Et eksplosivt sinne – hva ligger bak

Hun hadde et eksplosivt sinne. Barna hennes levde i et minefelt. Hun kunne plutselig fare opp av den minste ting. En barnestol ble slengt i bakken i et voldsomt smell, hun var rasende. Raseriet kom plutselig over henne fordi barna ikke hadde ryddet etter seg.

Historien om 3 barns moren står på trykk i lokalavisa. Jeg sitter og leser det på nett. Kjenner og forstår så altfor godt at det er en dypere årsak til et eksplosivt sinne som denne moren hadde.

Artikkelen handler om en nå voksen kvinne som forteller sin historie. Hun beskriver seg selv som en forferdelig mor, som plutselig kunne fare opp av den minste ting. Hun tålte ikke så mye leven fra ungene sine og forsto ikke sitt eget sinne. 

Det er gjerne sånn at vi ikke bestandig forstår følelsene våre. De dype, sterkere som kommer igjen og igjen. I dette tilfelle var det hennes enorme sinne og raserianfall.

Bildet illustrere en kvinne med et ekslusivt sinne som går ut over den andre, som regel ligger det mer bak et slikt sinne.
illustrasjonsbilde

Jeg forstår at det ligger mer bak og fortsetter å lese. Det tok henne flere år før hun forsto hvor sinne hennes egentlig kom i fra. Det skulle en våken terapeut til for å komme innenfor hennes egen forsvarsmur. Finne årsaken til det eksplosive sinne. Det var starten på en forløsning og hennes utvikling for å forstå. Hennes sinne som så mange andre kommer ifra barndom og oppvekst. Hun hadde opplevd incest og overgrep. Ikke alle hendelser fra barndommen som vi sitter fast i emosjonelt er like alvorlige som hennes. Men kan være alvorlige og store nok allikevel for de det gjelder.

Et eksplosivt sinne er annerledes

Det er forskjellige nivåer i å være sint. Alle kan vi bli sinte av og til, men det er annerledes når du har et eksplosivt sinne inni deg som ligger og ulmer som plutselig antenner. Det er et helt annet sinne. Denne intense følelsen, den ligger det noe annet bak. Andre følelser kan være en innvendig irritasjon, kort lunte. Det er den gjentagende følelsen som ikke slipper. 

Følelser og emosjoner setter seg i kroppen vår som blokkeringer når vi ikke bearbeider disse. Når vi legger lokk på følelsene våre når de oppstår og går videre. Vi skal være tøffe og sterke. Ofte kommer de til overflaten igjen når tiden er inne eller ved en brå vending i livet eller ved sykdom. Da kommer det sakte men sikkert til overflaten. Litt etter litt. Når vi først begynner på det innvendige arbeidet. Når vi løsner proppen siger det litt etter litt opp til overflaten. Slik at vi kan bearbeide det som kommer. Litt etter litt. 

Mange av de jeg jobber med har sår i fra barndommen. Det er alltid en bakenforliggende årsak til de sterke følelsene vi har inni oss. Møte med veggen, utbrenthet, depresjon, sinne, irritasjon, det er alltid en bakenforliggende årsak er min påstand. Da må vi finne innover til rotårsaken. Gå i dybden på selve følelsen slik at vi kan lage hull på byllen. Den som har hopet seg opp over tid. Vaske og rense.

Kroppen i forsvar

Andre igjen har ikke kontakt med følelsene sine, eller det vil si de føler hverken glede eller sorg. Føler seg flat i følelsen. Det er kroppen som setter opp sitt forsvar. Det er noe kroppen beskytter dem for. En eller flere hendelser. Det blir det samme her. Vi må gjøre et innvendig arbeid. Finne rotårsaken til hvorfor. 

Selv har jeg kjent på mye innvendig uro, irritasjon, angst. Det har vært mange innestengte følelser. Følelser som jeg har ryddet opp i og forløst. Når jeg møtte veggen startet min innvendige reise. Proppen løsnet etterhvert som jeg slapp ned garden. Litt etter litt fikk jeg bearbeidet gamle emosjoner. Fra fortiden. Litt etter litt løsnet det og satt meg fri. 

Jeg brenner virkelig for å hjelpe deg i å forløse det vonde og vanskelige slik at du kan få indre ro, styrke, trygghet, kjenne livsglede og leve mer i balanse.

Jeg hjelper deg på din innvendige reise slik at du bli bedre kjent med deg selv og følelsene dine

Du kommer i kontakt med meg her. Ønsker du en gratis 30 minutters introsamtale, booker du den her

Alt godt fra

Anett-Kristin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen