Historier og triggere

Så er vi allerede inn i desember og julemåneden. Og jeg kan se tilbake på november med en dypere forståelse, læring og nye innsikter.  Jeg har hatt 3 uker på mesterkurs i Theta healing, Intuitiv anatomi. 3 hele uker på kurs har vært fantastisk, men slitsomt. Det er mye som trigger og mange prosesser å gå inn i. På kursene jobber vi på hverandre og vi lærer gjennom å gjøre selv. Da hjelper vi den andre med å forløse følelser, samtidig som vi får hjelp selv. Ofte kan vi kjenne oss igjen i andres historier, eller noe som trigger.

Det er så mye som ligger skjult inni oss. Så mye vi bærer på av gamle opplevelser, troer og overbevisninger. Alt som er pålagt oss eller tilført oss på en eller annen måte. Vi er alle produkter av tidligere opplevelser fra barndom og ungdomstid … og også tidligere liv. opplevelser og følelser som vi har med oss og som påvirker oss her og nå.
Mange av disse opplevelsene sitter dypt forankret i oss og noe vi ikke alltid husker med det bevisste sinn. Men når vi jobber med det som trigger kommer det gjerne bilder, ord og følelser til oss fra nedgravde opplevelser og minner. På den måten får vi det opp i det bevisste sinn og kan bearbeide og forløse det som kommer opp av vonde følelser og traumer. 

Jeg er så takknemlig for at jeg fant veien til theta healing teknikkene, jeg er bergtatt. Gjennom theta healingen har jeg fått nye verktøy. Verktøy hvor jeg kan hjelpe andre på en spennende og effektfull måte i å få det bedre med seg selv, løse opp i vonde og vanskelige følelser og traumer, samtidig som jeg bruker det på meg selv i min egenutvikling.

På thetahealing kurs er det mange historier å kjenne seg igjen i. Noen trigger mer enn andre.

Min hjertesak

Selvfølelse er en av mine hjertesaker. Det å føle seg bra fra innsiden og ut. Tørre å være mer av den en er og ment å være. Det er så mange som gjemmer seg bort og innover i seg selv. Jeg var også en av dem. Men det var før jeg ble kjent med meg selv og begynte å samle sammen trådene. (Boka mi; Når sjelen banker på) For hvor kommer alt fra?

Det er ikke alltid vi forstår hvorfor vi sliter med dårlig selvfølelse eller er veldig vare´ og sensitive for andres energier. Alt har en begynnelse. Opplevelser og minner fra tidligere tider setter seg i kropp og sjel. Det er så mange som har vært utsatt for kritikk, kjeft og trusler og autoritære mennesker som har påvirket livene deres. Er man utsatt for kritikk over tid og eller trusler påvirker det så klart livene vi lever. Kanskje det også ligger som et mønster fra generasjoner bakover i familien. Da blir det vanskelig å ha en god selvfølelse med alt dette i ryggsekken. Ved å løse opp i blokkerte følelser og traumer fra fortiden, får vi ny innsikt og læring og styrker selvfølelsen.

Selvfølelse er en av mine hjertesaker. Historer vi forteller oss selv er ikke alltid sanne. Dette maleriet har navnet; "Den indre stemmen"

Hva kan læres av andres historier

Det er mange ganger vi kan kjenne oss igjen i andres historier og ved å dele våre historier kan vi også hjelpe andre. (Boka mi; Når sjelen banker på).

På kurset hadde vi daglig demoer på ulike temaer. Da er det en av kursdeltagerne som får en theta healing med kursholder mens vi andre ser på i plenum. Veldig lærerikt og spennende. Og mye å kjenne seg igjen i. En av dagene satt seg i minneboka mi. Det ble en lang demo, da det var mye som skulle ut og opp fra vedkommende. Jeg satt og lyttet, følte med henne. Det hun hadde opplevd gjorde meg opprørt og sint, samtidig som jeg hadde lyst til å gråte. Det var forferdelig å være vitne til. Det trigget noe i meg. Det begynte å komme bilder til meg fra min egen oppvekst mens jeg hørte på, hun minnet meg om noen.

Så skulle vi inn i grupperom og trene på hverandre. Jeg klarte ikke helt å slippe triggerne jeg hadde fått opp under demoen, så jeg måtte snakke med kursholderen. Jeg pleier som regel å kjenne det på kroppen når det er noe som skal ut og opp, og det var dette jeg innså nå også.

Våre historier er ulike, men vi kan allikevel kjenne oss igjen i andres opplevelser. Noe settes igang og trigges. Dette maleriet har navnet "Trøst"

Historier trigger

Historien til demoen hadde trigget noe i meg, men jeg forsto ikke hvorfor jeg ble så opprørt og hva nøyaktig det handlet om, for det var mye som kom opp i demoen. Jeg fikk hjelp av kursholder til å finne ut av hva som trigget det hele. Og ved hjelp av hennes spørsmål kom vi dypere inn i situasjonen og hva det hele dreide seg om. 
Jeg satt med øynene lukket. Først fikk jeg opp et bilde fra da jeg var 4-5 år gammel og fortalte det som dukket opp i minnet mitt. Men det var ikke der vi skulle viste det seg. Hun fortsatte med sine spørsmål og jeg kjente at kroppen visste mer enn jeg husket. Jeg fornemmer noe sier jeg, for jeg fikk ikke opp noe klart bilde. Men et sterkt ubehag og en fornemmelse. Da fortsetter vi med det du fornemmer sier hun vennlig. Det var som om jeg ikke ville inn i det jeg følte så sterkt på og fornemmet, men med hennes veiledning turte jeg å gå inn i det og slippe opp.

Historier til overflaten

Det føltes som om hele brystkassa mi revnet og jeg brast ut i hikstende gråt. 
Det satt noe tungt langt der inne som jeg fikk opp. Det var en spesiell opplevelse å kjenne på. Det var som å dra noe tungt opp fra havets bunn – og da den kom til overflaten var det en enorm lettelse. En dypt bevart hemmelighet hadde slått sprekker. Samtidig var jeg forundret over noe så gammelt kunne sitte så dypt. For jeg visste ikke at det lå der. Som Theta healer må vi trykke på de rette knappene for å komme inn til kjernen av utfordringen og finne rotårsaken.
Det viste seg at det var en episode fra da jeg var 2-3 år. En opplevelse jeg hadde opplevd og fortrengt. Nå ville den opp og ut. Trengte å forløses. Det er mye som kan sette seg i et barnesinn. Alt hva vi ser, hører, føler. Jeg ble en annen etter dette.

Ved å høre andres historier kan det trigge noe i oss selv som skal forløses. Kanskje har vi lignende historier som vi har fortrengt. Gjennom andres historier kan vi lære og få nye innsikter. Derfor har jeg også skrevet boka; Når sjelen banker på, til inspirasjon og læring for deg. 

Har du spørsmål om theta healing eller andre ting er du velkommen til å ta kontakt.

P.s. Desember er julegavetid. Kanskje boka mi; Når sjelen banker på, er julegaven til deg selv i år, eller noen du er glad i? Jeg har også flotte malerier og selvfølgelig coaching og thetahealing om det står på ønskelista.

Ønsker deg fine førjulsdager

Anett-Kristin

Når sjelen banker på - bok om å være høysensitiv og utbrent

Velkommen inn i Facebook gruppa for høysensitive.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen