Balanse i boligen med feng shui, for god helse

Balanse er likevekt. Like deler yin og yang. Den ene klarer seg ikke uten den andre. For mye av det ene eller det andre blir det ubalanse. I deg selv og i dine omgivelser. Balanse i boligen med feng shui hjelper på mange områder i livet.

Da jeg først fikk fokus på balanse var da jeg tok min utdannelse i feng shui etter at jeg hadde møtt veggen. Jeg var på søken etter svar på hvorfor dette skjedde meg og fant mange av svarene gjennom feng shui og dens hovedprinsipper, formskolen og de fem elementer.

Feng shui handler om å skape flyt i boligen og fjerne blokkeringene, akkurat det samme som vi gjør inni oss selv for å skape balanse.
Det starter ofte med en oppryddingsprosess for å få en bedre flyt og balanse i boligen. De fleste av oss har for mange ting, møbler og interiørgjenstander. Fulle skuffer og skap. Klær som ikke finner veien inn i skapet, men blir liggende i hauger utenfor.

Balanse i boligen med feng shui starter gjerne ved å rydde. En ryddeprosess skaper mer flyt og er ren terapi i seg selv. Det kan ofte være noe man utsetter fordi prosjektet virker overveldende.  Men hvordan spiser man en elefant? – jo, del for del. Ved å starte ryddingen med et rom av gangen og se for seg det hele stå ferdig blir det lettere. Kanskje kan det være godt å rydde. Rydde plass til seg selv og livet.

Boligen er din ladestasjon

Som høysensitiv blir vi lettere påvirket av våre omgivelser. Er du i tillegg utbrent, har møtt veggen så er det ro og harmoni du trenger for å lades opp og bli frisk. Hjemmet vårt er vår hule, det er der vi trekker oss tilbake for å lade opp. 

Feng shui handler om å skape god helse, harmoni og velstand. For å skape balanse i boligen med feng shui trenger vi å rydde bort unødvendig støy og legge til rette for en bolig som støtter deg og de som bor der.

Hjemmet er vår ladestasjon. Det er der tryggheten ligger, og det er her vi skal slappe av og hente oss inn igjen. Er hjemmet vårt i ubalanse finner vi kanskje ikke helt roen, eller det motsatte at det er for stillestående. For mye av det ene eller andre blir det ubalanse.

For å få balanse i boligen er det viktig at energien (chi) flyter lett igjennom huset. Det vil si at det ikke er opphopninger som hindrer den i flyt. I overmøblerte hjem for eksempel blir det gjerne en litt tregere flyt fordi chi bruker lenger tid.

For at huset skal få den riktige næringen den trenger, balanserer vi boligen med likevekt på alle de fem elementene, jord, metall, vann, tre og ild. Her kan du lese mer om de fem elementene. Ha med deg dette og ta deg en tur rundt i egen bolig. Hva ser du rundt deg og hvilket element er hovedrepresentert hos deg?

Balanse i boligen med feng shui

Inngangspartiet

For å heales trenger vi ny frisk energi. Gjennom hoveddøra til boligen får du tilgang på livskraften (chi) 

Dette er hovedenergien inn til hele huset ditt. Hvordan det ser ut utenfor og hvordan energien kommer inn til huset ditt er noe av det viktigste. Sørg for å ha et så åpent og luftig inngangsparti, uten hindringer som søppelkasser (uren energi) sykler, og diverse annet som står og sperrer for chien inn. 

En hyggelig entre å komme hjem til er alltid trivelig. Det er der du og dine kommer hjem og det er der du tar imot gjester.  Her er det fint om det er lett og luftig slik at energien utenfra kommer lett inn. 

Vi ønsker oss en frisk ren energi som kommer lett inn gjennom hoveddøren og sirkulerer rundt i alle rom og nærer de som bor der. Sammenlign det med kroppen din der munnen er hoveddøra inn og du forer kroppen med den beste maten den trenger for at du skal funger og få den næringen du trenger. 

Alle rom i huset har sin funksjon, kjøkken, soverom, stue og bad.

Kjøkkenet er familiens samlingspunkt og hjertet i huset. Det er der maten lages og nytes. Sørg for at det er et hyggelig sted å lage mat og spise.

Soverommet

Soverommet er ladestasjon. Det er der du skal lade opp og hvile. La dette rommet være ryddig og uten for mørke farger på veggene. Det er spesielt viktig for deg som har møtt veggen/utbrent eller litt tom for energi. Jeg har opplevd mange hjem som bruker nettopp soverommet som oppbevaring for mange ting. Det kan være hyller fulle av bøker, ergometersykler, tv, pc……. men det skaper ikke ro. Hold det ryddig og sørg for nok skapplass slik at klær og annet ikke flyter utenfor i hauger. Plasser sengen med en hel solid vegg bak seg.

For å få riktig støtte når du sover trenger sengen å plasseres med en solid vegg bak seg, (støtte, skilpadde) gjerne med sengegavl, hodet mot veggen, ikke ut i rommet. Plasser ikke sengen mot en vindusvegg, under en bjelke eller under skråtak, det gir unødig trykk på hodet. Unngå spisse gjenstander som peker mot senga. Ha gjerne et nattbord på hver side for å skape balanse.

Symbolikk for god balanse i boligen med feng shui

Hva vi omgir oss med av kunst og interiørgjenstander rundt omkring i boligen påvirker oss. Hvilken symbolikk kan du lese ut av det du har rundt deg? Hvilken følelse får du? Gjenspeiler det noe i livet ditt?

Som et eksempel fra min egen tilfriskning. I vår bolig var vi omgitt av for mye jordenergi i form av synlige og usynlige energier. Vi målte noe vi da kalte for syk jord. I tillegg hadde vi en utstoppet rev og andre dyr stående. Døde dyr er nettopp det. Dødt. Det gir ingen frisk ny energi. Hos oss byttet vi ut alle jordtoner med nye friske farger og alle dyrene ble solgt eller gitt bort. 

Lengter du etter mer glede i livet så kan du skape det inn ved å henge opp symbolikk på dette på veggene dine. Hvilke bilder kan du henge opp rundt deg som minner deg om glede?

Ønsker du mer kjærlighet eller en partner i livet ditt kan du henge opp bilder på soverommet ditt som du forbinder med kjærlighet.
Omgi deg med vakre ting som du er glad i.

Balanse i boligen med feng shui, for god helse

Stue og oppholdsrom

Stue er et kombinasjonsrom hvor vi kan trekke oss tilbake for å få ro samtidig som det er her vi samles med familie og gjester. Tv er støyende til tider og det kan av den grunn være lurt å ikke la TV´n dominere hele stua. Kanskje kan det være lurt å dele inn stua i flere soner. Kanskje har du mulighet til et eget rom hvor du kan oppholde deg for å få ro – gjøre andre kreative ting, lese, skrive etc.

før og etter for god balanse i boligen med feng shui

Rødt er en hissig farge og ildenergi. Her ser du et bilde fra vår stue på hytta før og etter feng shui. Rødt i forskjellige mønstre var hovedfargen i hytta og gikk igjen i møbler, gardiner og tepper. Samtidig fikk jeg målinger med lo-pan (feng shui kompasset) som viste en konfliktenergi med ildelementet. Så her var det både synlige og usynlige energier med for mye ild. Her ryddet jeg opp i alle mønstrene og fikk renere flater og beiset om til en lysere farge (jordfarge). 

Bildet viser før og etter for god balanse i boligen med feng shui.

Dette er et eksempel på hvordan rydde opp i for mye «rot» i interiøret slik at det blir mer harmoni og dempet. Bildet under er fra et av soverommene som har fått en roligere atmosfære. 

Bildet viser soverom før og etter for god balanse i boligen med feng shui.

Det er så mange sammenhenger. Hvordan vi lever og har det rundt oss og i oss selv. Balanse i det indre og ytre rom. Balanse i boligen med feng shui skaper god helse, harmoni og velstand.

Vil du lære ennå mer kan du se dette videointervjuet som tar for seg boligen rom for rom. 

Var dette nyttig? Jeg hører gjerne fra deg. kontakt meg her, eller legg igjen en kommentar.

Anett-Kristin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen