Rydding og fornyelse – bli bevisst rotet

Hva er ditt forhold til å rydde? Selv er jeg glad i å rydde, få system og orden rundt meg, men denne gangen føles det litt i overkant. Rydding og fornyelse har igjen kommet på agendaen hos oss. Sist vi hadde en storopprydning i hjemmet vårt var da jeg møtte veggen for ca ti år siden. Tenk det, ti år har snart gått siden jeg måtte endre kurs, eller livet tok en ny vending. I dag ser jeg at det var til det beste for meg selv og mine. Det var en mening bak det hele. Utbrentheten fikk meg over på nye veier.

Mange av de kommende arenaene besto av rydding, men da også innvendig i meg selv.  Jeg måtte rydde opp i tanker og følelser som hadde satt seg fast. Jeg trengte å forstå mer av meg selv og hvem jeg var. 

Å rydde er alltid bra. Det skaper luft og nye rom. Rom som er fylt med masse rot eller ting som er stuet bort skaper en stagnasjon og energien stivner.

Rydding ga fornyelse

Da vi hadde storopprydding i rekkehuset sist, var det fordi huset ikke fikk puste. Jeg fikk ikke puste. Samtidig trengte jeg å være i bevegelse, å ha noe å henge fingrene i. Jeg hadde satt meg på skolebenken igjen for å lære om feng shui. Det ble min nye retning da. Det var så spennende å lære mer om hvordan omgivelsen påvirker livene våre. Og alt jeg lærte tok jeg med meg og begynte å gjøre store endringer i hjemmet ved å rydde og male om. Det ble en helt ny energi i huset og jeg fikk klarnet opp i tankene mine. Dette skriver jeg mer om i boka mi som er under arbeid.

Ute av syne ute av sinn

Det er en stor prosess å rydde skikkelig, det å forholde seg til den minste lille ting du finner i skuffer og skap. Det er mye man samler på i årenes løp. Ikke alt har man samlet bevisst på. Du kjenner kanskje til fenomenet; «jeg legger det i skuffen her så lenge» og så glemmer du at du har lagt det der. Dermed er «roteskuffen» oppfunnet hvor du legger fra deg det du ikke orker å forholde deg til akkurat da.

Det er viktig å rydde opp i sitt eget, det er det læring i. Det skaper en større bevissthet på hva du har, og hva du faktisk har samlet på og hvordan du nå fremover skal forholde deg til det som er ditt. Når du har ryddet i rotet vil det gi en god påminnelse om hvordan du ønsker å ha det. Det er smart å sortere å lage systemer. Det gir god feng shui. Rydding skaper fornyelse i hjemmet og i deg selv.

Likhetstrekk med å rydde innvending i seg selv

Jeg sammenligner rydding i huset med å rydde i seg selv. Skape plass og rom til seg selv i livet. Når du rydder opp i gamle handlingsmønstre og eller tanker skaper du en ny flyt inni deg. Du rydder og sorterer det du ikke trenger med deg videre i livet og beholder det som betyr noe for deg.  Ønsker du en ny start er det godt å rydde i det gamle. Når vi rydder i oss selv må vi også forholde oss til det som kommer opp i bevisstheten. Gamle episoder fra fortiden. Det kan være tanker og følelser, frykter, og gamle handlingsmønstre. Sakte, men sikkert kommer dette opp til overflaten når vi begynner å rense opp i bagasjen vi har med oss og som vi ønsker å frigjøre oss fra. 

«Du kan ikke starte neste kapittel i ditt liv mens du fremdeles leser det forrige»  -Ukjent-

Overveldende med så mye å rydde i

Nok en gang står vi ovenfor en stor opprydning. Denne gangen er det loftet og garasjen vi må rydde oss igjennom. Nå når vi har kjøpt oss nytt hus og flytter fra rekkehuset vi har bodd i de siste 21 årene hvor vi har fullt loft og og en garasje med stor oppbevaringsplass er det nok å ta av. Det er mye å forholde seg til av gamle ting vi har tatt vare på. Ikke bare vårt eget, men også fra barnas oppvekst. Det er lett å stue opp på loftet for oppbevaring «så lenge». Jeg kjenner at det kan være overveldende til tider å stressfølelsen kan inntreffe, men da puster jeg med magen og ser for meg hvordan det blir når det er ferdig. Så vet jeg at jeg kommer i mål når jeg rydder del for del og sorterer underveis. Ryddingene vi er igjennom nå er også i tråd med mine ord for året som er forandring og fornyelse. Du kan lese blogginnlegget her.

Det er en kjent sak at jo større plass man har jo mer har man mulighet til å ta vare på. Når vi nå rydder er vi mer bevisst på hva vi skal ha med oss videre. Vi har ikke bruk for alt vi til nå har tatt vare på. Og på vårt nye sted ønsker vi en ny start med mindre ting og mere luft. 

Trenger du også litt rydding og fornyelse?

Ønsker du deg en fornyelse og en frisk ny start, kan det være lurt å begynne med rydding. Kanskje er det boligen din som trenger ny energi, og/eller rydde i egne tanker og følelser. Det er så mye vi drar med oss fra fortiden som vi ikke trenger å ta vare på videre i livet. På et eller annet tidspunkt kommer det opp til overflaten og du trenger å forholde deg til det. Har du først begynt en opprydning og har renset opp i rommene er du mer bevisst på hva du ønsker å fylle de opp igjen med. Her får du noen ryddetips

Trenger du hjelp til å sortere tanker og følelser kommer du i kontakt med meg her.

P.S
Boka jeg skriver om utbrenthet og finne seg selv, har jeg nå fått tilbake fra språkvask og skal begynne å gå igjennom det. Deretter blir det å sende det til korrektur. Et skritt videre der altså. Vil du lese boka når den kommer ut, kan du sette deg på venteliste her.

Legger ved et bilde som jeg har kalt for «bygge bro». Når man trenger en fornyelse og ønsker seg bort fra et sted til noe annet. Broen er bindeleddet over til det man ønsker seg. Men først rydding i rotet, for deretter å bygge broen over til fornyelse.

Ved rydding skapes det fornyelse.
«Broen» str. 80×60

Anett-Kristin

Velkommen inn i gratisgruppa for høysensitive på Facebook

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen