Våg å være – mer av deg selv

Våg å være – ordet fanget meg der jeg satt i et møte. «Våg å være» diktet av Hans Olav Mørk. Et dikt jeg deler jevnlig i SoMe.

For hvordan kan vi tørre, våge å være mer av oss selv. Den vi er innerst der inne?

Forleden sto jeg fast i et prosjekt som jeg skrev om i forrige blogginnlegg. Jeg våget å spørre om hjelp slik at jeg kom meg videre. Jeg fikk hjelpen jeg trengte og det løste opp i det ene og det andre. Rett før jeg snakket med coachen min startet jeg på et nytt maleri. 

jeg ønsket meg noe nytt for jeg følte jeg sto fast. Et friskt nytt pust inn. Noe fargerikt og gøy. Så jeg tok frem sterke vakre farger. Det var starten. Dagen etter jeg snakket med henne fortsatte på maleriet mitt. Plutselig dukket konturene av dette fargerike klovnebildet opp.

Mange av mine malerier forteller meg noe, det er en hensikt og en mening bak det hele. Jeg har hele tiden holdt meg til lover og regler. De skrevne og uskrevne. Vært flink pike og fulgt boka. Men noe i meg blir drept når jeg ikke får kreere slik jeg selv ønsker. Når jeg må forholde meg til en «oppskrift» Jeg må gjøre det på min måte.

Det ble ennå klarere for meg da spørsmålet dukket opp fra Coachen.«er du en av de som følger en oppskrift når du skal strikke» – spurte hun. (hun visste jeg var tidligere strikkedesigner) Jeg tenkte meg om noen sekunder, så fikk jeg opp et bilde av mitt siste strikkeprosjekt. Flettegenseren jeg strikket til datteren min. Den designet jeg jo selv. Tegnet og beregnet. Jeg smilte og forsto. «Nei, jeg lager gjerne oppskriften selv» – svarte jeg. «Der har du svaret ditt» – sier hun og fortsetter «du må gjøre det på din måte, det er det som blir riktig for deg. Det er da det blir bra.»!

Våg å være mer av deg selv og den du er.

Det er derfor også denne intuitive malingen passer så godt for meg. Det er frihet i å skape. Skape og leke seg med farger og former. Fortsette på det som dukker opp når jeg ser hva som kommer ut og noe jeg kan leke videre med. For det er en lek – å skape. Være kreativ. Tørre å være. Finne mer ut av hvem vi er. Da blir vi mer en friere sjel. Da først kan vi kjenne virkelig flyt. Ikke når andre forteller deg hva som er riktig eller galt for deg. Vi har alle fri vilje.

Det er dette jeg digger med coachingen. Coachingens prinsipper er at du selv skal finne dine egne svar. Svarene som ligger der, inne i deg selv. Jeg er en hjelper som stiller deg relevante spørsmål slik at du finner svarene og får nye innsikter i deg selv. Det er slik du finner mer ut av deg og hvem du er.

Jeg har vel aldri likt å bli satt i «bås». At andre skal definere hvem jeg er, men jeg har vært en av dem som har stått bak og observert. Ikke kommet ut med hvem jeg var eller er. Det var så mange andre sterke krefter der ute. Det var vanskelig å være sensitiv til tider – Jeg forsto jo ikke da at jeg var det. Jeg bare var og følte meg annerledes. Drømte om å bli tøffere, sterkere. Tørre mer som andre. Men forsto ikke da at alt dette kom innenfra. Jeg måtte først forstå hvem jeg selv var og bli trygg på dette. Våge å være mer meg selv. Og det kommer etter hvert som du rydder opp i alle de gamle skyggene fra fortiden. Gamle troer og overbevisninger.

Fargeklang og harmoni med oss selv

RuskeSara - Våg å være mer av deg selv
«RuskeSara» – våg å være deg selv

Pippi var en av de figurene som jeg tok frem igjen når jeg var i min tilfriskning etter møte med veggen. Når jeg begynte å gå innover i meg selv drømte jeg om å bli mer som henne. Jeg kommer stadig tilbake til henne og hvorfor det? Jo fordi hun ikke alltid sto for regler og rammer eller skrevne og uskrevne regler som vi mennesker er vandt til å holde oss innafor.

Så hun kom akkurat når hun skulle «RuskeSara» som jeg kalte henne med en gang hun kom frem i maleriet. Med et enormt fargespill er hun kommet for å fortelle deg og meg at vi må være mer av oss selv. Hver og en av oss er unike. Våg å være mer av oss selv.

Farger er forskjellige. De spiller på lag med hverandre om de blandes riktig. Regnbuen har alle fargene i en nydelig klang. Det gjelder å blande de riktige fargene sammen for å få et bra resultat. Blander du de som ikke liker hverandre eller stjeler energi fra hverandre blir det bare grums og bråk. Velger vi de fargene som er mer samstemte blir det en vakker palett og klang.

Elsk deg selv og din neste. Fyll livet med kjærlighet og frihet. Forløs alt grumset som sitter langt der inne og spill på de vakre fargene som kommer til overflaten. Farger er lyset. Grums er mørket. For å forstå hvilke farger som har laget grumset må du bli kjent med fargeblandingene.

Når du har vært i grumset og begynner å jobbe deg innover for å forløse vil de grumsete fargene forsvinne. Renne vekk og tilbake til moder jord.  Du får større innsikt og vil spille mer på lag med de vakre fargene som ligger der og vil opp i lyset.

Våg å være mer av den du er.
Jeg hører gjerne fra deg om du har spørsmål eller trenger hjelp til å finne mer ut av hvem du egentlig er.
Du kommer i kontakt med meg her

Anett-Kristin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen