Komfortsonen kan utfordres

Jeg har begynt å trene igjen. Det var godt å komme innenfor dørene å se de andre igjen. Det var som om tiden hadde stoppet opp eller stått stille. Alt føltes som før. Men sannheten er at det har gått mange måneder, nesten 1 år. Det er en herlig gjeng med gode støttende mennesker som liker å trene. Det er et samhold i den gruppen som er magisk. Nå måtte jeg igjen bevege meg ut av komfortsonen.

Det kjennes allikevel på kroppen at den har vært i ro en stund (så der har ikke tiden stått stille). Det var når pandemien slo ut at alt ble annerledes, da alt stengte ned, åpnet igjen og stengte. Det er mulig jeg trengte en pause fra treningen og det gjorde godt å gjøre noe annet. Det ble mer og mer behagelig å sitte i sofaen med strikketøyet og tanken på trening var langt unna. 

Men nå er alt tilbake på track og da kom denne snikende tanken og stemmen til meg igjen. Trening er lurt, og jeg visste jo også at det er godt for kroppen. Men jeg kjente samtidig på hvor «hardt» det kan være å trene og det å kose seg i sofaen er mer behagelig. Savnet av gleden treningen fører med seg etter en økt ble sterkere og jeg startet på igjen. Ja det er tungt de første øktene for å komme inn i det igjen, men jeg vet hvor jeg var og hvor godt det var for kroppen og sinnet. Føle på glede og mestring som igjen lager disse gode hormonene i kroppen som er viktig for å ha det bra.

Ut av komfortsonen gir utvikling og vekst

Så hvorfor skriver jeg alt dette? Jo fordi du kan sammenligne det med å finne tilbake til seg selv etter å ha blitt utbrent. Eller det å ta tak i gamle mønstre/tanker og følelser for å få det bedre. Det handler om å komme ut av komfortsonen sin for å få et bedre liv. Det er trygt og godt inne i komfortsonen, men ønsker vi oss noe annet her i livet – må vi gjerne ut av denne trygge havnen.

For når vi skal rydde opp i tanker og vonde eller vanskelige følelser er det utfordrende og vi går gjerne utenfor komfortsonen. Jeg har hatt mang en økt hos min coach i sin tid da jeg skulle finne ut av meg selv. Jeg var gjennomsvett etter timen med henne som om jeg skulle vært igjennom en treningsøkt. Det skjer noe i kroppen når vi tar tak i gamle handlingsmønstre, tanker og følelser og forløser dette. 

Når vi har møtt veggen mister vi oss selv litt og mange gamle emosjoner kan komme opp til overflaten. Depresjon og angst kan melde seg. For å få en bedre hverdag er det lurt å rydde opp i alt dette. Det er en grunn til at det kommer til overflaten, slik at du kan se, høre og føle på det. Finne rotårsaken og forløse det hele.

Ta tiden til hjelp

Alt vi ikke er så gode på med en gang, kommer med øving. Det vil ta tid for meg på trening å komme tilbake til der jeg var før pandemien, men med jevne treningstimer kommer jeg tilbake. Og det er utenfor komfortsonen veksten kommer.

Ting tar tid også med den som har blitt utbrent og ønsker å «komme tilbake» eller kjenne på energien igjen/finne seg selv. Da gjelder det å være tålmodig og ta tiden til hjelp. Vi er forskjellig som mennesker og dermed bruker ulik tid for å komme tilbake, eller finne en ny vei. For det er gjerne sånn at livet blir ikke helt det samme etter å ha vært utbrent. 

En spiral

Man har viklet seg inn i noe som man trenger å komme seg ut av igjen. Høyt tempo og stress blir som en spiral man surrer seg inn i som det kan være vanskelig å komme seg ut av selv. Det er ikke alltid man forstår at veggen nærmer seg, fordi autopiloten slår inn og kroppens signaler overhøres.  

Det er ut av komfortsonen veksten ligger.

Har du ikke begynt på «opptrening» igjen er det bare å ta de første skrittene. For vi må selv ta tak for å gjøre endringer. Kanskje hører du en indre stemme der inne som prøver å dytte deg i riktig retning, som ønsker deg det beste?

I dette blogginnlegget kan du få mine 7 tips til hvordan du kan komme deg videre etter å ha blitt utbrent/møtt veggen

Og trening er magisk. Det kan føles tungt når du holder på, men den deilige følelsen du får etter en treningsøkt er verdt det. Lykke hormonene sprer seg rundt i kroppen og det er disse som er så viktig å kjenne på igjen etter at man er blitt utbrent. Kjenne på gleden. Finn din treningsform som gir deg glede og disse hormonene vil sette seg i kroppen.

Det ble ikke skrevet noe blogginnlegg forrige uke, da jeg var opptatt på et nytt og spennende kurs som jeg skal ta denne våren. Der får jeg ennå flere verktøy som jeg kan bruke for å hjelpe deg med å endre på og forløse vonde og vanskelig følelser og traumer. Mer om dette kommer sikkert utover våren. 

Anett-Kristin

2 hendelser på “Komfortsonen kan utfordres”

 1. Hei på deg :).

  Jeg er stadig vekk utenfor comfortsonen – og det kler meg :)! Men…….ikke alltid lett, det hender jeg går på trynet – lol ……
  Nå sist hadde jeg akkurat funnet gode rutiner i livet – var på god vei med en del ting, og så skjedde det noe …… og de gode rutinene falt ut.
  Hmmmm……..så nå er jeg igjen der igjen og skal hente inn meg selv igjen.
  Ett skritt om gangen – og puste….. 😉 ……det ordner seg – det tar bare litt tid <3

  P.S. Nytt flott bilde du har malt !!

  Ha en fin dag – Laila

  1. Hjerteromsgalleriet

   Herlig 🙂 Tenker det er helt normalt å komme utenfor rutinene innimellom. Det viktigste er at vi setter oss opp på hesten igjen. Og som du sier, et skritt av gangen og ja pusten er viktig.
   Tusen takk for tilbakemelding på mitt siste maleri.

   Fin dag til deg også
   Anett-Kristin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen