Lettelse – når det endelig løsner.

I går løsnet det hos meg. Det var en lettelse.

Jeg fortsatte på maleriet mitt i går. Det som har stått der nå i flere uker. Eller det vil si jeg har jobbet med det i flere uker. Det har fått noen runder med maling. Lagvis, byttet farge og form underveis.  Så trodde jeg at jeg fant. Noe som jeg sto og jobbet med lenge. Flikket på deler av det. Små detaljer. Som jeg ble fornøyd med. Men jeg fant liksom ikke helheten…… og så var det noe med fargen. Jeg ønsket meg andre farger. Så forrige kvelden tok jeg å malte over alt som hadde vært – igjen. Lot det stå og tørke til dagen etter. Når kvelden kom fikk jeg igjen lyst til å male litt. Fortsette på det jeg hadde startet på.

En deilig lettelse

Hva kunne jeg nå gjøre videre?……så jeg satte i gang. Det tok ikke lang tid før jeg plutselig så konturene av noe som ville frem. Snudde og vendte litt på det og da så jeg det tydeligere. Det var en utrolig lettelse å se. Da gikk jeg på med godt mot og kjente energien lettet i kroppen. Endelig formet det seg noe foran meg på lerretet.

Jeg forsto hvorfor det nå løsnet. For en lettelse. Det ga mening. For det var andre prosjekter jeg også sto fast på – som jeg ikke helt fant en løsning eller «så» en løsning på. Det hadde jeg knekt koden på tidligere på dagen – og gårsdagen. Så jeg forsto at det hadde en sammenheng.

Så herlig å kjenne på lettelse når blokkeringen løsner

Hadde dette vært for 10 år siden eller mer, så hadde dette maleriet allerede gått veggimellom. Jeg hadde antageligvis stikket hull eller skjært det opp og kanskje også puttet det i søpla av ren frustrasjon og liten mestringsfølelse. Den gang hadde jeg en innvendig uro og stress i meg hele tiden tror jeg. Det føltes sånn. Konstant. Selv om jeg ikke forsto det da……

Indre ro gir lettelse i kropp og sinn

Jeg husker tilbake til en gang jeg skulle lage sjokoladekake til en av ungenes bursdag. Kakebaking den gang kom alltid som en topp på alt annet jeg skulle, burde, måtte gjøre. Jeg ville så gjerne få til en fin kake, men akkurat denne dagen fikk jeg det absolutt ikke til. Frustrasjonen og irritasjonen min over at jeg ikke fikk til gjorde at jeg kjente meg så mislykka. Tårene presset på og jeg sto og gråt på kjøkkengulvet. Håpløsheten og den vonde følelsen rev og slet i meg. Jeg tok hele kaka og pælma den i søppelkassa og tenkte dårlige tanker om meg selv og at jeg ikke fikk til. Det var ikke første gang jeg var «stresset» på kjøkkenet.

Men det var før. Den gang da. Jeg skal ikke tilbake dit – å kjenne på det stresset og uroen angsten og frykten som satt så sterkt i meg før. Det at jeg er sensitiv og ikke visste det da gjorde nok også sitt.

Alt henger sammen med alt

Så tilbake til maleriet og min tålmodighet rundt dette nå er fordi jeg vet at det alltid kommer et resultat. Jeg maler intuitivt og det som skal komme ut kommer. Jeg skal ikke prestere eller få noe ferdig til et gitt tidspunkt. Jeg koser meg i prosessen og har en indre ro og trygghet.

Når vi får ryddet opp på innsiden i våre tanker følelser og handlingsmønstre. Når vi får oversikt og forstår. Kutter over noen bånd, slipper taket i frykten, uroen og prestasjoner så får vi en indre ro. 

Det er vondt å gå med indre uro og stress inni seg. Det å tro at vi hele tiden må skynde oss, være effektive – når vi egentlig ikke er laget for den type stress. Det påvirker oss.

Den indre uroen/stresset/frykten og dårlig selvfølelse blir først borte når du begynner å jobbe med deg selv. Alt det som ligger på innsiden av deg som ikke er sundt. Som ikke gagner deg. Alt det du ønsker deg bort ifra. 

Alt henger sammen med alt. Når en blokkering løsner eller du ser lyset et sted, kan det også løsne på andre områder. I en coaching prosess jobber vi med et spesifikk område (livsområdet) av gangen, men du kan allikevel oppleve at ting løsner på andre områder i livet. Alt henger sammen med alt.

Vi er alle på hver vår reise her i livet. Se til at din reise blir akkurat slik du ønsker deg.

Jeg hjelper deg i å løsne i blokkeringer og hjelpe deg på veien til indre ro, trygghet, styrket selvfølelse og mer balanse i livet. Du kommer i kontakt med meg her

Anett-Kristin

2 hendelser på “Lettelse – når det endelig løsner.”

  1. Flott bilde💜 Ja, det løsnet noe for meg i går, også💗😇 Man blir ledet dit man skal i livet. Og livet er som en tursti!💚

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen