Hvorfor tilbake til barndommen

Et av spørsmålene jeg ofte får er hvorfor vi må tilbake til barndommen i en coachingprosess. Det kan være underlig for mange fordi de selv mener at de har hatt en fin barndom. Kanskje kan det ligge en underliggende frykt for det ukjente. Slik var det også for meg.

Da jeg tok min NLP coach utdannelse lærte vi mange nye teknikker. En av de var «tidslinja» hvor vi skulle gå tilbake i tid for å finne årsaken til en følelse vi hadde. Den gang var også jeg skeptisk til denne øvelsen, for gikk det an å gå tilbake i tid på denne måten og hva ville jeg finne der. Var det noe jeg ikke husket. Jeg stusset også over spørsmålene vi skulle stille; var det før, under, eller etter min fødsel. 
Jeg kjente frykten bygde seg opp i meg og det var en utfordrende øvelse å gå inn i, men jeg fikk god hjelp av min medstudent som tok meg igjennom øvelsen slik vi hadde lært. Det var en øyeåpner for meg. Den øvelsen jeg hadde fryktet mest skulle bli den jeg tok tak i for å forløse mange av mine frykter og vonde følelser.  
(Dette kan du lese mer om i boka mi; Når sjelen banker på)

Jeg hadde heller ikke noe å utsette på min barndom, men ved å gå tilbake i tid kom jeg i kontakt med mine frykter og forsto hvor det kom fra. På den måten kunne jeg forløse. For å finne hovedårsaken til våre utfordringer må vi gjerne tilbake i tid fordi vi er produkter av barndom og oppvekst, og tidligere opplevelser.

Hvorfor vi må tilbake til barndommen i en coachingprosess er fordi vi er produkter av barndom og oppvekst og tidligere opplevelser. og det er gjerne der rotårsaken til utfordringen ligger. her Maleriet Sara satt inn i interiør.

Hvorfor tilbake til barndommen i en coachingprosess?

Det hele handler om en opprydding som jeg liker å kalle det. For å få balanse i oss selv trenger vi å rydde i fortiden. Forstå mønsterne vi kanskje har dratt med oss fra tidligere generasjoner. For vi arver gjerne både trosmønster og handlingsmønstre fra våre forfedre.

Teknikken «tidslinja» som jeg ble så glad i og tok i bruk kjapt har jeg nå fordypet meg ytterliger i. Det vil si at etter at jeg lærte meg Thetahealing teknikken kan jeg gå dypere innover og tilbake i tid. For det jeg ofte ser går igjen er mønsterne fra våre forfedre. Kanskje mor/datter forholdet er vanskelig nå, så kan det være at det også var det i generasjonen bak. Da kan dette mønsteret henge igjen energi messig. For å forstå helheten må vi se oss tilbake til generasjonene bak. Det er mye som ligger på vårt DNA.

For å forstå oss selv og egne mønstre kan det være greit å ta en titt på egne rekker. Hva har foregått bakover i generasjoner. Det ligger mye læring og bevissthet her.

Et eksempel kan være

Et eksempel kan være at du er en typisk «flink Pike» som skal gjøre andre til lags, være rask og effektivt. Det ligger latent i deg og noe du har gjort «bestandig». Så en dag merker du at du kanskje har fått kortere lunte og at sinne bygger seg fortere opp i deg. Du føler at du ofte er sint eller irritert på de rundt deg. Kanskje det også går utover egne barn.
Det at du er så flink og står på og skal prestere på flere arenaer sliter deg ut og den indre uroen og stresset gjør at du blir både irritabel og sint. Andre forstår deg ikke. Du ønsker ikke å være sånn, men har kommet inn i en ond sirkel. 

Blogginnlegget; et eksplosivt sinne – hva ligger bak. Les det her

Hvorfor er det viktig å være «Flink pike»

Et av mine spørsmål vil da være; hvorfor er det viktig for deg å være «flink pike». Bak det kan det ligge mange svar og årsaker. (Du kan lese mer i dette blogginnlegget her) og det er dette vi begynner å ta tak i og nøster videre på.

Som regel er det måten du er oppdratt på som gjør at du er sånn. Mor eller far hadde sine forventninger til deg. Foreldrenes troer og overbevisninger blir overført. Kanskje hadde du også et anstrengt forhold til din egen mor. Kanskje er du i ferd med å overføre det samme trosmønstre til egne barn, det du egentlig ikke liker selv. Men det ligger der som en arv fra forfedrene. 

Maleriet "Levd liv" satt inn i interiør. Vi arver gjerne våre trosmønstre fra generasjonene bak og det er gjerne derfor vi må tilbake til barndommen i en coacwingprosess.

Hvorfor havner vi tilbake i barndommen?

Hvorfor vi havner tilbake til barndommen er fordi du er et produkt av tidligere opplevelser. Selv om vi selv ikke husker med det bevisste sinn så husker kroppen og fornemmer.

I en coachingprosses er ikke barndommen et tema i seg selv. Men jeg bruker det som kommer opp i samtalen som en kartlegging for å se om det ligger et mønster der som går igjen i generasjoner eller som et mønster i ditt liv.

For å hjelpe deg med utfordringene du har idag, må vi finne hovedårsaken til problemet. Da tar vi tak i en følelse du sliter med og leter etter rotårsaken. (da kommer vi gjerne tilbake til barndommen) Når vi finner årsaken som ligger bakenfor får vi det opp i det bevisste sinn og løser opp i det. Videre kan vi se om det er et mønster som går igjen i livet ditt nå eller generasjonene bakover. Er det noe som går igjen fra forfedrene har vi mulighet til å løse opp i energien slik at det stopper ved deg.

Når vi blir bevisst våre mønstre og hvor det kommer i fra har vi mulighet til å gjøre endringer, kutte energitrådene og rydde opp i rekkene.

Hvordan jeg kan hjelpe

Jeg håper at dette ga mer klarhet i hvorfor vi ofte havner tilbake i barndommen under en coachingprosess. Selv synes jeg det er så spennende å se alle sammenhenger. Løse opp i flokene og finne den røde tråden. Det er magisk hvordan vi kan løse opp i vonde og vanskelige følelser å finne friheten i oss selv.

Har du spørsmål eller ønsker å bestille time, kommer du i kontakt med meg ved å trykke på knappen under. Der finner du også link til boka; Når sjelen banker på (en selvutviklingsbok for å bli kjent med deg selv)

Anett-Kristin

 Velkommen inn i Facebook gruppa for høysensitive her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen