Detaljene som teller i det store bildet

Its all about the  details……. ordene kommer til meg mens jeg maler frem detaljer i bildet. For det handler om alle de små detaljene, sier jeg til meg selv. Det er detaljene som teller i det store bildet.

Jeg kan stå å flikke på små detaljer etter at jeg har malt frem fra de mest dunkle skyggene. For jeg ser skisser og svake streker, linjer og former etter at jeg har gjort grovarbeidet, snudd og vendt på maleriet. Så er det noe jeg ser som jeg forstår kan bli noe mer ut av. Detaljene males frem. Kontraster skapes. Ikke alle de små detaljer kan sees med det blotte øyet, eller for en som bare titter innom malerommet og lurer på hvordan det går med meg. (les mannen min) Jeg spør om han ser hva jeg har gjort siden sist. Men nei, det synes han er vanskelig. Hahaha…..

Det er detaljene som teller i maleriene og i livene vi lever.

Men jeg ser det og det er de små detaljene som skaper helheten i maleriet og i livene våre. Det skaper lys og skygge, farger og former…….kontraster.

Det er detaljene som teller

Og det er de små detaljene som blir til noe større og dypere. Detaljene i livene vi lever. De små skrittene vi tar for å gå videre mot målet vårt. For å få det bedre, gå mot drømmene våre. Selv om det kan være tunge dager og du ikke alltid ser veien eller lyset så er det de små detaljene som teller. De bittesmå skrittene du tar om du vil. Små skritt fører fremover. Detaljene teller.

Når vi jobber med oss selv så kan det være at det er de små detaljene vi må jobbe med. Rydde i tanker og følelser. Lære seg selv og kjenne. Få innsikt i seg selv gjennom detaljene. En tanke, en følelse. Å gjøre endringer handler om små detaljer. Tenke nye tanker, endre på små detaljer. Livet består av kontraster. Lyse og mørke. Når vi har vært for lenge i mørket lengter vi etter lyset. Kontrastene gjør at vi lærer og får nye innsikter. Innsikter i form av detaljer. Det er som yin og yang. Den ene klarer seg ikke uten den andre. Sammen skaper de balanse.

Kontraster er livets «Fargespill»

Livet er et fargespill
Hver dag legges nyanser til
Et bilde av en reise helt til 
verket skal rammes inn
For å gi et lerret liv
Må det også skygger til
Det er i kontrastene at 
lyset får sin verdi
Og det er opp til hver sjel
Å male det selv

– Christian Ingebrigtsen

Nå står vi ovenfor et helt nytt år. Blanke ark og lerret som vi kan legge detaljer til. Sett deg noen nye mål for året. Ta små steg av gangen. Det er detaljene som teller. Veien blir til mens vi går.

Trenger du hjelp til å belyse ditt indre landskap kommer du i kontakt med meg her

Vil du se nærmere på mine malerier, har jeg utstilling i januar hos Galleri Godt Gjort i Lillestrøm

Anett-Kristin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen