Hvordan bli mer kreativ?

Hvordan kan man finne innover til sin indre kunstner og bli mer kreativ?
Se her, sier jeg og holder opp min nystrikkede genser og viser den fram til mannen i mitt liv. Nå er den straks klar, skal bare sy det siste sammen og feste noen tråder. Er den ikke fin, sier jeg fornøyd? den passer til den nye turbuksen min. Han ser opp og forundret bort på meg. Det er helt utrolig, Jeg skjønner ikke hvordan du får det til, sier han smilende. Han har fulgt med meg i prosessen fra prøvelapper og utregning og nå frem til ferdig produkt. Det er gøy å være i det kreative hjørnet og strikke litt igjen når jeg sitter foran tv´en og kjenne på at mine kreative evner er tilbake.

Finn din indre kunstner, forløs dine kreative evner.

Som mange av dere vet så har det ikke alltid vært sånn. Da jeg ble utbrent som strikkedesigner, «mistet» jeg kreativiteten min. Ihvertfall føltes det sånn da. For alt inni meg var mørkt og trist og gleden og lysten ble borte. Det tok meg år faktisk før jeg kom på plass i meg selv og fant tilbake til det kreative, men da kom det i en annen form og uttrykk. Så hva er det som hindrer kreativiteten og hvordan kan vi bli mer kreativ?

Når det kreative blomstrer

Gjennom pensel og maling får jeg nå utløp for kreativiteten. Å bruke sine kreative evner tror jeg er livsnødvendig. Det gir glede, ro og mestringsfølelse. Jeg har malt tidligere også, men da gikk det i porselensmaling. Da ble vi ofte vist penselstrøk og fikk hjelp til å rette opp det vi hadde malt slik at det skulle bli mest mulig likt det vi så etter. Det var noe konkret vi skulle male og forholde oss til. Når jeg maler i dag maler jeg intuitivt, og da leker jeg mer. Jeg er fri i skapelsesprosessen og vet at det kommer ut noe på lerretet fra mitt underbevisste sinn. 

Jeg maler som regel når lysten kommer. I helgen har jeg vært lav på energi og følt meg litt nede et par dager. Hadde tanker om å være kreativ på andre måter, men fikk det ikke til. Allikevel havnet jeg inne på malerommet, måtte finne på noe. Der fikk jeg utløp på lerretet. Klinte med farger. Fra mørkt til lyst. Malte over igjen og igjen for jeg visste at uansett hva jeg nå holdt på med så ville det komme noe ut på den andre siden. Jeg lar meg selv bare være i det, for det er antageligvis noe som skal ut og opp.

Løsne proppen

Ofte må gørra ut først for få tak på det som egentlig skal ut. Jeg har lagt bort «flink pike» syndromet og tillater meg nå å leke, for det var jeg ikke god på før. Det var noe inni meg som holdt meg tilbake, følte meg klønete. Hadde følelser som blokkerte for leken og var avstengt. Når vi er avstengte og blokkerte hvordan kan vi da få tilgang til våre indre ressurser og bli mer kreativ?

Hvordan bli mer kreativ og finne din indre kunstner?
Malerier under arbeid

Nå gir jeg mer F og føler meg fri til å skape det som kommer ut naturlig, på den måten setter jeg mitt spesielle avtrykk, eller særuttrykk.

Hvordan bli mer kreativ?

For å komme dit jeg er i dag har jeg forløst mange blokkeringer. Emosjoner som kom opp da jeg ble utbrent. Det er så mye som sitter dypt forankret i oss og som kommer til overflaten når vi selv er klar for å håndtere det. Det er når vi går innover i dybden vi finner våre ressurser, når vi går bakenfor og innover. Vi ser ikke alt det vakre som er på havets bunn om vi ikke dykker ned dit. Det ser du ikke oppe fra overflaten. 

Bakenfor og innover ligger svarene

Vi må innover og forløse slik at vi får tak på de edlere stener og skattekisten som ligger der i håp om å bli funnet, vi har alt inni oss. Noen kan ha lagt lokk på sine kreative evner eller aldri hentet de frem, kanskje i tro på at «jeg kan ikke» for det hører jeg stadig vekk, men kreativiteten kan hentes frem. Det handler om å finne ut av rotårsaken til hvorfor de kreative evnene er borte, eller du tenker som du gjør

«Jeg er ikke flink til» er ofte et uttrykk som går igjen. Men hva har kreativiteten med det å være flink? Vi trenger ikke være flinkiser for å kose oss med kreative sysler. Det handler ikke om å prestere for noen, men å komme i flytsonen. Kjenne på den gode følelsen av å skape noe. Vi har det alle i oss. Er lysten der kan du også få til å bli mer kreativ og komme i kontakt med din indre kunstner. Du må bare løse opp i det som ligger å hindrer for skapelsen.

«Jeg er ikke kreativ» hører jeg mange sier, men vi alle er det på hver vår måte. Har du et ønske om å strikke, hekle, sy, skrive, male eller andre ting, så kan du det, alt kan læres. Det er ikke alt som passer for alle, der er vi forskjellige og det er bra, men interessen må være der. 

Finn din indre kunstner og bli mer kreativ

Når vi er i kontakt med vår kreativitet kommer vi i flytsonen. Da forsvinner tankene vekk og løsninger kommer til oss. Vi kommer inn i en naturlig meditativ tilstand hvor man bare er. I dagens samfunn med stress og mas trenger vi slike fristeder hvor vi kan få utløp for det som er på innsiden. Ventilere å lufte ut.

Det som ofte hindrer oss i å være kreative er våre egne tanker og følelser. Tanker er energi. Det kan være at noe ble sagt i oppveksten som såret og av den grunn skapte en blokkering. Eller dine egne tanker om deg selv. 

Ønsker du å komme i kontakt med dine kreative evner igjen?
Kanskje har du som jeg blitt utbrent og trenger å glede deg over noe, kanskje en ny hobby.

Jeg hjelper deg i å forløse slik at du kan komme i kontakt med din kreative side og finne din indre kunstner igjen.
Hører fra deg, du kommer i kontakt med meg her.

Anett-Kristin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen