Den eldre damen kom igjennom…

Det var en sommerdag i 2014. Jeg skulle pusse opp soverommet vårt på hytta. Hele rommet, tak og vegger var ferdig grunnet med kvist og sperregrunn. Jeg åpnet spannet med den herlige turkisblå fargen som jeg hadde valgt meg ut til soverommet slik at det skulle få best mulig feng shui balanse. Jeg hadde allerede malt om hele hytta sommeren før, fikset opp i feng shuien også der. Når jeg maler går jeg gjerne inn i en meditativ tilstand, hvor jeg bare forsvinner inn i meg selv og bare er. Alt rundt meg lukker jeg ute. Det gjorde jeg også denne dagen da jeg tok fatt på den blåturkise fargen på soverommet. Jeg hadde malt noen lengder av panelet da jeg plutselig fikk kontakt med en eldre dame…. ja jeg fornemmet at hun var tilstede. Den eldre damen kom igjennom.

Jeg så hun for meg i mitt indre. Umiddelbart gikk tankene til min oldemor, kunne det være henne? Det var ingen kommunikasjon oss imellom. Det var kun en følelse og et bilde som kom til meg. Bildet var tydelig, Min oldemor var det første som slo meg. Det måtte være henne. Jeg husker henne som en sterk og myndig dame.

Dette var da jeg gikk på nlp coach utdannelsen min hvor jeg hadde «åpnet» dører i meg selv som hadde vært stengt av lenge. Jeg hadde fått kontakt innover i meg selv og sansene var tatt mer i bruk. Hendelsen satt sterkt i meg og jeg fortalte det til min lærer straks jeg var tilbake på studiet. Jeg var overrasket over opplevelsen og synes det hele var veldig spennende. Siden har det blitt flere slike fornemmelser. 

Skyggene av den eldre damen

I sommer har jeg også malt, nå med akryl på lerret. Som mange av dere vet så maler jeg intuitiv. Jeg starter bare på et hvitt lerret og legger på maling lag for lag og leker med farger og former. På et av maleriene jeg har jobbet med i sommer formet det seg etter hvert en skikkelse, en dameskikkelse, med noe som kunne ligne på en knute i nakken.  

Den eldre damen kom igjennom

Sakte men sikkert malte jeg henne frem litt etter litt. Først var det som om hun hadde på seg et hårnett, så jeg forsto at dette skulle være en litt eldre dame fra tidligere tider.  Etter hvert ble hårnettet fjernet, og håret fikk en gråere tone. Det var en eldre dame. En fornem eldre dame som kom frem. 

Den fornemme eldre damen

Jeg gikk lenge rundt og betraktet henne der på lerretet. Lurte lenge på hvem og hvorfor akkurat denne eldre damen hadde kommet til synet. Jeg oppfattet henne som en klok eldre dame. 

I sommer har jeg også jobbet videre med manuset til boka mi. Jeg har Ryddet og sortert og satt det sammen igjen før neste steg. Så kommer jeg over et avsnitt som jeg skrev i fjor sommer. Hvor jeg forteller om akkurat denne episoden da jeg malte om soverommet mitt og jeg fornemmet noen i rommet med meg………. der sto det beskrevet: jeg så en eldre dame med grått hår. Håret var gredd bakover til en knute i nakken. Jeg grøsset litt, samtidig som jeg så for meg maleriet som jeg hadde jobbet med i sommer. Var det en sammenheng. Alt skjedde i omgivelsene på hytta

En eldre utgave

Tankene tar meg tilbake i tid. Tiden i kjellerstua hos coachen min. Hun tok meg med i en øvelse hvor jeg skulle se for meg meg selv i en eldre utgave. Jeg var på den tiden helt ute og trengte å sorte og finne min plass. Finne tilbake til eller meg selv igjen. Jeg byttet mellom å sitte på to stoler. Den ene stolen var meg selv her og nå, den andre stolen var meg selv i en klokere eldre utgave. Når du sitter der nå som en eldre utgave av deg selv og har gått den veien du ønsker å gå, fulgt drømmene og målene dine. Hvilke råd ville du gitt deg selv idag da? Sier hun. Hva må hun gjøre for å komme dit?

Kanskje denne eldre damen som jeg malte ut er meg selv når jeg blir gammel. Eller så er det en eldre klok dame som ønsker å vise veien. 

Hva med deg?

Kan du se for deg, deg selv i en eldre klokere utgave som har oppnådd det du ønsker deg? Hvilke råd har hun til deg idag?

De riktige svarene for deg, er det kun du som har. Din sannhet er din sannhet. Du finner de ved å vende innover.

Er du nå på et sted du ikke ønsker å være er det bare du som kan ta de første skrittene. Om du ikke gjør noe, eller velger å gjøre noe. Hva vil den eldre damen fortelle deg? 
Og hvordan vil den eldre damen ha det på sine eldre dager om hun ikke gjør noe?

Jeg så for meg meg selv som en eldre klokere og tryggere utgave. som var glad og fornøyd og hadde tatt de skrittene som skulle til for å få det bra. Hvordan denne eldre damen hadde følt seg om hun ikke hadde tatt disse skrittene tør jeg ikke tenke på.

Vi former vårt eget liv

Kanskje trenger du en veileder som du kan støtte deg på som er med deg hele veien. Som stiller deg de riktige spørsmålene slik at du finner dine egne svar.

Du kommer i kontakt med meg her

Anett-Kristin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen