Vårt indre landskap er unikt

«Jeg ønsker så gjerne å bli vist veien fremover for jeg føler meg så lost, sa hun «Jeg ønsker at noen kunne fortelle meg hva jeg skal gjøre», fortsatte hun. Ordene traff meg, jeg kjente meg igjen. Jeg har vært nede i de dype daler, følt meg bortkommen etter møte med veggen og da jeg ble utbrent. Jeg forsto så godt hva hun mente. Tenk om noen kunne holde meg i hånda den gangen også og vist meg veien, det var nok det jeg selv håpet på da… ikke viste jeg da at jeg hadde et indre landskap som jeg trengte å bli kjent med.

Men nå vet jeg bedre. Jeg skulle gå min egen vei, finne veien selv og det som var riktig for meg. Eller jeg var jo aldri alene for jeg hadde min mentor i NLP coach – utdanningsløpet og jeg ryddet opp i mitt indre ved hjelp av coachen min. Men svarene og veien fant jeg i meg selv.

Lære å stole på oss selv

Det er en læring vi skal igjennom for å forstå oss selv. Lære å lytte til seg selv og sitt indre. Tolke signalene. Finne ut av hvem man er som menneske og ønsker å være. Frem til et vendepunkt har vi ofte gått oss litt bort. Vi lever i den ytre verden og blir påvirket av alt som er rundt oss i det daglige liv. Mitt vendepunkt (og mange med meg) var når jeg møtte veggen og ble utbrent.

Så tilbake til damen som ønsket å bli fortalt veien fremover. Hvilke steg skulle hun ta og i hvilken retning? Jeg fortalte henne hvilke bilder jeg fikk opp når jeg gikk inn på henne og hvor jeg så hun var, det var spot on og et sted hun ofte var. Der så jeg hun sto og trippet. Skal, skal ikke. Jeg kunne ikke fortelle henne, eller se inn i fremtiden hennes, men jeg ba om at universet ville hjelpe henne slik at hun gikk i riktig retning. Jeg ba også om at hun trengte å være mer tålmodig og at hun ville forstå underveis hvilken vei hun skulle ta… valgene måtte hun ta selv.
Det er ofte når vi føler at vi står i disse veikryssene vi gjerne skulle bli vist veien. Men vi må lære oss å stole på oss selv og hva som er viktig og riktig for en selv. 

Får større innsikt i det indre landskap

Det er ofte en lang prosess med å bli kjent med seg selv og lære seg å ta inn signalene som kommer til en underveis. Jeg selv føler at jeg ble guidet inn på min vei etter at jeg ble utbrent… men hadde jeg ikke landet og begynt å forstå meg selv, hadde jeg ikke sett veien universet prøvde å vise meg. Det er ikke tilfeldigheter som skjer rundt oss, det er små tegn til oss som vi skal tolke.

Gjennom åpne spørsmål i coachingen får vi større innsikt i oss selv og livet rundt oss. Når vi forstår sammenhenger av tidligere erfaringer, mønstre fra fortiden og hvordan vi er produkter oppe i alt dette her, får vi en større bevissthet og innsikt i oss selv. Sinnet vårt våkner opp og blir klarerer. Vi har mulighet til å bryte opp i gamle mønstre som kanskje har ligget der i generasjoner. Vi kan løse opp i depresjon og angst når vi vet hvor det stammer i fra. 

Når vi tar i bruk alle sansene og begynner å vende innover vil vi bli kjent med vårt indre landskap av tanker og følelser.

Sett farge på det indre landskap

Når vi er nede i en dyp dal og har blitt utbrent føler man seg lost. Det er et mørkt sted å være hvor man er nedstemt og trist. Det eneste man vil er å finne gleden og lyset igjen. Men det er ikke alltid så lett fordi man ikke vet hva man skal gjøre og hvor man vil. Så føler man seg litt alene i verden fordi ingen forstår egentlig hvordan du har det. 

På innsiden av oss selv har vi et indre landskap. Og når du møter veggen og blir utbrent er det  dette landskapet på innsiden som er utbrent. Det tar tid før et utbrent landskap igjen får de vakre fargene som naturen så vakkert har. Hos meg var dette indre landskapet grått og trist, men etter hvert som jeg ble kjent med meg selv og mitt indre landskap kunne jeg igjen fargesette landskapet. Det var en fantastisk opplevelse da jeg under en meditasjon så mange farger for mitt indre. Da forsto jeg at fargene igjen skulle bli endel av meg.   

I vårt indre landskap bruker vi sansene våre. På den måten kan vi fremkalle bilder, lyder, lukt og smak fra fortiden. På den måten får vi et bevisst forhold til det vi skal rydde opp i. Bildene vi fremkaller har med seg en følelse og det er disse følelsene vi rydder opp i for å finne friheten i oss selv og skape vårt indre landskap.  Vi har vært vårt unike landskap på innsiden av oss selv. Det vi ser for vårt indre er våre bilder, fornemmelser og følelser.

Når sjelen banker på – bok

Når vi blir kjent med oss selv og vårt indre landskap kan vi igjen fargesette og gjøre landskapet lettere og lysere. Finne tilbake til livsglede og balanse.

I boka; Når sjelen banker på – fem trinn til å bli kjent med deg selv, skape balanse og få indre ro, forteller jeg min historie og hva jeg gjorde får å bli kjent med meg selv og mitt indre landskap. Og du kan gjøre det samme. Du finner lenke til boka her.

Når sjelen banker på - bok om å være høysensitiv og utbrent

Ønsker du min hjelp, kommer du i kontakt med meg her.

Velkommen inn i min Facebook gruppe for høysensitive.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen