Overgangsalder og allerede sensitiv

Overgangsalder kan være en plage for mange og kanskje er det ekstra utfordrende for de som allerede er ekstra følsomme som høysensitive kvinner.

Som sensitiv person er vi ekstra følsomme for energier rundt oss. Omgivelsen våre, andre mennesker og hvordan alt dette påvirker oss på godt og vondt. Våre indre sterke tanker og følelser. Når vi kommer i overgangsalder og hormonene våre blir i ubalanse kan følsomheten forsterke seg. Kanskje kjenner du deg ekstra sårbar og følsom i denne tiden. 

Humørsvingninger er et av «problemene» i overgangsalder. Og kanskje er det akkurat det du kjenner på. Alle svingningene fra topp til bånn. Kanskje kommer de sterke følelsene oftere enn før. Vi mennesker er forskjellig og kan derfor også oppleve overgangsalderen forskjellig. 

Som sensitiv person er det i utgangspunktet viktig å lære seg selv å kjenne. Bli kjent med tanker og følelser og gå bakenfor. Få innsikt i hvem du er og hva du trenger som sensitiv person. Hva skal til for at du er i balanse? For å leve godt i overgangsalderen blir balanse et nøkkelord. Stress og press påvirker kroppen og ekstra var´ er vi i overgangsalderen for akkurat dette. Så stress ned, finn indre ro og ta mer vare på deg selv. I overgangsalderen trenger vi kanskje mer hvile enn før. 

Emosjoner og følelser i overgangsalder

Kanskje kan det komme opp gamle emosjoner som trengs å bearbeides. For det er gjerne ved store omveltninger i livet emosjoner kommer opp til overflaten. Følelser kommer til overflaten og du kjenner de sterkere enn før. 

Hva er det som trigger en følelse i deg? Finn ut hva som ligger bakenfor. Hva er grunn til at du reagerer og hva er det som er annerledes akkurat nå? Hva kjenner du så sterkt på og hvorfor? Vær mer bevisst på hva som skjer rundt deg og i deg selv. Tar du nok vare på deg selv? Trenger du kanskje mer hvile enn tidligere? Hva med å bare være i stillhet? Det er ved store omveltninger i livet det kan være lurt å bli bedre kjent med seg selv og følelsene sine.

Når vi er i ubalanse, tappet helt for energi kommer gjerne følsomheten mer til uttrykk. Da er det bare hvile som skal til for å hente seg inn igjen å finne balansen. Vi må på en måte finne en ny rytme og bevege oss med energien som nå har kommet til oss. Ikke jobbe imot, men med.

Overgang til noe nytt

Overgangsalder, det er en overgang. Til noe nytt og ukjent. En ny energi. Et sted vi ikke har vært før. Hvilke øyne ser vi med? Er det bare negativt eller kan det også være mye positivt? Det blir som ellers i livet. Hvordan velger vi å møte nye utfordringer. 

Overgangsalder og følelser

Vær nysgjerrig og observer hva som skjer i kroppen din. Hvilke følelser som oppstår og når. Hva trigger følelsen og hvorfor? Det er en omveltning og en ny begynnelse som vi må ta imot og lære å kjenne. Akkurat som alt annet som er nytt for oss. 

Jeg er ingen ekspert på overgangsalder, men jeg er god på å forstå følelser, og vet hvor viktig det er å bli kjent med seg selv og følelsene sine. Forstå seg selv som sensitiv person. Gå bakenfor og få innsikt og forståelse. Bli kjent med seg selv og sensitiviteten sin.

Ønsker du å vite mer om overgangsalder kan du melde deg inn i gruppen til en kollega av meg, Helen Aasrud. Hun har overgangsalder som sitt fagområde. Du finner den gratis FB gruppen hennes her: Overgangsalder – en glad kropp

Den viktigste reisen du kan ta i livet er reisen i deg selv. Forstå hvem du er slik at du kan skape indre ro, styrke og trygghet på å være deg selv

Trenger du tips til hvordan du kan finne balansen i hverdagen finner du tipsene her: Balanse i hverdagen, eller om du har behov for en å snakke med kommer du i kontakt med meg her

Anett-Kristin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen