Våg å drømme

Av og til har jeg en stille inni meg selv dag. Da bruker jeg tid på healing og meditasjon slik at jeg får større innsikt og klarhet i meg selv, hva jeg drømmer om og hvor jeg vil. Det gir tid for refleksjoner og notatboken blir flittig brukt. Våg å drømme var overskriften som kom til meg.

Den spede begynnelse av min drøm.

Jeg hadde jobbet på kontor i hele mitt voksne liv da jeg begynte å kjenne på at jeg ønsket meg noe mer. Det var ikke fullt så meningsfylt å drive å flytte på papirer lenger, og jeg begynte å lengte etter noe annet. Og når vi lengter etter noe annet – da starter vi å drømme. Jeg hadde kjøpt meg en brukt strikkemaskin som jeg benyttet meg av så ofte jeg kunne og strikking var en gryende hobby. I lunchpausen på kontoret satt jeg gjerne og tegnet strikkemønstre. (satt ofte på pulten og spiste i lunchen) Selv om jeg da ikke visste hvor jeg skulle eller nøyaktig hva jeg drømte om. Så ble det starten på mitt strikkeeventyr som jeg forteller om i boka mi.

Drømmer starter alltid med det første skrittet eller den handlingen du gjør som tar deg videre – selv om vi ikke vet veien riktig ennå. Det ene skrittet ble til flere og etter hvert levde jeg strikkedrømmen. Den gang fikk jeg også høre: «Så tøff du er som går for drømmen». Jeg følte meg ikke tøff på noen måte, men jeg grep mulighetene når den bød seg. Jeg hadde ikke så veldig mange blokkeringer eller tanker om alt som kunne gå galt. – Og takk for det.
For meg var det bare gøy å kunne utvikle seg å leve av å gjøre det jeg synes var spennende. Design og strikking og alt som fulgte med. Det var en spennende tid som jeg forteller om i boka mi. Det var utvikling og på farten hele tiden og jeg elsket det – Men så plutselig ble det bråstopp, drømmen brast og jeg gikk i kjelleren. Møtte veggen. 

Våg å drømme mot en ny kurs

Våg å drømme uten å vite hvor du skal

Det var et høyt stup å falle fra. Det var som om jeg sto på en klippe og deiset i bakken. Fra høyt oppe til langt nede på kort tid…

Men aldri så galt at det ikke var godt for noe. Selv i den mørke dalen jeg var i da gikk jeg på jakt etter svar. Jeg lette etter hvorfor det ble som det ble. Drømmen brast. – men hvorfor? Kreativiteten forsvant, og gleden var borte. Hva hadde skjedd og hvorfor? Dette forteller jeg om i boka mi: Når sjelen banker på.

Så med hvorfor for øyet satt jeg meg på et nytt tog – uten å vite hvor jeg skulle (fordi svaret var viktig for meg) eller om toget hadde en endestasjon. Jeg bare gikk ombord. Tok de første skrittene som skulle til som skulle vise seg å være destinasjon innsikt. De første skrittene jeg tok ledet meg mot feng shui og læren om hvordan omgivelsene våre påvirker oss. Jeg måtte lære for å forstå hvorfor. 

Det ene kurset ble til utdannelse som feng shui konsulent. Deretter gikk veien videre til nlp coach utdannelse hvor jeg ble kjent med meg selv. Etter det har det blitt flere kurs og utdannelser. Jeg elsker å lære og utvikle meg. Våg å drømme etter en løsning og et svar var vel det jeg gjorde da.

Våg å ta det første skrittet

Det er ikke bestandig vi vet hvor vi vil eller skal – men vi har et ønske om et skifte. Da er det viktig å ta det første skrittet. Våg å drømme deg bort og kjenn på drømmen.

Det startet med et kurs for å få en ny retning i livet. Den gang hadde jeg ikke tanker som; hva om det ikke går eller hva om jeg ikke får det til. Jeg bare gjorde. «Du har vært modig. Det er tøft det du har gått igjennom», fikk jeg høre her forleden fra en leser av boka mi. Men jeg følte det ikke sånn da selv, fordi jeg bare gjorde. Noe inni meg visste at jeg ville komme ut av det i andre enden på en god måte. Og det er utrolig hvor spennende den veien er. Destinasjon innsikt. Jeg fulgte intuisjonen og hjertet og visste at jeg skulle noe annet og hadde tillit til at det var den riktige veien som viste seg for meg. Jeg ble guidet.

Våg å drømme

Men for mange er drømmen en liten spire som de ikke helt våger å drømme ut, fordi de tror på at det ikke er mulig. Da er det det bevisste sinn som spiller inn. For vi kan ha blokkeringer i oss som gjør at vi ikke tør å gå for drømmen. Men må det være sånn at vi må helt ned i kjellern eller bli utbrent før vi våger å gjøre noe annet? Følge den spirende drømmen om å gjøre noe helt annet. Tenk om den indre stemmen sier våg å drømme, jeg heier på deg.

Jeg har holdt på med selvutvikling siden jeg våget å starte med min strikkebedrift. Det ene har ført med seg det andre. Selvutvikling tar aldri slutt. Det er en berikelse å bli kjent med seg selv. Om det oppstår noe i livet eller jeg føler jeg har blokkeringer er jeg rask med å gjøre noe med det. (som for eksempel da det stoppet opp når jeg skrev på boka mi) Blokkeringer hindrer oss i å være i flyt.

Så om du ikke våger å gå for drømmen har du antageligvis noen blokkeringer i deg. For hva om det ikke går. Mange har en indre stemme som forteller alt det som kan gå feil. Kanskje skal du ta en prat med den indre stemmen, bli bevisst på hva den vil og hvorfor den holder deg tilbake. og ikke minst, hvem er den indre stemmen?

Jeg hadde ingen negative tanker som stoppet meg da jeg lengtet etter noe annet der jeg satt ved kontorpulten og tegnet strikkemønstre – jeg ville bare gjøre noe annet. Ønsket meg bort derfra – og det la seg til rette for meg. Begrensende tanker er nettopp det. Begrensende.

Manifester drømmen

Nå når jeg drømmer gjør jeg det mer bevisst. Det jeg drømmer om eller ønsker meg skriver jeg ned. Om jeg føler at det er noen blokkeringer som hindrer meg, løser jeg det opp og manifesterer drømmen. Da ser jeg det hele for meg i mitt indre. Bilder skapes og blir sterkere og sterkere. Hvordan jeg skal få det er det ikke bestandig jeg vet – men jeg begynner å ta skrittene som skal til. Da dukker det alltid opp noe på min vei som jeg plukker opp. 

Våg å drømme

Å skrive bok startet med en drøm om å bli forfatter for mange, mange år siden, jeg visste ikke den gang hva jeg skulle skrive om. Men jeg hadde et ønske om å skrive. Jeg startet med å ta skrivekurs … du skjønner sikkert tegninga nå.

Jeg har mange slike historier. Alt starter et sted. Små frø som blir sådd. La de få vokse og se hvor drømmen din tar deg. Det er så mange muligheter som åpner seg opp når du tar skrittene. Våg å drømme du også. Jeg hadde ikke vært der jeg er i dag om jeg ikke hadde våget å drømme. 

Jeg ønsker å hjelpe deg med å løse opp i blokkeringer slik at du kan komme i flytsonen og gå for drømmen din. Ta tak i den lille spiren og våg å drømme.

Du kommer i kontakt med meg her.

Her kan du bestille boka mi; Når sjelen banker på

Anett-Kristin

Våg å drømme drømmen din helt ut

Velkommen inn i gruppen for høysensitive på Facebook.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen