Leke som voksen kan være utfordrende

Jeg er alene hjemme. Har flere dager foran meg som jeg kan bruke til det jeg vil. Uken har vært full av aktivitet og mine kreative morgenskriverier har jeg ikke fått tid til.  Nå kjenner jeg på «me time».
Lerretene står og roper på meg fra malerommet; vi er her klare for nye kreative prosesser. Noen malerier skal også få den siste finsihen. Det tar ikke lang tid før jeg er igang med å legge på det første laget. Først litt sånn ordentlig legger jeg på klare fine farger i system, men det tar ikke lang tid før jeg er over hele lerretet og blander farger i all mass. Trenger å bare gjøre, leke litt uten mål og mening. Det er skikkelig befriende. Å være fri i skapelsesprosessen uten å tenke på hva det skal bli eller hvilke farger jeg skal ende opp med. Jeg elsker den intuitive måten å skape på uten rammer og regler. Det er gøy å leke som voksen også.

Det er frigjørende og gøy å leke også som voksen med farger og former uten rammer og regler.

Som voksen kan blokkeringer hindre oss i å leke

Så har jeg også frigjort noen blokkeringer i meg selv underveis for å komme dit jeg er nå, idag. 

Det gjelder på mange områder i livet, ikke bare det kreative. Men vi kan ha blokkeringer som hindrer oss i å være kreative. Å være kreativ handler kanskje om å leke mer? Ved å leke mer, være mer i bevegelse kan vi frigjøre kroppen og skape mer flow. Det er så mye alvor og ansvar som gjør at blokkeringer skapes. Flere av de jeg snakker med ønsker mindre ansvar og mer frihet. Vi kan frigjøre sjelen ved å løse opp i blokkeringene.

Et maleri blir til når jeg som voksen kan leke med farger og former. Her en Her er maleriet Sommerdrøm

Stress og indre uro skaper blokkeringer. Den indre uroen kan skape angst og depresjon, alvor og ansvar tar over. Hvordan kan vi da leke mer som voksen når kroppen går i lås? Når vi forløser blokkeringene kommer gleden, lekenheten og latteren tilbake. Sjelen blir satt fri. og vi kan leke mer også som voksen.

For å leke litt mer som voksen må vi tørre å gå litt ut av komfortsonen. Ta de første skrittene. Slutte å være flaue eller være så veldig ordentlig. Tørre å være synlig og ta mer plass.

Vanskelig å være introvert?

Det kan kanskje være vanskelig eller utfordrende når du er introvert, stille og sjenert (kjært barn mange navn) og plutselig ta mer plass og ikke gjemme deg bakenfor lenger. Men alt kommer med øvelse.

For vi trenger å frigjøre og forløse om vi skal bli en bedre utgave eller bli mer av den vi ønsker å være. Når jeg nå vender blikket bakover til den gang før jeg ble utbrent (og årene før) var jeg veldig introvert, stille og sjenert. Var utrygg og hadde en indre uro inni meg hele tiden. Men det syntes ikke på utsiden – min uro og utrygghet. Jeg følte meg og var annerledes. 

Ingen visste hvordan jeg hadde det inni meg og jeg beholdt alt inni meg. Det er vondt å se tilbake og tenke på hvor låst jeg var, med så mange blokkeringer. Det er først når vi får forløst og får en friere kropp vi virkelig forstår sammenhenger. 

ut av komfortsonen gir en friere sjel

Det var først når jeg gikk utenfor komfortsonen og turte å åpne opp og sette ord på det jeg hadde på innsiden at veien til en friere sjel startet. Som introvert (høysensitiv) kan det være vanskelig å åpne seg for nye mennesker (fremmede) men gjør det gjerne under trygge forhold og i mindre grupper. 

Det å være introvert har jeg opplevd som vanskelig. Det går an å lære seg til å være mer ekstrovert om jeg skal si det sånn, for det handler om å forløse. Knyte opp knutene. Tråd for tråd som har viglet seg sammen opp igjennom årene. For alle knuter kan vi løse opp i. Noen sitter hardere enn andre, men ved hjelp av flere forskjellige redskap kan alle knuter eller floker løses opp. Når man blir en friere sjel kan man også leke mer som voksen.

Noen er mer tålmodig enn andre, men skal du til bunns i noe trenger du å bruke tid. Husk det er gjerne langs veien du lærer, ikke selve målet. Når du har kommet frem til målet kan du snu deg å se tilbake på alt du har lært på veien dit. Ikke alltid forstår vi alt underveis – men litt etter litt åpnes veien og gjør den lysere og bredere slik at du skal se det bedre.

Leke mer med latteryoga som voksen

Jeg intervjuet og skrev en artikkel om en voksen dame for noen år siden som hadde begynt med latteryoga, nettopp fordi livet hadde blitt vanskelig, alvoret og ansvaret tok over og hun trengte mer latter og glede inn i livet sitt. Gjennom latter kan vi frigjøre og løse opp i kroppen. Helga Dokka er utdannet latteryoga lærer hos Dr. Kataria’s School of Laughter Yoga. Laugther yoga International

For å tørre å leke mer som voksen trenger vi å gå ut av komfortsonen. For hva er egentlig grunnen til at mange voksne ikke leker mer når de egentlig ønsker å slå ut håret, være mer som Pippi, Gi litt mere F og være mer seg selv?
Det ligger alltid en følelse bak. Så hva er den følelsen, hva handler det egentlig om?
Hva kan du selv gjøre for å ta leken mer inn i livet ditt?

Å leke også som voksen gir mer livsglede. I dette blogginnlegget kan du få mine tips til hvordan få mer livsglede.

Ønsker deg det beste og trenger du å løse litt opp er det bare å ta kontakt med meg her.

Anett-Kristin

2 hendelser på “Leke som voksen kan være utfordrende”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen