Takknemlighet i ryddeprosessen

Jeg sitter å jobber med feng shui kurset jeg skal skape. Får en oversikt over modulene og i hvilken rekkefølge og hva som skal inn i hver modul. Rekkefølgen er sånn noenlunde klar og det hele starter med rydding. Ryddemodul. All fornyelse starter med rydding. For å skape et hjem i balanse og harmoni må det først ryddes i gammelt rot. Slik er det også når vi ønsker en endring i livet og trenger å rydde opp innvendig i oss selv. Gjennom rydding, om det er innvendig i oss selv eller i huset, klargjør vi og renser opp for det nye som skal komme. Det handler om å skape balanse i det indre og ytre rom hvor takknemlighet i ryddeprosessen blir et av stikkordene.

Bruk takknemlighet i ryddeprosessen

Men tilbake til ryddemodulen. Når vi rydder skaper vi en bevissthet i oss selv om alle tingene våre og alt vi tar vare på. Det kan ligge mye emosjonelt over ting vi har tatt vare på. Ting som betyr noe for oss og som vi ikke har like lett for å kvitte oss med. Opp gjennom årene er det mye en kan ha tatt vare på, det har jeg selv erfart i min egen ryddeprosess. (som jeg skriver om i boka mi) Når man rydder, er det fint å ta alt ut av skaper og skuffer for å få en oversikt over hva man faktisk har. For så å begynne med sortering. Hva skal man ha med seg videre i livet og trenger man alt. 

Det å rydde er terapi som jeg har sagt så mange ganger før. Det handler mye om følelser og hvilke følelser og tilknytning vi har til tingene. Derfor er det godt med denne bevisstgjøringen og ta for seg en og en ting. Alt har ikke like stor betydning og da er det lettere å gi slipp. Det er de tingene som har emosjoner med seg som det kan være vanskelig å ta farvel med om vi ikke trenger dette med på reisen videre gjennom livet.

En fin ting i ryddeprosessen er derfor takknemlighet. Ting du føler at du er ferdig med og er klar for å gi slipp på, kan det være en fin ting og takke for tiden dere hadde sammen og alt det har gitt deg av følelser og eller opplevelser. Mye av det vi har holdt fast ved er ikke bare ting, men noe vi har hatt et forhold til. 

Hvem holder fast ved hva i en ryddeprosess

Vi hører oftes om at det er vi mennesker som holder fast ved tingene våre, men vet du at det faktisk også kan være omvendt?

Det opplevde jeg selv i fjor da vi hadde kjøpt oss nytt hus og skulle selge vårt gamle familiehjem. Vi var i fyr og flamme over det flotte huset vi hadde funnet og startet da ryddeprosessen i vårt gamle. Salgsprosessen ble satt i gang og vi gledet oss til å få solgt. Men det viste seg at det skulle ta litt tid.

Vi flyttet inn i nytt hus før vi fikk solgt det gamle. Huset sto tomt og det stresset meg litt, ville gjerne bli kvitt det fortest mulig. (som naturlig er) Det var som om huset holdt fast ved oss og ikke ville gi slipp.

Ved hjelp av feng shui skaper vi balanse og harmoni. I ryddeprosessen tar vi i bruk takknemlighet.

Hvordan vise takknemlighet i ryddeprosessen

Første gang jeg hørte om dette var da jeg tok min feng shui utdannelse i 2012. Det var en feng shui master som holdt et innlegg på en samling jeg var, hvor hun fortalte om hvordan huset hennes holdt fast ved henne da hun skulle selge det. Boligen hadde huset familien hennes i mange år og ville ikke gi slipp. Energien hang igjen.

Da fikk jeg en følelse av at det var akkurat dette som skjedde meg og oss. Vi hadde bodd i huset i 21 år. Barna hadde vokst opp her og det lå mye historie i veggene. Ikke minst de siste årene etter at jeg møtte veggen og vi hadde gjort om huset etter feng shui prinsippene. 

Som den skribenten jeg er tok jeg tak i skriveverktøyet mitt og begynte å skrive ned husets historie. Gjennom meditasjon kom det bilder og episoder til meg som jeg skrev ned på en tidslinje. Jeg husket tilbake til da jeg sto på kjøkkenet og plasserte kopper og kar inn i de nye skapene. Følelsen av å sette bo i et helt nytt hus som ingen andre hadde bodd i før var magisk. Dette huset hadde jeg ønsket meg og manifestert den gang. En lykkefølelse.
Jeg brukte tid, skrev ned episoder som kom til meg. Gikk igjennom, takket for alle opplevelser og alt huset hadde gitt meg og oss. Det var mye så klart. 21 år er en stund. Og jeg følte meg så takknemlig. For en ting er å takke en annen ting er å føle det på kroppen i sjelen. Jeg tok meg god tid, løste opp i energien som hang igjen, takket.

Manifesterte inn nye eiere

Deretter ba jeg om at de rette kjøperne ville finne veien til nettopp denne boligen, for det var viktig for meg å finne rett match til huset. Som ville få like mange fine år her som det vi hadde hatt. Jeg visualiserte, så for meg de nye eierne og stolte på prosessen. Det ville løsne.

Det handler om å ha tillit til prosessen. Jeg vet at vi var veldig utålmodig. Ville bare «bli kvitt» huset fortest mulig. Men i min iver i å komme meg videre glemte jeg husets sjel og historie. Jobben jeg gjorde med å takke huset gjorde at det løsnet til slutt. Når alt rundt oss er energi er det viktig å se på helheten.

Nå i ettertid ser jeg viktigheten av å takke for historien og alle opplevelser vi har hatt i dette huset og hvordan det har formet meg og oss som familie. Vi er heldig som har hatt denne trygge basen i over 21 år. Når barna var flyttet ut var vi også klare for å fortsette vår reise på et nytt sted. Vi har alle med oss en bagasje, selve historien vår. År som har formet oss og gjort oss til den vi er. Alene og sammen.

Takknemlighet kan brukes i ryddeprosessen i små og store ting.

Når vi rydder i oss selv er det noe vi skal lære. Vi får større innsikt og her også bruker vi takknemlighet. Takker for nye innsikter og læring. 
I min iver i å komme videre hadde jeg glemt noe vesentlig. Takknemlighet for boligen som hadde huset oss i alle disse årene. Dette ble nok en bevisstgjøring og lærdom for meg. Takknemlig for nye innsikter som kommer min vei.

I boka mi; Når sjelen banker på, forteller jeg om mine ryddeprosesser i det ytre og indre rom etter å ha møtt veggen. Trenger du også å rydde? Du kan bestille boka her

Anett-Kristin

P.S Ønsker du mine ryddetips for en bolig i balanse og harmoni. Du får de her.

Velkommen inn i gruppen for høysensitive på Facebook

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen