tar jeg signalet og skriver noen ord om stillhet. Akkurat nå kjenner jeg på hvor utrolig deilig det er å kjenne på stillheten. Noen dager er det mer lyd rundt meg enn andre. Noen dager kan jeg «glemme» å kjenne på stillheten. Da merker jeg det utrolig godt de dagene jeg får vært helt alene igjen. Bare meg selv og stillheten.

Jeg har dager jeg kan bevege meg rundt i stillhet, alene. Dager hvor jeg trenger å hente meg inn igjen. Stillheten ute, eller inne er helt magisk. Å gå alene i naturen og virkelig høre etter hvor stille det kan være der ute. Helt herlig.

Vi trenger stillheten for å komme i kontakt med oss selv. Komme dypere innover. Lytte innover. For hvordan er det der inne, innover i deg selv? Jeg får stadig spørsmål om hvordan kan jeg gå innover. Hva gjør jeg da? Det handler om å være oppmerksom og fokusere.

Stillhet er viktig for at du skal komme dypere i kontakt med deg selv

Stillhet gjør at du blir oppmerksom

Tenk deg at du sitter helt stille i en stol eller sofa. Så Lukker du øynene. Deretter Tar du kontakt med pusten din. Legg merke til hvordan du puster. Sørg for å puste rolig og helt ned i magen. Pust inn og ut. Så legger du merke til alle lydene utenfor deg selv. Hva hører du rundt deg? Når du nå har lukket øynene dine kan du sikkert huske hvordan det ser ut rundt deg der du sitter ikke sant?

Nå flytter du fokuset ditt tilbake til pusten din og legg merke til hvordan du har det i kroppen din. Hva føler du? Er det noen steder i kroppen din som utpeker seg? Ta kontakt med det området ved å vende fokuset dit. Kanskje får du opp et bilde, et ord, lukt eller smak. Still gjerne spørsmål til det som kommer til deg. På denne måten kan du lære deg til å være mer oppmerksom og vende fokuset innover i deg selv. Gjør dette så ofte som du kan. Bli kjent med det som er på innsiden av deg selv.

Det er det samme som foregår i en meditasjon. Gjennom meditasjon får vi nye innsikter og mer og mer kontakt med oss selv. Det blir som å lage vårt eget rom på innsiden. Vi trenger stillhet for å komme inn i dette fokuset. Sørg for å ha nok stillhet rundt deg hver dag, eller så ofte du kan. Da mener jeg total stillhet. Det er så mye støy rundt oss i det daglige liv hele tiden og ofte går livet av seg selv uten at vi tenker over det. For det er lyder rundt oss hele tiden om du tenker etter. Vi må selv sørge for å være i stillhet jevnlig.

Frykten overtok over stillheten

Jeg har hele livet hatt behov for egentid. Være alene med tankene mine. Jeg forsto nok ikke da hvor viktig dette var for meg, før etter at jeg møtte veggen. For det har ikke alltid vært like enkelt å være alene over lengre tid.  For sannheten var at jeg var redd for å være alene. Jeg var redd for å være alene hjemme, sove alene. Mørket. Jeg trengte å ha mennesker rundt meg for å føle meg trygg. Så jeg har sjeldent vært helt alene før om årene, frykten hindret meg. Var jeg alene så var det angsten som var større enn gleden av å være alene i stillheten. Kanskje stillheten den gang også skremte meg litt. For da hørte jeg alle lydene rundt meg som var skremmende. Det er helt utrolig hvilket scenario som lages i hodet når frykten overtar.

Men altså når alle fryktene mine ble løst opp på veien i min selvutvikling forsto jeg hvor godt det var med stillhet. At jeg trengte den roen. For når frykten blir byttet ut med indre ro. Blir vi trygge. Trygge på oss selv og omgivelsene. I dag elsker jeg å ha egne dager for meg selv. Jeg kjenner så godt hvor viktig stillheten er for meg. Jeg er mer i flow, får nye innsikter, ideer og kreativiteten blomstrer. Tanker og følelser blir bearbeidet og jeg kommer raskere til hektene igjen når det har vært mye.

En svamp

Som høysensitiv tar du inn alt som skjer rundt deg i omgivelsene dine hele dagen. Du er som en svamp som trekker til deg. Alle lyder, lukter, smak og følelser. Du bearbeider dette på et dypere plan enn andre. Om du aldri tar deg tid til å vri opp svampen gjør den ikke nytten sin. Du må sørge for å beskytte deg selv. Skjerme deg fra omverden i den grad du kan. Velge stillheten og lade tid. Stillheten gjør at du blir bedre kjent med deg selv. 

Trenger du hjelp til å beabeide følelser, forstå deg selv bedre? Du kommer i kontakt med med her.

Anett-Kristin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen