Indre reise – fra et sted til et annet

Jeg sitter og skal lage en reels, ja en sånn liten vidoesnutt som legges ut på Instagram. Har lyst til å vise frem hvordan et maleri blir til. Fra jeg begynner å legge på maling lag for lag uten å vite hvor jeg skal. Jeg tar ofte bilder underveis i prosessen. Det gjorde jeg også nå. Alltid moro å se starten og hvordan det hele utvikler seg til å bli et ferdig maleri – malt intuitiv. En reise i seg selv.

En kreativ reise i hvordan et maleri blir til

Prosessen i et maleri er gjerne lik en coachingprosess. Vi har en begynnelse og en slutt. Vi vet hvor vi er og ønsker oss bort ifra. Kanskje vet vi også hvordan vi ønsker å ha det, eller hvor vi skal. Men ikke alle har et mål. Ikke alle klarer å se målet foran seg. De vet bare at de ønsker seg noe annet. Da blir det som ved maleriets utvikling. En reise starter. Vi går innover. Sakte. Step by step. Først ser vi konturene av noe som vi jobber oss frem mot. Får mer og mer detaljer frem slik at vi ser klarere, får innsikt og større forståelse. Det er ikke bestandig du ser enden eller hvor det bærer. Men ved et steg av gangen ser du det klarere og klarere. Etter hvert er det du som former hvordan du ønsker å ha det.

Livet er for verdifullt til at du skal ha det mindre bra. 

«Det er når du har klatret deg til toppen at du forstår hvordan det var å være på bunn»

Min indre reise blir en bok

Jeg har hatt min indre reise. (som jeg forteller i boken jeg skriver) Den gangen visste jeg ikke hva jeg gikk til og hvor jeg skulle. (hadde møtt veggen og var utbrent) Men jeg gikk stegene. Noe i meg bare visste at dette var veien å gå. Litt etter litt forsto jeg meg selv og hvem jeg var. Jeg er fortsatt på reise. Oppdagelsesreisen i oss selv tar aldri slutt, og det er spennende. Alltid mer å lære, nye innsikter og større forståelse av alt omkring oss. Og hvordan alt henger sammen med alt.

Vi blir guidet hele livet er min forståelse. Hver eneste dag blir vi guidet om vi følger den indre stemmen, sjelen vår. Det er dette som er så spennende når vi virkelig lytter. Og for å lytte, for å finne og kjenne igjen den stemmen må vi rydde først. Rydde opp i grumset, Torner og kratt for å finne nøkkelen inn. Inn til vårt indre og sjelen – stemmen som prøver hele tiden å banke på.

For hvem er du innerst der inne?

En investering i deg selv skaper endringer og ringvirkninger i og omkring deg. Verden ser lettere og lysere ut. Når du er trygg i deg selv ser du også verden fra et annet lys og med et er du på en ny reise i livet. En Oppdagelsesreise i deg selv og rundt deg.

Ved å bli bedre kjent med oss selv, gjennom en indre reise, investerer vi i en bedre livskvalitet. 

Livet er en oppdagelsesreise

Det er som dominobrikker som faller ned en etter en. En løsning på puslespillet. Kanskje den siste brikken som du aldri har funnet før nå. Svarene er i oss hele tiden. Det gjelder å finne innover og forstå, hvem/hva/hvor/hvorfor. Livet er herligere når vi er på den lyse siden. Når vi har klatret opp fra mørket eller skyggesiden. Når vi har ryddet opp i grumset – klarner det og vi får en høyere bevissthet. Vi forstår noe vi ikke har forstått før. Og slik får vi en større og større innsikt i oss selv og livet. Stadig på nye oppdagelsesreiser i oss selv. Så berikende. Når du først har tatt de første skrittene er du på vei.

Det er så deilig når det klarner opp. Når vi får satt ord på noe vi har på hjertet. Når det har hopet seg opp inni oss som vi trenger å ventiler ut. Vi må få det ut snakke om det for å få større innsikt og lære. For det er læring i alt vi gjør. Det er det som er så spennende. Når du ser det fra et annet ståstedet. Det er vakkert å se endringer hos kunden når lyset blir tent i øynene og kroppen tar lettere skritt ut igjen enn da de kom. 

«Roser har torner, men vi kan velge å si torner har roser»  (-Christian Ingebrigtsen ) Alt etter som hvordan vi ser det.

Så hva sier din indre stemme om du lytter etter? Hvor går din vei videre? Ønsker du også å ta fatt på din indre reise?

Hører gjerne fra deg. Du kommer i kontakt med meg her

Anett-Kristin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen