Tro på deg selv…… hvordan?

«Tro på deg selv».  Setningen kom opp flere ganger gjennom ettermiddagen. Du må tro på deg selv sa de……. om igjen og om igjen. Jeg kjente jeg følte med han. Var litt vondt å være vitne til. Men hvordan gjør vi det? Hvordan kan han/hun bare begynne å tro på seg selv om de til nå ikke har gjort det?

Og hva betyr egentlig å ha tro på seg selv? Betyr det å mestre, få til noe, eller betyr det å styrke selvfølelsen. Forstå sin verdi i det store og hele.

følger flokken

Det er interessant dette her. Få tro på seg selv. For mange av oss har blitt opplært i: «du skal ikke tro at du er noe» Det er en uskreven regel. Du skal helst ikke skille deg ut ifra andre. De fleste ønsker å tilhøre en flokk. Være endel av noe, og da kan det være vanskelig å våge å skille seg ut og tro at de er noe. Tro på egne evner og at de faktisk kan og er god i et emne. For de vil ikke stikke seg ut. 

Tro på seg selv kan også henge sammen med selvfølelsen. Være trygg i den personen vi er. Føle oss bra nok.

Tro på deg selv

Som sensitiv er vi mer følsomme, vi tenker og føler mer og dypere enn andre. Er omsorgsfulle og empatiske. Setter ofte andre foran oss selv. Omsorgsfull og rettferdig er ofte verdier som går igjen. Ofte er vi mer engstelige enn andre. Kanskje er vi gode på mye, men er ikke den som stikker seg ut eller ønsker å stikke seg ut. Skryter ikke av egne evner. 

Som mennesker er vi forskjellige. Det kan være vanskelig for ikke sensitive å sette seg inn i hvordan det er å være ekstra var og følsom. Følsom for alle inntrykk der ute i verden. Vi er satt sammen litt annerledes enn andre. Det hjelper ikke at andre vil at vi skal være tøffere og sterkere, for hva betyr egentlig det? 

Å ha tro på seg selv er en følelse. Ingen andre enn deg selv kan gå inn i den følelsen. Eller fortelle deg at du ikke har tro på deg selv. For det vet bare en selv. Fordi vi tenker og føler forskjellig.

En følelse

Vi lærer gjennom hele livet. Som barn og ungdom går vi litt varsommere, prøver å finne vår plass i flokken. Det er ikke alltid like lett når du er sensitiv. Kanskje går du gjennom hele livet på søken etter flokken din. De som er mer lik deg selv. Tro på deg selv er en følelse og om vi ikke helt klarer å tro på oss selv, finne vår identitet og plass så må vi gå innover å få tak på følelsen som ligger bak det hele. Det er selve følelsen vi må jobbe med for å finne troa på oss selv.

Når jeg sier tro på deg selv, så snakker jeg om selvfølelsen. For den er det mange som har mistet på veien. Jeg selv var helt ute da jeg møtte veggen og ble deprimert.

For å finne tilbake til og få tro på meg selv igjen måtte jeg igjennom en indre reise. Jeg måtte forstå alle tanker og følelser som lå og blokkerte. Gamle emosjoner. Redsler og frykter. Finne verdiene mine og hvem jeg var som sensitiv person.

Bakenfor tro på deg selv

Som sensitiv person er det følelsene som oppstår i oss som er så sterke som vi må bli bedre kjent med. Har du ikke troa på deg selv ligger det en følelse bak. Hva er denne følelsen og hvor kommer den ifra. Tanker skaper følelser. Så hvilke tanker har du om deg selv og hvorfor det?

Tro på oss selv kommer når vi får indre ro, styrke og trygghet på å være oss selv. Med de egenskaper og kvaliteter som hver og en av oss har. 

Tro på deg selv, og vær den du er………det er kanskje det viktigste.

Har du spørsmål eller trenger hjelp med vonde eller vanskelige følelser kommer du i kontakt med meg her.

Hjerteklem fra

Anett-Kristin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen