Frihet – når du får ryddet vekk blokkeringene

Frihet – Ordet som jeg kjenner på daglig. Friheten jeg i dag føler. Friheten inni meg. Takknemligheten over at jeg har ryddet innvendig og fått et nytt liv. Det er så stort at det blir vanskelig å beskrive. 

Jeg var hun introverte. Som holdt sine tanker og følelser inni seg. Jeg var hun som følte seg annerledes enn andre. Jeg trivdes i eget selskap. Trengte egentid, men forsto det ikke da. Observerte det meste av det som skjedde rundt meg. Tok inn andres energier. Var veldig følsom for stemninger og settinger jeg var i. Tok inn andres følelser og vondter. Samtidig som jeg hadde mitt eget. Klarte ikke da å skille på hva som var mitt og hva som var andres.

I dag er jeg en annen. Som mange andre høysensitive møtte jeg veggen og ble utbrent. Det ble et veiskille. En ny vei åpnet seg opp for meg. Jeg ble guidet videre. Inn på en selvutviklingsvei som gjorde at jeg ble kjent med meg selv og den jeg er. Det var på denne reisen jeg forsto at jeg var høysensitiv. Ved å rydde i det indre rom ble jeg kjent med meg selv som sensitiv person.

"Rommet innafor" har jeg kalt dette Maleriet. Dette indre rommet hvor du finner din frihet.

Ryddet frem til min frihet

Jeg trengte å rydde opp i fortiden min. – mine tanker og følelser knyttet til tidligere opplevelser. Når du er høysensitiv, har du tatt inn mye opp gjennom årene som trenger å bearbeides. Jeg måtte løse opp i depresjon og angst, styrke selvfølelsen og forstå hvem jeg var og er. Mange troer og overbevisninger måtte endres. For var alt mitt eller var det andre sitt? Det tok tid å lære seg å skille!

Jeg måtte finne den rette nøkkelen for å låse opp i det innerste rommet. Helt innerst inne der hvor jeg bor. Der jeg fant meg selv og min frihet. 

Det er vondt å være innelåst i seg selv. Føle seg annerledes og rar. Være blokkert redd og introvert. Redsel og frykt skaper så mange blokkeringer når dette får spire å gro over flere år. Det var mange nøkler jeg måtte finne på min vei for å låse opp mine dører. En´etter en´. Men. Når jeg fant alle disse nøklene til mitt innerste skattekammer ble jeg også fri.

Jeg er så takknemlig idag for at livet tok en ny vending slik at jeg fikk kjenne på den transformasjonen jeg fikk som menneske. Jeg er en annen enn jeg var før. 

Hva med deg?

Forleden så jeg på en film på Netflix som handlet om en kvinne som ville skille seg etter 30 år med samme mann. Hun ville utforske mer, finne ut av hvem hun var, oppleve nye ting, men hun elsket fortsatt mannen sin. Men ønsket å utforske verden videre på egenhånd. Dette er også noe jeg ser i verden utenfor. Mennesker som forandrer seg og begynner å leve livet sitt annerledes når de blir skilt. Kanskje kan det være utfordrende å finne seg selv i det forholdet man er i.

Da jeg tok skrittene inn i min selvutviklingsreise og NLP var noen av de første ordene som ble sagt, nettopp dette. At mange forhold kunne ryke fordi den ene parten endret seg. Ord som jeg bet meg merke i. For det var en følelseskarusell jeg også gikk igjennom da. Men jeg er fortsatt gift med samme mann og har det bedre enn noen gang, selv om jeg har funnet meg selv og denne friheten inni meg. (Dette forteller jeg om i boka mi; Når sjelen banker på)

Jeg tenker det er flere svar her. Det viktigste er at du begynner på din reise for å finne din frihet. Friheten i deg selv. Friheten til å være den du er og ment å være.

Det tar tid å låse opp alle dørene – finne den rette nøkkelen som passer til de ulike dørene. Men når du har funnet den første er du på rett vei. Litt etter litt finner du de andre nøklene for deretter å nå helt inn til ditt eget skattekammer hvor sannheten ligger. Den du er og er ment å være. Frihet i deg selv.

Hvordan finne de rette nøklene?

Blokkeringer som har satt seg fast i oss kommer fra tidligere opplevelser. For å finne de riktige nøklene til de ulike dørene må vi finne rotårsaken til blokkeringen i de gamle opplevelsene. Da må vi ofte tilbake til barndom og oppvekst. Det kan du lese mer om i dette blogginnlegget her: Hvorfor tilbake til barndommen.

Det er mulig å forandre seg. Og retningen i livet. Finne inn til sin egen kjerne, få større klarhet og innsikt og løse opp i gamle sår og traumer. Finne inn til sin frihet.

Føler du deg lost, eller lukket og låst og ønsker å kjenne frihet i deg selv. Da vil jeg hjelpe deg på veien med å finne dine nøkler slik at du kan låse opp de ulike dørene. Dør for dør, til du kommer inn til din kjerne og frihet. Du kommer i kontakt med meg ved å trykke på knappen nedenfor.

Anett-Kristin

P.S: Min historie deler jeg i boka mi; Når sjelen banker på. Til inspirasjon og læring for deg. Du kan bestille den ved å trykke på knappen under

Tips til bedre selvfølelse, balanse i hverdagen, mer livsglede og hvordan få det bedre etter utbrenthet, finner du her; Hjerteromsgalleriet under fanen Gratis tips.
Der finner du også mine feng shui ryddetips

Velkommen inn inn i FB gruppa for høysensitive. Du finner den her. Høysensitiv, særlig sensitiv, sensitiv

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen