Oppmerksom og fokusere er nøkkelord

Hva er meditasjon? Er det bare når du setter deg ned og skal ha en stille stund med deg selv. Roe ned og slappe av? En guidet eller bare stille meditasjon. Eller kan det også være når du er i dine «rette omgivelser», når du er oppmerksom og kan fokusere i ditt rette element alene i stillhet?

Det er mange som synes det kan være vanskelig å sette seg ned å fokusere innover gjennom en meditasjon. Men vi kan komme inn i en meditativ tilstand også på andre måter. I min verden kommer jeg gjerne inn i en slik tilstand gjennom malingen. Da forsvinner jeg inn i maleboblen. Da er jeg til stede her og nå og alt bare forsvinner rundt meg. Jeg glemmer tid og sted og der kan jeg gjerne bli noen timer … Da er jeg i en dypere kontakt med meg selv. ord, tanker og bilder kommer til meg intuitivt. Jeg har kontakt med det underbevisste, eller det utenfra oss selv, universet. Det er når vi glemmer tid og sted og bare er vi virkelig får kontakt med oss selv. Da kommer det til oss helt naturlig.

Vi må bakenfor og innunder noe vi gjør i meditasjon og som vi også gjør når vi dagdrømmer og i drømmene våre om natten. Da kommer vi inn i denne avslappende tilstanden.

Oppmerksom og fokusere gjennom kreativt arbeid

Vi kommer gjerne inn i denne avslappende tilstanden når vi er i våre rette omgivelser. Nå når jeg har pakket bort/eller ikke kommer til malesakene mine, kommer jeg allikevel inn i maleboblen på et annet vis gjennom å male om veggene i det nye huset. Denne tilstanden er digg å være i. Da får jeg lettere kontakt med intuisjonen min. Løsninger kommer gjerne til meg helt naturlig. 

Det blir det samme om du går tur i skogen alene i stillhet og bruker sansene dine for å være til stede. Eller om du liker å holde på i hagen og jorda. Eller med andre hobbyrelaterte ting som fisking, strikking, skarpbooking osv. Når du sitter for deg selv i stillhet med ditt, det du liker å pusle med kommer du gjerne inn i en slik tilstand.

For å være mer oppmerksom og fokusere er stillhet viktig. Bare være alene med tanker og følelser. Ta imot det som kommer din vei. Det kan være løsninger på utfordringer du står i eller bilder som vil fortelle deg noe.  Det er ofte da ord, bilder, lyder og setninger kommer til meg ihvertfall. Vi trenger alle stilletid og egentid. Bort fra bråk og Støy slik at vi kan lytte innover og bli bedre kjent med oss selv. 

Forstyrrende element hindrer oppmerksomhet

Ofte gjør vi det motsatte. Vi forstyrrer oss selv ved å sette på musikk feks for å ha noe å lytte til mens vi går på tur. Prøv stillheten i stedet. Det vil ta deg på en ny reise hvor du lærer deg å være oppmerksom og fokusere mer innover i deg selv. Forstå og lytte til intuisjonen. Den som er en del av deg og som har de rette svarene for deg. 

Det handler om å være oppmerksom og fokusere gjennom å ta i bruk alle sansene. Når du går tur i stillhet, kan du begynne å legge merke til alt rundt deg. Lytt til naturen, legg merke til lukter, se det flotte som er rundt deg. Årstidene som skifter, vannet som sildrer fra bekken, luktene rundt deg og legg merke til fargene fra naturen. Det er en fin måte å oppdage og være til stede i naturen på. 

Vi trenger stillheten for å komme i kontakt med oss selv. Komme dypere innover. Lytte innover. For hvordan er det der inne, innover i deg selv? Jeg får stadig spørsmål om; hvordan kan jeg gå innover? Hva gjør jeg da?

Slik vender du fokus innover

For å komme i en dypere kontakt med oss selv må man fokusere og vende oppmerksomheten innover som maleriet på veggen i dette bildet viser.

Her er en måte du kan øve på å vende oppmerksomheten innover og fokusere gjennom sansene.

Tenk deg at du sitter helt stille i en stol eller sofa. Så Lukker du øynene. Deretter Tar du kontakt med pusten din. Legg merke til hvordan du puster. Sørg for å puste rolig og helt ned i magen. Pust inn og ut. Så legger du merke til alle lydene utenfor deg selv. Hva hører du rundt deg? Når du nå har lukket øynene dine kan du sikkert huske hvordan det ser ut rundt deg der du sitter ikke sant?

Nå flytter du fokuset ditt tilbake til pusten din og legg merke til hvordan du har det i kroppen din. Hva føler du? Er det noen steder i kroppen din som utpeker seg? Ta kontakt med det området ved å vende fokuset dit. Kanskje får du opp et bilde, et ord, lukt eller smak. Still gjerne spørsmål til det som kommer til deg. På denne måten kan du lære deg til å være mer oppmerksom og vende fokuset innover i deg selv. Gjør dette så ofte som du kan. Bli kjent med det som er på innsiden av deg selv.

Vil du teste det ut?

Gjennom en coachingprosess vil du komme i dypere kontakt med deg selv. Da må vi bakenfor å vende oppmerksomheten innover for å finne årsaken til dine utfordringer slik at vi har mulighet til å endre på tanker og følelser, gamle troer og overbevisninger slik at du får et bedre liv.

Har du spørsmål eller ønsker å bestille time? Du kommer i kontakt med meg her.

Anett-Kristin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen