Lag for lag fjernet vi gammelt

Året var 1990, jeg var 23 år og gravid. Vi hadde akkurat kjøpt vår første bolig. Vi skulle bygge et hjem sammen og stifte vår familie. Starte en ny tilværelse.  En ny energi. Boligen vi hadde kjøpt trengte oppussing fra gulv til tak. Det var et tvangssalg. Sammen skulle vi pusse opp. Unge og spreke gikk vi på med full hals. For å rense bort gammel energi og friske opp leiligheten måtte vi fjerne lag på lag med tapet.

Helt ned til betongen skrapte vi vekk. Fjernet gamle gulvbelegg. Det var litt av en jobb. Ikke like enkelt å få av alle lagene, men vi ga oss ikke. Visste at vi måtte fjerne alle lag for at det skulle bli fint og grundig gjort. Leiligheten ble skrelt ned til margen, lag for lag, eller betongen om du vil. Deretter var det å forme den akkurat slik vi ville med frisk og fin tapet og glødende maling. Vi la nytt gulvbelegg og teppe i alle rom. Kjøkkenet ble revet og vi satte opp nytt. Det eneste som var igjen som vi beholdt var et flislagt hvitt bad. Rent og delikat.

Det var en krevende jobb å stå i samtidig som jeg ble tyngre og tyngre og det lille barnet vokste seg stor og sterk i magen min. Oppussingen tok flere måneder og vi brukte hverdager etter jobb og helger. For vi ville at alt skulle bli ferdig til vår lille vakring skulle se dagens lys for første gang….. Og vi ble ferdig til slutt. En uke før jeg fødte flyttet vi inn i nyoppusset ren og fin leilighet.

Lag for lag fjernes også i oss selv

Vi pusset opp en leilighet og fjernet lag for lag for å fornye. Starte med blanke ark og sette vår energi i rommene. Lagene med tapet vi fjernet er litt det samme som når vi jobber med selvutvikling. For å komme inn til kjernen av oss selv og vår sannhet og den vi er fjerner vi lagene av gamle troer og overbevisninger om oss selv. Lagene vi skreller vekk for å komme innover i kjernen. Gamle emosjoner og tanker om oss selv. Vi må alltid bakenfor dette som ligger lag på lag og har kapslet seg fast i kroppen. For å frigjøre, rense og fornye energien innvendig.

Denne jobben eller innsatsen for deg selv om du vil tar også tid. Det er en møysommelig jobb å komme innenfor. Innover i dypet og sjelen. Alt som har hopet seg opp i årenes løp av sterke følelser, engstelse, frykter, depresjon og angst. Alt dette som ligger lagret og som blokkerer for friheten. Litt etter litt vil det komme opp til overflaten det som ligger bakenfor og i det underbevisste. Kroppen slipper opp litt etter litt lag for lag, akkurat det som du er klar for der og da. Dette for at du skal få tid til refleksjon og nye innsikter. Forstå gamle emosjoner og tanker rundt dette. 

Lag for lag skrelles bort for å komme inn til kjernen av oss selv

Snakk om det

Det kan være utfordrende for mange å sette ord på tanker og følelser. Snakke om hvordan de egentlig har det. Men det å lære seg å sette ord på, tørre å gå all inn, slippe løs tårer og forløse er befriende. Det er bare de første gangene du kanskje synes det er kleint. Tårer er forløsende i seg selv. Tørre å vise seg sårbar og trå litt utenfor komfortsonen. Da kommer også veksten.

Vi må lære oss og snakke mer om følelser. De er endel av oss og vi må kjenne på opp og nedturer, hele spekteret. Forstå de og hvorfor de kommer. Gå bakenfor. Ta signalene når sjelen banker på.

Hos meg blir du tatt vare på. Jeg skal geleide deg gjennom prosessen slik at du kommer deg trygt innover og får fjernet grumset. Etterhvert vil du forstå hvem du er og ønsker å være.

Kanskje er tiden inne for å rydde i fortid. Få indre ro, styrke og trygghet. Du kommer i kontakt med meg her

Anett-Kristin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen