Fra sorg etter utbrenthet til ny innsikt og glede

Det første som dukket opp når jeg logget med inn på Facebook idag var et minne fra 10 år tilbake. FB ville minne meg på historien min og et bilde med flest kommentarer i 2011. En hvit strikkekjole fra da jeg gikk på Raulandsakademiet lyste mot meg og minnene strømmet på. 10 år har gått. Tiden da jeg drev for meg selv med det jeg likte aller mest. Strikking og design. Å få utvikle meg ennå mer i den retningen. Det var den gang. Mye har skjedd siden da.
1 års tid etter dette bildet kom smellet. Jeg møtte veggen og ble utbrent. Det har tatt noen år før jeg igjen kunne ta alt dette innover meg. Alt jeg hadde som plutselig ble borte. Alt som skjedde. Livet som plutselig ble snudd på hodet. Opp ned. Det oppsto en sorg etter utbrenthet.

Fra sorg til ny innsikt og glede

Når alt rakner

Når du møter veggen er det kraftfullt. Du må finne en ny vei for å klatre deg oppover eller finne ut av livet igjen. Ingenting blir det samme. Når alt har raknet opp må du starte på nytt. Helt blanke ark, men med en erfaring rikere. Vi tar alle med oss erfaringer og putter i sekken vår for å gå videre i livet. Forstå mer. Lære mer. Bli mer bevisst og få mer erfaring. Jeg kunne ikke gå tilbake. Klarte ikke. Solgte alt som tilhørte strikkingen og livet der. La det bak meg. Forsto at jeg ikke skulle tilbake til det samme. Strikkemaskinen var min følgesvenn i så mange år, men jeg følte meg ferdig og «kvittet» meg med alt til andres store forferdelse. – men jeg visste at jeg måtte videre.

Det var en stor sorg som oppsto etter utbrenthet

Nå kan jeg se tilbake på det hele som et godt minne. Det føles lettere å se tilbake på denne tiden med glede idag – for jeg fikk til mye og det var en herlig tid. Det var en spennende, lærerik, utfordrende og gledesfyllt tid men også mye jobb og stress. Jeg gikk på autopilot og levde mer i den ytre verden. I lang tid var dette et kapittel jeg ikke ville minnes noe særlig fordi det førte med seg så mye sorg da alt forsvant og jeg mistet kreativiteten min. Det tok mange år før jeg faktisk var stolt av hva jeg hadde fått til. Nå idag forstår jeg at det ikke bare var utbrenthet og depresjon og alt som fulgte med men også en stor sorg, som det faktisk har tatt tid å bearbeide.

Gjenoppbygging fra sorg etter utbrenthet til glede

Møte med veggen har mange lag. Er du først nede på bånn er det mye du skal igjennom for å komme til deg selv igjen. Når korthuset faller må det bygges opp igjen. Selvfølelsen er på bånn. Du har tanker og følelser som ikke er gode mot deg. Mye kommer tilbake til deg fra barndom og oppvekst. Det blir som å finne seg selv igjen på nytt. Bygge deg selv opp igjen. Sten for sten må selvfølelsen bygges opp igjen som er selve grunnmuren i oss mennesker. Fra en ytre verden og til den indre verden. Vi trenger kontakt med de begge. Lete etter gleden og kvitte deg med sorgen over det tapte.

En ny og annerledes reise

Mange av mine kunder har møtt veggen, eller er nære på. De fleste er høysensitive kvinner. (eller på vei til å forstå at de er det) Etter møte med veggen begynte det å gå opp for meg at jeg var høysensitiv og da forsto jeg mer av meg selv og brikkene begynte å falle på plass. Som høysensitiv blir vi lettere påvirket av våre omgivelser og bearbeider ting på en dypere måte. Kanskje er det en sammenheng mellom å møte veggen og å være sensitiv? Verden der ute går for fort og vi må finne vår egen rytme slik at vi får balanse i hverdagen.

Innover i deg selv

Så for å få orden på deg selv igjen må du gå innover. Ta reisen innover i deg selv. Lære å like deg selv igjen. Elske deg selv. Finne dine verdier og hva som er viktig for deg. Finne deg selv og din identitet. Ta reisen innover i den indre verden. For mange kan dette virke skremmende. Men skal du rydde opp og rense vekk det som har hopet seg opp over tid er det en nødvendighet. Når vi går videre i livet uten å rydde opp i gamle emosjonelle greier lagres det i kropp og sinn og skaper blokkeringer. Blokkeringer som hemmer deg i å leve i tråd med deg selv og din egen sannhet.

På denne reisen fant jeg meg selv igjen, eller en annen styrket utgave av hvem jeg egentlig var og er. Jeg begynte å lytte innover. Ved å lytte innover forsto jeg hvem jeg var. Jeg måtte rydde bort gamle tanker og mønstre om meg selv (og det var mange). Er du slått ned i bakken mister du troa på deg selv og hvem du er.

Jeg vet hva som skal til for å bygge deg opp igjen. Få god selvfølelse, trygghet, indre styrke og glede tilbake i livet.

Jeg hjelper deg gjerne på din indre reise. Du kommer i kontakt med meg her

Kanskje trenger du noen tips for å komme tilbake til livet etter møte med veggen, så finner du de her

Kanskje har du også kjent på en sorg etter utbrenthet og trenger å finne gleden igjen? Her kan du laste ned tips til mer livsglede.

Alt godt fra

Anett-Kristin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen