Våre verdier i livet er det grunnleggende

«Eit enklare liv» og «der ingen skulle tru at nokon kunne bu» er program jeg liker å se på. Digger å se andre måter å leve på. Noen ganger kan jeg tenke meg det samme. Leve helt annerledes, men noe i meg vet at jeg trenger begge deler. Så må finne balansen der altså 🙂 Våre verdier i livet avgjør også hvordan vi velger å leve livene våre.

Forrige dagen så jeg en episode (eller deler av den) av den britiske serien «eit enklare liv». Den handlet om en ung jente som bodde med sin lille sønn alene i en hytte i skogen, uten innlagt vann. Hun trengte bare å jobbe 1 dag hver måned sa hun, da dro hun inn til byen, sto og spilte og sang på gaten for å tjene penger til livets opphold og det hun og sønnen trengte for å klare seg i en hel mnd. Vi var også med da hun var å «handlet» inn mat. Maten fant hun i containere som butikkene hadde kastet. Mat som var havarert eller gått ut på dato. 

Lever etter våre verdier og hva som er viktig

Denne levemåten er ikke for alle, men det jeg vil frem til er at det er mange måter å leve livet sitt på. Noen følger en drøm om å leve annerledes og i pakt med naturen og seg selv. Noen flytter vekk fra byen og lever mer landlig (hvor det også er rimeligere å bo). Andre igjen trapper ned i stillingsbrøk i perioder av livet. 

Altfor mange lever livet sitt og ønsker seg noe annet. De føler at livet er strevsomt, og at arbeidslivet tar for stor plass. Mange ønsker å flytte vekk for å få ro, å slippe og forholde seg til alt stresset.

Vi er så forskjellige som mennesker og har ulike behov og verdier i livet og hva vi synes er viktig. Verdiene og hvordan vi lever livene våre forandrer seg med årene vi lever.

Forskjellige verdier i livet

Noen verdier er kanskje grunnleggende hele livet. Som ung er det kanskje jobb og karriere/utdanning som er viktig. Når og om du får barn kan verdiene dine endre seg fordi du stifter familie og det blir det største fokusområdet. Når barna blir store og flytter ut er livet igjen i endring. Du får mer tid til deg selv kanskje og da vil det være nye ting i livet som du ønsker å fokusere på for å få et meningsfullt liv og kjenne på livsglede.

Vi har hele tiden valg. Ønsker du deg noe annet kan du velge å gjøre noe med det. Da kan det være lurt å bli kjent med deg selv og dine verdier. Hva er viktig for deg akkurat her og nå i livet? Hva kan du gjøre annerledes slik at du får det bedre?

En dame jeg ble kjent med for noen år siden, Elin Aamodt tok med seg sine 2 små gutter, flyttet fra Oslo til en øy i Lofoten etter en skilsmisse. Hun trengte noe annet og fulgte hjertet og drømmen om å prøve noe nytt., så hun bestemte seg for å bo i Lofoten i 1 år. Noe hun stortrivdes med, og det ene året ble til fler.

Noen flytter til varmere strøk som Spania og Thailand og lever ut drømmen sin der. 

Vi har forskjellige verdier og hva som er viktig for hver og en av oss

Det er mange måter vi kan endre kurs. Finne vår egen vei og hvordan vi ønsker å leve livene våre. Om vi ønsker noe annet må vi se på mulighetene og ikke begrensningene.

Fulgte drømmen

Selv turte jeg å følge strikkedrømmen i sin tid, da jobben jeg hadde ikke ga noe mening lenger. En lærerik periode med mange nye opplevelser og bekjentskaper. Da fikk jeg stadig høre at «du er tøff som følger drømmen», men vi alle har muligheter for å teste ut.  Når du føler du blir dratt mot noe annet er det bare å hoppe, eller?

Vi er forskjellige vi mennesker med ulike verdier i livet. Det som passer noen, passer ikke for alle. Når du blir kjent med dine verdier så forstår du mer av hva som er viktig for deg og hvorfor.

Føler du at det er noe som lugger i livet på et eller flere livsområder kan det være lurt å finne ut av hva som ligger bak. Er det jobben eller parforholdet? Ønsker du en mer meningsfull tilværelse og mer livsglede? 

Er det din tur til å bli bedre kjent med deg selv og dine verdier? Du kommer i kontakt med meg her.

Hjertehilsen fra

Anett-Kristin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen