overveldet og sårbar

Så har kompani Lauritsen begynt igjen. Et flott morsomt program å følge med på. Mange modige mennesker som byr på seg selv. Det var mange som ble overveldet av sterke følelser og inntrykk ved oppstart.
For det ble en brå start. De satte utfor med en gang, ingen kjære mor. Første øvelsen begynte før bussen var kommet frem til leiren. De skulle alle utføre et baklengsstup noe som tidligere har vært en øvelse som kom litt senere i oppholdet. Nå skulle de starte der. Lettere panikk og redsel oppsto, og kompani Lauritsen var brått i gang. Noen tok øvelsen på strak arm, gikk opp på stupebrettet og stupte baklengs uti. Andre brukte litt tid men utførte. Andre igjen sto og kjempet med seg selv og følelsene sine på kanten av stupebrettet. Det var tøft å se på hvordan kroppen kjempet imot og bare ville inn til land igjen. Ikke alle turte, naturlig nok. Det var en tøff øvelse å starte med og mange kjente nok på frykten.

Overveldet av sterke følelser og inntrykk

Etterpå var det mange sterke følelser som dukket opp. Det var dårlige tanker om seg selv og følelsen av å ha mislykkes, ikke fått til. Etter den første øvelsen gikk det bare slag i slag. Det var mye å ta inn over seg for mange av dem. Det ble en voldsom start for mange. De fikk kjent på mange nye følelser og mange ble overveldet av alt som hadde skjedd. Det var mange som tok til tårene av overveldende følelser og førsteinntrykk. Det er disse uvante sterke følelsene som kommer opp i oss når vi går utenfor komfortsonen. Det er ubehagelig, men det er også der veksten ligger. Når man blir overveldet av mange inntrykk og situasjoner blir man også veldig sårbar og tar fort til tårene.

Det er tøft å vise seg så sårbar som de gjør i denne serien. Jeg er så imponert over alle disse menneskene som setter seg mål og setter sine frykter på prøve. Det er modig det. Det er når vi tør å møte fryktene våre ved å gå ut av komfortsonen vi får vekst og lærer oss selv å kjenne. 

Jeg husker tilbake til da jeg selv møtte veggen og hvor liten og sårbar jeg følte meg. Jeg turte faktisk ikke gå ut døra i en periode. Av frykt for at jeg skulle knekke sammen i gråt om jeg traff mennesker jeg kjente. Det er jo bare peanøtter i forhold til hva disse menneskene i denne serien gjør. De viser sin sårbarhet for alle tv-seere, det står det respekt av. De er virkelig modige.

Overveldet og sårbar

Noen av dem satt samlet på rommet etter en slitsom dag. De var Slitne og overveldet av alle inntrykkene så langt. Tårene kom lett da de snakket om det de til nå hadde opplevd. Å se voksne mennesker så slitne og sårbare gjør inntrykk på meg for jeg kjenner meg så godt igjen. Senere så vi en og en hadde samtale med befalet. Der skulle de fortelle om målene de hadde satt seg og hvorfor de var viktig for dem. Også her presset tårene på for noen da de sa det høyt. 

Det skjedde mye på kort tid og i et hurtig tempo. Det er lett å bli overveldet når det skjer på denne måten. Uten å vite hva som skjer, når det skjer og hvor en skal og man ikke har tid til å summe seg. Jeg kjenner meg så altfor godt igjen fra tiden jeg selv tok min coachutdannelse. Da var jeg stadig ute av komfortsonen og kjente meg overveldet av følelser mang en gang. 

En ting er når man er med på noe som dette. Da er det naturlig at man kan kjenne på å bli overveldet av inntrykk og alle sterke følelser som dukker opp. Negative tanker man har om seg selv fordi man ikke får det til eller ikke føler seg sterk nok fysisk.

Kjente følelser for høysensitive

Overveldet og sårbar er følelser som høysensitive kjenner seg igjen i.

De sterke følelsene, sårbarheten og følelsen av å bli overveldet er kjent for oss høysensitive. Men ofte kan vi kjenne på det i hverdagen vår i dagliglivet. 

Skjer det for mye på en gang kan gjerne disse sterke følelsene komme, og vi blir overveldet. Som høysensitiv blir vi fortere overstimulert enn andre. Sånn er det bare og noe vi må ta hensyn til for å være i balanse. For når du er ute av balanse og kjenner deg overveldet og sliten kommer også sårbarheten og tårene lett. Når det er mange arenaer vi er på samtidig kan det fort bli for mye. Alt det hverdagslige som er naturlig, som utdanning, jobb, småbarnsperioden, oppfølging av barn i barnehage/skole, gamle og eller syke foreldre, fritid, venner og familie. Ofte kan disse hverdagslige tingene slå oss ut og vi blir overveldet om vi ikke passer på oss selv og tar en time out. En pause i hverdagen.

Vi kan ikke ignorere alt vi kjenner på – blir det for mye er det lurt å ta seg en pause. Bruke tid på seg selv for å lade opp igjen. Om du hele tiden kommer bakpå, føler deg overveldet i situasjoner i hverdagslivet og bare fortsetter å kjøre på er veien kort til utbrenthet og nedetid. Og dit ønsker du ikke å være eller komme til…

Trenger du noen tips til hvordan få mer balanse i hverdagen kan du lese dette blogginnlegget her.

Forteller om å være overveldet i boken

I boken min forteller jeg min historie og følelsen av å være overveldet uten å forstå hvorfor jeg ble det… jeg var høysensitiv og utbrent. Boken er nå i trykken og snart klar for salg.

I boken «Når sjelen banker på» viser jeg deg 5 trinn på veien til å bli kjent med deg selv, skape balanse og få indre ro. Og jeg forteller om hvordan du kan få mer balanse i hjemmet ditt gjennom feng shui prinsipper.

Dagen etter jeg hadde skrevet dette blogginnlegget kom boka på døra.
Du kan bestille boka her; Når sjelen banker på

Boka; når sjelen banker på kommer rykende fersk fra trykkeriet.

Anett-Kristin

Velkommen inn i gratisgruppen for høysensitive på Facebook. Du finner den her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen