Uro inni deg – hva med en vårrengjøring

Vi er allerede kommet ut i mai måned. Den vakre vårmåned hvor alt begynner å spire å gro igjen. Dagene har blitt litt lysere for hver dag og varmen kommer stadig etter. Med vårmåneden våkner alt som har vært i dvale til liv igjen og det er noe magisk ved det hele. Fra å se de første hestehov til nyutsprungen bjørketrær. Vakkert å følge med på om vi er til stede og legger merke til alt det vakre som er omkring oss når det spirer og gror. Det er ikke alltid like lett å legge merke til, om alt er kaos inni deg og du kjenner på uro.

Med våren følger det også gjerne med litt opprydning i skap, boder, kjeller og loft. Det er den lyse tiden tror jeg som inspirer oss til å ta disse ryddetakene for å få mer luft å lette på energien. Det kommer ganske naturlig for mange av oss. Det er som om vi må slå på lyset for å se bedre hva vi har rundt oss. Vi må som regel dra alt utover for å få en oversikt over hva det er vi har stuet bort/gjemt langt innerst i skap, boder, garasje, loft og kjellerboder. 

Når vi har dratt alt ut får vi en oversikt over alt det vi har. Da først kan vi se hva det er vi virkelig har rundt oss og kan begynne å sortere i alt kaoset. For det er et kaos om vi ikke har oversikt og system og alt står hulter til bulter. Nye ting blir bare satt foran i boden og man vet vi ikke alltid hva som står bak.

Belys kaoset og det som er uro inni deg

På samme måte kan det være kaos og uro inni oss selv om vi ikke får ryddet opp i alle tanker og følelser vi har på innsiden. For å skape oversikt, rydde og sortere må vi også her sette på lyset. Som høysensitiv person kan det bli mye å takle til tider fordi vi bearbeider alle opplevelser dypere enn de fleste. Er du introvert i tillegg så er det kanskje ikke like naturlig for deg å åpne deg opp for alle. 

Jeg var en introvert person og holdt mine tanker og følelser for meg selv. Som de fleste av dere vet så møtte jeg veggen og ble utbrent for noen år tilbake, da endret alt seg.

Jeg møter mennesker ukentlig som sliter med indre uro og stress og har et kaos inni seg. Ikke alle forstår hva som skjer med dem og hva som feiler de eller hva problemet er. Noe jeg kan kjenne meg igjen i. Det er ikke alltid vi forstår at vi er utbrent, eller har møtt veggen. Det tok meg lang tid før jeg faktisk innså dette. 

Når vi blir utbrent og møter veggen kommer gjerne gamle emosjoner opp til overflaten. Det kan være vanskelig å håndtere alle tanker og følelser som oppstår. Man kan kjenne på lav energi, motløshet, og nedstemthet. Dagene er ikke like lystige lenger og innvendig er det et kaos.

Tanker har med seg energi

Alle tanker har med seg energi. Tankene våre kan tappe oss for energi og gi oss energi. Når vi går rundt med negative tanker om oss selv og/eller omgivelsene og livet generelt tapper det oss for livsenergi. Ved å bli klar over våre tanker og hva og hvordan vi tenker kan vi endre på dette. Sliter du med dårlig energi kan det være lurt å ta en titt på tankene dine. Ved å sette ord på tanker og følelser får vi løst opp i energien og får flyttet oss fremover.

Bildet viser en dame (tittel: Countrygirl) som har fått ryddet i uro og kaos inni seg og fått indre ro og balanse.

For å klare å sette ord på alt man har på innsiden av tanker og følelser, handler det om å åpne opp, tørre å utlevere seg selv. (som mange kjenner på) Noen har utfordringer med å skulle åpne seg opp for fremmede, andre igjen synes det er skummelt om de kjenner litt til personen fra før. Alt dette handler om frykter man har inni seg. (som det går an å endre på)

Åpne opp i deg selv

For om du tenker etter; hva det er verste som kan skje om du åpner deg opp om hvordan du har det? Og hva er fordelen om du åpner opp?

Kanskje du ikke vet hva du føler på, men kjenner på kaos og uro inni deg og at noe skurrer, så er jeg god til å komme innover i kjernen for å finne ut av hvor skoen egentlig trykker. 

Det er en befrielse når man får lettet på lokket. Når man lar alt det man har båret på i årevis, komme opp i lyset.

Kanskje trenger du en vårrengjøring slik at du får belyst den uro du har inni deg? Du kommer i kontakt med meg her

Når vi rydder frigjør vi plass i oss selv og det som er rundt oss. Da jeg ble utbrent brukte jeg tiden på å rydde. Jeg ryddet innvendig i meg selv og rundt meg i mine omgivelser, som jeg skriver om i min første bok. Du kan lese mer om skriveprosjektet om utbrenthet og finne seg selv her.

P.S Boken jeg skriver nærmer seg nå mål for utgivelse. Der forteller jeg min historie om hvordan jeg møtte veggen og ble utbrent. Boken tar for seg hvordan jeg kom meg videre og fant tilbake til balanse og livsglede. Til inspirasjon for deg. Ønsker du å kjøpe boken når den kommer ut og vil sette deg på venteliste, kan du gjøre det her.

Anett-Kristin

Er du høysensitiv og ønsker å være med i min gratis gruppe på Facebook, finner du den her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen