å praktisere stillhet i hverdagen

Stillhet – i går trengte jeg det virkelig. Ligge rett ut og hvile, hente meg inn igjen. Det er dager som er mer krevende enn andre, da kjenner jeg det fort på kropp og psyke og da trenger jeg å hente meg inn igjen. Gjenopprette balansen. Så da kommer det til meg igjen viktigheten med stillhet. Bare være til stede og legge merke til kroppen og alt som skjer på det indre plan. Legge merke til små bevegelser i kroppen. Å praktisere stillhet har jeg blitt god på.

Jeg har praktisert yoga noen år. Den myke tilnærmingen som kroppen min kjenner igjen fra da jeg gikk på turning i oppveksten. Jeg liker å føle på at kroppen er myk og smidig. Og det var dette jeg fant igjen med yogaen. Men for noen år siden oppdaget jeg yin yoga og jeg bare elsket det fra første stund. Den herlige Stillheten og den gode energien i rommet gjorde at jeg falt fort inn i den meditative tilstanden. 

Nå har vi flyttet til en annen kant av landet og her er det ikke den type yoga. Så det har blitt en stund siden jeg har fått praktisert det. Jeg har dog tatt noen økter for meg selv med lett blanding av yin og yang yoga for å løse litt opp i kroppen. Det er lett å få belastningsskader ved skrivepulten, men også ved staffeliet når jeg maler. Da er det godt å løse litt opp med yogaøvelser.  

trenger mer yin for å være i balanse

Men altså tilbake til yin yoga – Å praktisere stillhet er så viktig i vårt samfunn hvor det er så mye yang. Som du vet, er jeg opptatt av balanse på alle plan i livet. I boligen vår, omgivelsene og i oss selv. For å klare å være mest mulig i balanse trenger vi disse stille stundene (Yin). For har du først begynt å praktisere stillhet vil du hele tiden komme tilbake dit. Og har du vært for mye borte fra det – vil du savne det. Vi er avhengig av både yin og yang for å være i balanse. 

Når vi praktiserer stillhet har vi mulighet til å komme inn i "rommet innafor"

Stillheten vi finner inni oss er livsnødvendig tenker jeg. Bli kjent med eget sinn og kropp. Forstå hva den trenger. Det er så mange som fyller opp kalenderen. Finner plass til det meste av aktiviteter – slik at det går i ett hele tiden. Timer – dager – uker – måneder – år. Plutselig så er hele kalenderen fylt opp – og vi forstår ikke hvor tiden er blitt av. Tiden vi lever i går fort det merker de fleste av oss. Vi er inne i en yang periode som vi sier på feng shui språket – og det er noe vi har fått merke. Så hva er det vi alle trenger mer av i denne perioden da – jo yin. For å balansere det hele. 

Fordypning i yin yoga

Etter som jeg savnet yin yoga her hvor jeg bor nå kom jeg over noe som forgikk på nett. Et online kurs og utdanning. Supert tenkte jeg, da kan jeg fordype meg i dette for min egen del og etter hvert dele det med deg. Jeg elsket det fra første stund. Lærerens tilnærming til yin yogaen og hvordan hun underviste i det. komme i nærmere kontakt med kropp og sjel, sinn og pust. Så nå har jeg gått til anskaffelse av en deilig myk yoga matte i ull. For i yin yoga er det hvile som er viktig. Det kalles også «the quiet praksis» kunne hun fortelle. Og det utrykket likte jeg.

praktiserer stillhet gjennom yin yoga

Det er så mye som kan stresse oss opp som vi kanskje ikke tenker er stress. Alle tanker og følelser kan utløse stress. Lite søvn og mat setter oss ut av balanse og stressnivået øker. Spenninger i kroppen oppstår. Påvirkninger utenfra, lyder og bevegelser som skjer rundt en til daglig. Blir det for mye kommer vi ut av balanse og stressnviået setter seg i kroppen og spenninger oppstår. 

Begynn med å praktisere mer stillhet

Vi får så mye stimuli i hverdagen at vi trenger disse stille stundene for oss selv for å få påfyll. Men for å få til dette må du begynne med å vende blikket innover. Det har tatt meg flere år å komme dit hvor jeg er i dag. Nå praktiserer jeg meditasjon og theta healing stort sett daglig. Det begynte i det små. De første skrittene tok jeg etter at jeg møtte veggen og ble utbrent. Mine første skritt var bare å sitte i ro å lytte til en melodi da jeg gikk på coach studiet. Det var en start. Etter hvert fikk vi påfyll av meditasjoner. Guidet meditasjoner som fikk oss dypere innover i oss selv. (Dette forteller jeg om i boka mi, Når sjelen banker på)

Så i går når jeg trengte å lades, la jeg meg ned på yoga matta av ull, tok på meg et teppe og tok kontakt med pusten og kroppen. Fokuserte på å slappe av i alle kroppsdeler. Ba om healing og ble liggende på matta urørlig i en hel time. Rundt meg var det stille så en kunne høre en knappenål falle. Det var en magisk stund å bare ligge slik og bare la kroppen slappe av. Bli bevisst på å slippe spenninger i kroppen. Den timen i stillhet ble oppladningen jeg trengte for å sette kroppen og sinnet i balanse igjen.

Hvordan kan du praktisere mer stillhet

Nå er det sensommer og vi beveger oss inn mot høst og vinter og mørketiden som er yin. Da trekker naturen seg innover for hvile til den igjen skal våkne med våren. Det samme blir det for oss mennesker. Vi trekker oss mer inn i husene våre, tenner lys og den mørke tiden kommer over oss. Da har vi mulighet til å roe mer ned. 

Jeg vet at det er mange som har utfordringer med å skulle sitte stille, lukke øynene og bare være til stede, men alt begynner et sted. Ta de små stegene som skal til. Kanskje det først og fremst er å skru av lyden på telefonen din. Være noen timer i stillhet uten avbrytelser. Sette deg ned i en god stol, lukke øynene og fokusere på pusten din. Alt hjelper. Om det så er å begynne med museskritt. Jeg ønsker for deg at du skal finne gleden av å praktisere stillhet og finne innover til deg selv i deg selv.

Bruk kalenderen din, sett av tid til «å praktisere stillhet» på din måte. 

Jeg gleder meg til å bruke høsten til å fordype meg i yin yoga og praktisere stillhet. 

Har du ennå ikke bestilt boka mi; Når sjelen banker på – kan du gjøre det ved å trykke på knappen under.

Boka; Når sjelen banker. Boka om å være høysensitiv og utbrent

Anett-Kristin

Velkommen inn i gruppen for høysensitive på Facebook

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen